DRF’s nye projekt for bedre hestevelfærd

I år har Dansk Ride Forbund og Århus Universitet igangsat et spændende projekt, der på længere sigt kan have indflydelse for mange hesteinteresserede i Danmark. Projektet omhandler nemlig elevskoleheste og deres velfærd.  

Fokus på bedre velfærd

Som en del af et generelt øget fokus i samfundet på hestevelfærd, vil projektet undersøge velfærden hos de danske elevskoleheste. Målet herefter er at kunne kortlægge, hvordan man fremadrettet sørger for at opnå og opretholde den bedst mulige velfærd for disse heste. Projektet er finansieret med støtte fra QATO fonden, som igennem adskillige projekter arbejder for at fremme dyrevelfærd. De skriver på deres hjemmeside at deres støtte bidrager til “at undersøge nuværende forhold for elevskoleheste ” og “at undersøge, om nogle områder kan forbedres, og i givet fald hvilke”.  

Projektet vil løbe frem til udgangen af 2025, og en stor del af dataindsamlingen vil foregå i samarbejde med 10 anonyme rideskoler. De udvalgte heste vil gennemgå undersøgelser, der minder en del om handelsundersøgelser. Herfra vil der foregå undersøgelser af hestenes bevægelse, der både vil blive observeret gennem videooptagelser og sensorer på deres kroppe. Alle disse undersøgelser vil blive vejet op imod hestenes omgivelser, hvilket inkluderer udstyr, stald, fold og foder.

LÆS OGSÅ: Vi afklarer mysteriet: hvorfor gaber hesten?

Din rideskole kan også være med

De involverede rideskoler er som nævnt anonyme, medmindre de selv vælger at stå frem, og de er allerede udvalgt. Men hvis du er en del af en rideskole, som ønsker at hjælpe til med projektet, kan du svarer på de to spørgeskemaer, der findes på denne side. Forskningsprojektet ledes af Mette Uldahl fra Dansk Ride Forbund og Janne Winther Christensen fra Århus Universitet.  

Selvom der går lang tid, før vi kan forvente at se resultaterne fra undersøgelserne, er det altid dejligt med fokus på både det fysiske og mentale helbred for heste. Det er nærliggende at tage udgangspunkt dér, hvor rigtigt mange for første gang danner bekendtskab med og forelsker sig i heste: rideskolerne. Og så kan man jo håbe at øget velfærd hos rideskolerne kan sprede sig til alle andre steder, hvor man holder heste.

LÆS OGSÅ: Kæbeleddet: Sådan påvirker det hestens balance, bevægelse og fordøjelse 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce