DOM: Strid om dressurstjernen Totilas’ nedfrosne sæd er nu afgjort

Ejer af den nu afdøde dressurlegende Totilas har fået eneret til at sælge den resterende nedfrosne sæd fra superhesten. Det har en tysk domstol nu afgjort. Tidligere på måneden blev det klart for offentligheden, at ejer Paul Schockemöhle havde sagsøgt Totilas’ tidligere ejer, Kees Visser. Han har efter sigende solgt af hingstens nedfrosne sæd uden at have den fornødne tilladelse. Det fortæller Eurodressage.

Annonce

Et trist farvel til en stjerne

Totilas døde den 14. december 2020 efter et voldsomt kolikanfald. Han blev 20 år og har i den grad sat sit præg på dressursporten. Hingsten vandt nemlig både en førsteplads ved EM i 2009 og en førsteplads ved VM året efter i 2010. Han blev i 2010 desuden købt til den svimlende sum af 11,200,000 euro af avler og træner Paul Schockemöhle.

Se eller gense Totilas’ verdenomspændende og omdiskuterede ridt med rytteren Edward Gal på ryggen. Ridtet er fra fra FEI Dressage World Cup i London i 2009. Video: FEI.

Striden om den nedfrosne sæd

Den nedfrosne sæd har for en stund været et stort slagsmål mellem Kess Visser og Paul Schockemöhle. Kess Visser fortsatte nemlig sit salg af nedfrosset sæd til kunder uden tilladelse. The Netherlands Live News beretter, at de to i følge Paul Schockemöhle havde indgået en mundtlig aftale om, at Visser kunne beholde en lille mængde sæd til avl af egne føl. Alligevel har Visser fortsat med at sælge nedfrosset sæd til kunder rundt omkring i verden. Det blev starten på retssagen og den nu afsagte dom.

Annonce

Kess Visser dømt for videresalg

Domstolen i Tyskland har afgjort, at Kess Visser er skyldig i at sælge Totilas’ sæd. De har derfor idømt ham et midlertidigt påbud mod yderligere videresalg. Vesser har mulighed for at anke dommen. Alene i Tyskland har den tyske hingst i alt 28 registrerede “sønner” og 35 “døtre”. Mange af hingstens afkom har haft stor succes på dressurbanerne heriblandt Toto Jr, Total U.S. og Go Legend.

Læs også: FEI-dyrlæge: Bunden er vigtig, men den kan bruges forkert

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce