Forlæng din karriere som rytter 

Det er ikke kun hesten, som skal være fit og stærk for at kunne holde til ridningen. Det gælder også for os ryttere. Det er ikke altid det føles nemt og ligetil, men det kan gøre en kæmpe forskel for os som ryttere og ikke mindst som samarbejdspartnere for vores heste, hvis vi også har fokus på vores egen krop. 
I denne artikel hjælper det hollandske firma One Switch med at forklare, hvorfor rytterens kondition er så vigtig, og hvad du skal fokusere på for at blive en stærkere og derved bedre rytter. 

I samarbejde med One Switch, som er specialiseret i ryttervitalitet, ønsker Malgré Tout at hjælpe alle typer af ryttere med at forbedre deres fysiske færdigheder i sadlen såsom mobilitet, koordination, symmetri, træning af mave og ryg samt balancen. One Switch fokuserer på ryttere fra forskellige discipliner og på forskellige niveauer – fra nybegynder til OL-ryttere. 

Annonce
HVAD ER ONE SWITCH?

One Switch er en mindre, hollandsk virksomhed, som er drevet af Janneke den Otter (27) og Garry Abbas (36), og sammen grundlagde de One Switch i 2017. 
Garry er tidligere professionel fodboldspiller, og han fandt ud af at træning i fitnesscentret eller derhjemme ud over fodboldtræningen virkelig kunne hjælpe ham med at forbedre sine færdigheder på fodboldbanen. Efter en fitnessuddannelse for at blive personlig træner mødte han Janneke i fitnesscentret. Hun har både en psykologisk uddannelse og en uddannelse som personlig træner. Sammen er de en fantastisk kombination, der giver viden og mange års erfaring til alle typer af ryttere.

At være i god grundform

For at forstå, hvorfor fitness er så vigtigt for ryttere, skal vi først udforske det grundlæggende i fitness. Fitness omfatter nemlig ikke kun at have en stærk krop, men også god kardiovaskulær kondition, fleksibilitet og balance. En rytter med god overordnet kondition er i bedre stand til at klare de fysiske udfordringer, der kan være i ridningen.

Fysiske færdigheder samt kontrol

Ridning kræver en række fysiske færdigheder, herunder balance, koordination og muskelstyrke. Rytteren skal smidigt kunne følge hestens bevægelser og reagere med subtile signaler. God kondition giver rytteren mulighed for at balancere bedre, justere sig korrekt og have en bedre kontrol over deres krop, mens de rider. Dette øger ikke kun sikkerheden, men det forbedrer også kommunikationen mellem hest og rytter og derved præstationen.

LÆS OGSÅ: Ryttertræning: Øvelser til din overkrop

Udholdenhed og udfordringer

Ridning kan være fysisk krævende, især under længere ture, springkonkurrencer eller intense træningssessioner. God kondition giver rytteren den nødvendige udholdenhed til at træne i længere perioder uden at blive træt. Dette giver dem mulighed for at holde fokus, bevare deres teknik og nyde ridningen, uden at træthed kommer i vejen og faktisk kan ødelægge samarbejdet mellem hest og rytter.

Sikkerhed og skadesforebyggelse

Et vigtigt aspekt af at være i god form som rytter er også sikkerhedsaspektet. En fysisk stærk og fleksibel rytter har en bedre chance for at undgå skader, fordi de er i stand til at absorbere og kompensere for eventuelle uventede bevægelser fra hesten. God balance og koordination mindsker risikoen for fald eller tab af kontrol. Derudover hjælper god kondition med at forbedre holdningen og reducere spændinger i kroppen, hvilket yderligere reducerer risikoen for skader.

Kunne du os tænke dig at blive mere fit og derved præstere bedre på hesteryg? Så se hvilke programmer, One Switch udbyder her

LÆS OGSÅ: Ryttertræning: Strækøvelser

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce