Dyretelepatør: “Vi må opbygge relationen før vi kan forvente succes”

I sit arbejde som telepatør og alternativ behandler bliver Mathilde Denning ofte kaldt ud i situationer, hvor det er svært for ejer at forstå sin hest. Her i artiklen kan du læse om hvordan Mathilde ved hjælp af telepati og træning hjalp Melanie og hendes hest Lambada med at opbygge forståelse og en relation, så de kunne få succes sammen.

Forstå din hest og skab den rette træning

Da jeg først kom til Melanie og Lambada beskrev Melanie nogle af de mærkelige problemer, de havde med Lambada. Lambada havde svært ved at stå stille i en trailer, og hun ville ikke springe baner, men kun enkeltspring. Og så kunne hun kun koncentrere sig i kort tid, hun var meget nervøs og kiggede rigtig meget, særligt på stævnebanerne.

Lambada var før i tiden en meget nervøs hest, men det har ændret sig. Foto: Privat

Der var stor forvirring om, hvor denne adfærd kom fra, og hvad der kunne hjælpe. Ingen undervisere havde været i stand til at gøre en forskel.

Læs også: Når hesten har skeletter i skabet: Vi kender ikke altid hele historien

Inplementér tænkepauser og nedjustér forventninger

Jeg bad først Lambada beskrive sig selv. Hun fortalte mig, hun er en meget sensitiv hoppe, der meget hurtigt bliver påvirket. Som slet ikke kan rumme forvirring eller tvivl omkring sig, og som har brug for meget støtte, da hun mangler en del selvtillid.

Hun fortalte, at hun havde brug for at tingene blev taget meget langsomt, blev skåret ud i pap og repeteret mange gange. Fordi det tog tid for hende at integrere ny viden. Man kunne ikke skynde på hende, selvom hun var en kvik hest. Derfor bad jeg Melanie implementere tænkepauser mellem deres træningspas.

Lambada
Forståelse og tålmodighed er nøgleord i samarbejdet mellem Melanie og Lambada. Foto: Privat

Jeg rådede dem også til at starte med kun at springe enkelt spring, selvom drømmen var at starte stævner. Lambada kunne simpelthen ikke kapere at forholde sig til en hel række af spring. Så for at gøre det let for hende og bygge masser selvtillid på hende, måtte de starte med enkeltspring.

De skulle rydde banen for andre forstyrrelser i starten, og lidt efter lidt tilføje flere elementer på banen.

Derudover var Lambada ekstra sensitiv for problemer i kroppen, så jeg rådede Melanie til regelmæssige behandlinger.

Det var vigtigt at forstå, at der ikke var noget galt med Lambada, at hun bare var på denne måde. Men at tilpasse træningen så hun kunne følge med. ”Ting tager tid. Det er ikke en forhindring på vejen – blot en udfordring, vi tager sammen” blev deres motto.

Mange heste har brug for at ejer viser vejen. Foto: Canva Pro

Vi må opbygge relationen først

Lambada fortalte, at hun havde brug for en stærk støtte i sin rytter. At rytter bevarede roen, og at rytteren havde teten så der ingen forvirring eller tvivl var. Hun ønskede at de skulle være et team, der forstod hinandens styrker og svagheder.

Hun bad om at ejer huskede at trække vejret, være tålmodig og tage sig god tid i alle situationer med hende. Hun bad også om at ejer fortalte, hvad formålet med det hele var, og at der var styr på alting. Hun kunne bare fortælle det med ord, så skulle Lambada nok mærke intentionen.

Annonce

Intention er en vigtig støtte

Det kan være en kæmpe støtte for vores dyr, når vi selv bliver meget skarpe på, hvad intentionen eller formålet er med det vi gør. Der er så mange ting vi bare gør uden at tænke over hvorfor. Vaner men også ting, vi er blevet belært igennem årene.

Dyrene fornemmer denne mangel på klarhed og overblik, og det kan gøre dem usikre. Jo stærkere vores intention er, og jo lettere vi kan mærke formålet med det vi gør, desto mere tillid har hestene til os.

Vi bliver tydeligere, og hestene fornemmer, at det vi gør er vigtigt, og at de derfor ikke bare spilder kræfterne. Hvordan vi håndterer og løser alle situationer med vores hest skifter også en anelse, så snart vi har klarhed over formålet. Hvor vi er på vej hen, fordi vores krop, sind og hjerne støtter os i at nå dertil.

Læs også: Når hesten har særlige behov: Skift fokus til det, der fungerer

Succesen kommer efterfølgende

Den dag i dag rider Melanie og Lambada de stævner, de drømte om. De springer høje klasser og vinder masser af rosetter. Traileren er ikke længere et problem, og det er stress og pres heller ikke.

Melanie og Lambada har lært hinanden godt at kende. Foto: Privat

Melanie siger: ”Vi har fået en helt anden forståelse, eller rettere – vi forstår hinanden fuldstændigt. Vi er bestemt ikke i tvivl om, hvad der skal gøres under pressede situationer. Vi tager det i stiv arm, og ved med hinanden, at vi altid er der – uanset hvad”.

Melanies råd baseret på den læring, hun har fået med Lambada er: ”Lyt til jeres heste og mærk efter, hvad jeres behov er. Så skal det hele nok flaske sig – hav troen på det”.

Vi er nødt til at prioritere at skabe en tillidsfuld relation. At få en hverdag der fungerer med hestens behov før vi prøver at få succes med alt andet. Det udgør hele fundamentet for, at fremtidige mål kan blive mulige. Og har vi først et stærkt fundament, skal resten nok komme.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce