S.O.S.: Giv udstyret nyt liv – uden brug af dyre produkter

Våde ridebaner og støvede ridehuse er hverdagskost for de fleste hesteejere på denne tid af året. Hvad der også er hverdagskost er al det arbejde der følger, når udstyret er blevet fyldt med mudder eller støv og det skal gøres rent og have sit shine tilbage efter rideturen. For nogle er der måske tale om den helt store rengøring hver eneste gang, tingene har været i brug. For andre handler det bare om at få det til at se nogenlunde ud, så det er pænt næste gang, det skal bruges. Desværre koster alle de midler, vi skal bruge til det, også en sjat penge. Derfor har vi fundet en håndfuld alternativer, som vi mener er helt uundværlige.

Babyvådservietter

Foto: Coop.

Malgré Touts bedste råd er helt klart, at du køber en ordentlig stak af de helt billige babyvådservietter uden parfume. Ind til videre er de billigste, vi har kunnet opspore, dem fra Minirisk, som du kan købe i de fleste af Coops butikker. De koster omkring 8 kroner for 100 stk., når de ikke er på tilbud, og så er de både svanemærket og astma- og allergideklareret. Dog kan du få billige vådservietter i de fleste dagligvarebutikker.
Det bedste ved vådservietterne er, at de kan bruges på stort set alle plastik- og vinyloverflader og til din hest og dig selv. Lige fra snavset på gamacherne til herlighederne i din hests næsebor og øjenkroge og skidtet i dit eget ansigt og på dine hænder. Babyvådservietter er intet mindre end skabt til livet med hest!

Vådservietter til læder

Vådservietter til læder
Foto: Bauhaus.

De særlige vådservietter, man kan få til læder, er perfekte til den daglige rengøring af dit læderudstyr. Tør hurtigt trensen, sadlen og støvlerne over efter rideturen, så det er pænt, næste gang du finder det frem. Det er vigtigt at bruge disse vådservietter og ikke babyvådservietter, da babyvådservietter kan udtørre læderet. Det gælder også, selvom babyvådservietterne er en hel del billigere og dermed kan være fristende at bruge til det hele.
Køb vådservietter til læder i diverse byggemarkeder og større supermarkeder. Dem på billedet er fundet hos Bauhaus til 90 kr.

WD40

Foto: WD40.

Hold WD40 væk fra din hest. Men brug produktet nænsomt på dele af hestens udstyr. Som bekendt ruster metalspænderne på dit udstyr med tiden, hvis ikke du holder dem rene. Derudover kan der sætte sig skidt og snavs, som gør spænderne svære at åbne og lukke. Med WD40 kan du på ingen tid løsne skidt i spænderne og forebygge rust, så de holder i mange år. Husk dog at tørre spænderne grundigt af bagefter, så WD40-produktet ikke kommer i kontakt med din hest. En flaske koster som oftest omkring 30-40 kroner og kan købes i alle byggemarkeder og større supermarkeder. Husk kun at bruge produktet udendørs.

Vinyl-makeup

Foto: Optimize.

Vinyl-makeup er lavet til at få plastik, PVC, kunstlæder og lignende til at skinne. Derfor er det perfekt til at give dine gamacher af plast, dine kunstridestøvler og de lakerede dele på trensen det sidste shine. Nogle vinylprodukter påstår også at kunne bruges på læder, men her vil vi selvfølgelig anbefale, at du bruger reelle læderprodukter. Til gengæld kan du uden tøven give dine kunstridestøvler, hestens gamacher, plastikstigbøjlerne og de lakerede dele på trensen nyt liv. En vinyl-makeup koster i omegnen af 50 kroner og er efter vores mening det bedste og mest effektive alternativ til de forskellige shine-produkter til rideudstyr. Du kan også få vinylrens som vådservietter. Find produkterne i byggemarkeder, store supermarkeder og hos T-hansen.

Skosværte

Foto: Shoe Finish.

Skosværte hører til i enhver strigletaske, og den skal ikke kun bruges til støvlerne. Den er fantastisk til at give læder livet tilbage, for eksempel når sadlen er blevet slidt i sædet, afbleget af solen, eller når remmene på din trense er ved at miste sin farveintensitet. Påfør et tyndt lag og lad det tørre helt ind, inden du tørrer den overskydende sværte af inden udstyret tages i brug.
Sværten kan også bruges til dine gamacher, fordi den giver plastikken lidt ekstra dybde og får det til at se helt nyt ud.
Vores yndlingsskosværte hedder Shoe Finish og er både billig og let at bruge – og så fås den både i en sort og i en transparent udgave. Du kan finde den på hylderne i Normal og Rema 1000.

Læs også: Ting, der ikke er tiltænkt hesteverden, men som vi bruger alligevel!

Artiklen er oprindelig bragt i oktober 2019 .

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce