Guide: Tilskud til hestens depoter og immunforsvar – her er mulighederne

Sommersæsonen er over os. Det betyder, at man skal være opmærksom på, om hesten får de retter vitaminer, mineraler og sporstoffer. På den måde kan den vedligeholde et sundt og stærkt immunforsvar. Konkurrenceheste skal bruge det, så de ikke bliver syge i de mange fremmede miljøer, og så de kan præstere optimalt. Avlshopperne skal samle næring til føllet og ikke mindst have fyldt lageret op efter sin drægtighed. Og så er der selvfølgelig føllet selv, som blot fortjener den bedste start på livet.

Fælles for dem er, at med en sund krop og en øget modstandskraft kan de få det bedste ud af sommeren. Men hvilket tilskud er bedst for netop din hest? Det skulle du gerne blive lidt klogere på i denne lille oversigt.

Læs også: Hopper og hormoner: Med det rette foder kan du hjælpe din brunstramte hest

Annonce

Tilskud til stærkere immunforsvar

Lad os først tage fat på nogle af de tilskud, der kan bidrage til, at din hests immunforsvar øges.

Emunium

Tilskud til oparbejdelsen af et stærkt immunforsvar hos heste på græs og i skiftende miljøer.

Equsanas fodetilskud Emunium er en urteblanding fyldt med naturlige råvarer, der er med til at styrke immunforsvaret. Det er særligt egnet til heste på græs, islandske heste og heste, som transporteres meget og derfor oplever mange miljøskift. Dog kan alle heste – også dem, der står meget på stald – have gavn af produktet, da det virkelig booster immunforsvaret. Emunium indeholder hvidløg, rød solhat, lucernemel, rosmarin, kieselgur, ølgær, tang, bukkehornsfrø, pebermynte, anis, eucalyptus, rapsolie og antioxidanter. Malgré Touts heste har smagt blandingen, og den falder i rigtig god jord! Tilmed dufter den virkelig skønt.

Emunium tilskud fra Equsana
Foto: Equsana.

.

Immulix

Tilskud til oparbejdelsen af et stærkt immunforsvar hos avlshopper og føl.

Brogaardens revolutionerende tilskud Immulix er også et godt bud, når immunforsvaret skal styrkes – særligt hos avlshopper og føl. Produktet øger mængden af gavnlige bakterier i tarmen og skaber en sund og velafbalanceret tarmflora. Det er vigtigt for, at immunsystemet kan fungere optimalt. Tarmbakterierne sender signaler til immunforsvaret, så når disse bakterier bliver flere, styrkes hestens modstandskraft. Dermed hjælper man hesten med at undgå en lang række sygdomme. Effekten af Immulix er videnskabelig bevist. Når et føl er blevet fodret med det i de første otte uger af sit liv, vil mængden af gavnlige bakterier i tarmen være øget. Der er tale om bakterien Akkermansia muciniphilae, som giver lavere risiko for blandt andet tarminflammation, metabolisk syndrom og overvægt.

Tilskud Immulix fra Brogaarden
Foto: Brogaarden.

.

Hippomun

Tilskud til oparbejdelsen af et stærkt immunforsvar hos enhver hest.

Du kan også vælge at give din hest en månedlig kur med St. Hippolyts populære produkt Hippomun (hed før i tiden Equimun). Dette tilskudsfoder tilfører kroppen næringsstoffer, som er nødvendige for immuncellerne. Dermed øges antallet af dem og din hest bliver mere modstandsdygtig over for sygdomsangreb. Også dette tilskud er godt til heste, som bevæger sig i skiftende miljøer og anbefales at bruge under pelsskifte. Men også avlshopper og føl kan bruge det som et grundlæggende boost af immunforsvaret. I det store hele kan alle heste få gavn af produktet. Det gælder især, hvis de har tendens til at blive ramt af svamp, sommereksem eller lignende.

Foto: St. Hippolyt.

Vær opmærksom på, at produktet ikke dækker hestens basale mineralbehov. Hvis din hest for eksempel går på græs, bør den stadig få supplerende vitaminer og mineraler som vanligt. Hippomun gives som en kur på syv dage én gang om måneden.

.

Læs også: Alt til hest og rytter – du behøver kun handle ét sted

Vitamin- og mineraltilskud

Her kommer en liste over nogle af de tilskud, der skal sørge for at fylde hestens vitamin- og mineraldepoter op.

Microvital

Vitamin- og mineraltilskud til enhver hest.

For at styrke hestens modstandkraft kan det også være godt at give den en vitamin- og mineralkur. Særligt nu, hvor den tærer på mange af sine depoter i forbindelse med pelsskiftet. Her er for eksempel St. Hippolyts Microvital er et populært tilskud til hesten, fordi det tilfører dem den mineraler og sporstoffer, den måtte mangle. Produktet er letoptageligt, så det udligner hurtigt hestens basale mangler. Som ejer kan du altså have ro i maven op til den kommende sommersæson.

Foto: St. Hippolyt.

.

Læs også: Vil du blive klogere på fodring? Tag på HippoAcademy med St. Hippolyt

Premium Vit

Vitamin- og mineraltilskud til hesten, der skal yde.

En anden mulighed er Equsanas Premium Vit. Det er et vitamin- og mineraltilskud, hvor der er lagt vægt på optageligheden af en lang række af de vigtigste sporstoffer. Dette tilskud indeholder særligt zink, kobber, biotin, svovl og mangan. Desuden er det tilsat tørgær, som er en god kilde til aminosyrer og b-vitaminer. Der er desuden tilsat ekstra vitaminer og mineraler, så blandingen ligger over NRC-normen. Produkter er effektivt, når hestens krop skal på arbejde. Der gælder for eksempel ved tilridning, stress, i konkurrenceperioder, under sygdomsforløb eller under genoptræning. Man kan også blot bruge det, når depoterne skal fyldes op og hesten skal forblive sund og stærk sommeren over.

Premium Vit tilskud fra Equsana
Foto: Equsana.

.

Hestaplus

Højkoncentrerede enkeltmineraler efter dyrlægens anvisning.

Hvis du ved, at din hest mangler ét eller flere specifikke stoffer, så kan du også give den en intensiv kur. St. Hippolyt har lavet en serie af produkter kaldt Hestaplus, hvor man kan tilføre hesten ét enkelt mineral i en højkoncentreret form. Det gælder stofferne zink, jern, kobber, selen, mangan og magnesium. Vær meget opmærksom på, hvordan tilskuddet skal tildeles hesten. Nogle af produkterne er så effektive, at de kun skal gives fem dage ad gangen. Det enkelte tilskud bør desuden kun bruges efter aftale med dyrlægen.

Hesteplus tilskud fra St. Hippolyt
Foto: St. Hippolyt.

.

Læs også: Dyrlæge modtager Ehvervsforskerprisen 2019

Kilder

Equsana / Brogaarden / St. Hippolyt

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce