Her er to dækkener, som har flere funktioner end de gængse

Annoncørbetalt artikel

Der er højsæson for dækkener, og især de tykke af slagsen. Men et dækken er ikke bare et dækken. Her i artiklen kan du læse om to typer dækkener, som har helt unikke fordele i forhold til alsidighed, terapieffekt og racespecifik tilpasning. Du kan med fordel fortsætte læsningen, hvis du har en islænder eller søger et dækken, som har flere funktioner end bare beskyttelse mod vejret.

Producenterne bag Catago dækkenerne vægter alsidighed og funktion højt. Foto: Catago

Tre vigtige parametre ved dækkenvalg

Uanset hvilket type dækken, du overvejer at købe, er der især tre parametre, som er vigtige at have i baghovedet.

Pasform

Heste er lige så forskellige i deres form som mennesker. Kropsfaconen kan være rund, slank, kort, lang, bred eller smal. Samtidig har nogle heste meget bredde omkring bestemte steder på kroppen, eksempelvis ved skuldrene. Andre er meget høje omkring manken. Når det kommer til valg af dækken, er faconen noget, du skal være opmærksom på. Læg mærke til om dækkenet sidder for stramt på bestemte steder på hesten, om der er optimal bevægelsesfrihed og om den får slidmærker.

Størrelse

For at det kan være behageligt for hesten at gå med sit dækken er det altafgørende, at størrelsen passer. Hvis dækkenet er for småt, vil det stramme, begrænse hestens bevægelsesfrihed og måske endda slide pelsen eller give sår. Et for stort dækken vil derimod sidde uroligt på hesten, hvilket også kan give slidmærker. Overordnet kan man sige, at dækkenet skal gå til hvor halen starter. Hvis det går udover halen, eller sidder meget lavt på hestens skulder, er det for stort. Haleklappen skal selvfølgelig gå ned over toppen af halen.

Funktion

Der findes et hav af dækkener med forskellige funktioner. Man kan få forskellige dækkener til bestemte årstider og temperaturer, men også til forskellige problemstillinger. Eksempelvis findes der terapidækkener, som bidrager med velvære til hesten, eller insektdækkener, som skærmer hestene for irriterende fluer, myg med videre.

Læs også: Unikt indblik: Mød en passioneret designer bag nutidens rideudstyr

Pasform er utrolig vigtig ved valg af dækken. Foto: Catago

Dækkener med specialfunktioner

Der dukker flere og flere dækkener med specialfunktioner op på markedet. Hos producenterne hos Catago går man generelt ind for, at produkterne skal have flere funktioner end den primære, som i dækkenernes tilfælde er beskyttelse mod vind og vejr. Derfor har man også udviklet FIR-Tech serien, som har en række terapieffekter, når hesten får dem på.

Velvære, forebyggelse og afspænding

Catago FIR-Tech er en kollektion, der indeholder keramiske partikler, som øger hestens velvære. Teknologien kan bidrage til at forebygger skader, afhjælpe muskelspændinger, ømme led samt bidrage til at behandle nye og gamle skader. Teknologien er også ideel til ældre heste og til heste med seneskader.

Det særligt udviklede keramiske materiale omdanner og reflekterer hestens kropsvarme som elektromagnetisk infrarød varmestråling, der trænger ind i vævet og udvider blodkarrene. Varmestrålingen betyder øget blodcirkulation og tilførsel af ilt til vævet. På den måde mindskes spændinger, ømheder og inflammationer, samtidig med at det har en gavnlig effekt på sene- og ledfunktioner.

Catago FIR-Tech teknologien
  • Forøget velvære
  • Det keramiske materiale reflekterer kropsvarmen
  • Forøger iltmætningen i blodet
  • Forøger blodcirkulationen
  • Aktiverer celler
  • Reducerer spændinger, ubehag og inflammation

Catago FIR-Tech Turnout dækken

Dette udendørsdækken med 300 gram fyld er udviklet med det formål at give hesten maksimal komfort, mens det samtidig dækker alle hestens behov for beskyttelse mod vind og vejr.

Indersiden af dækkenet er det populære FIR-Tech materiale, som har keramiske partikler, der reflekterer hestens kropsvarme og dermed er ideelt til at give øget velvære, mindske restitutionsperioder samt til at opvarme muskler, sener og led.

Materialet er samtidig åndbart og meget blødt. Foret i dækkenet er Synthermax fiberfill, som holder hesten varm på selv de koldeste vinterdage.

Du får yderst slidstærkt polyester i 1680D med en åndbarhed på 5000 mvp. Derudover har dækkenet tapede sømme og er vind- og vandtæt til et vandsøjletryk på 5000 mm.

Læs også: Vinter: Hold varmen med uldundertøj, når du er i stalden

Dual Pro dækkenet har hele to funktioner i èn løsning. Foto: Catago

2 funktioner i én: Dual Pro dækkenet

CATAGO Dual Pro dækkenet er et nyt innovativt 2-lagsdækken, som tilbyder flere funktioner i én løsning. Inderdækkenet kan nemlig både bruges som stalddækken, og hvis man lægger yderdækkenet på, har man samtidig en udendørsløsning.

Inderdækkenets yderside er 420D polyester, og det har en velcro frontlukning og en gjord under maven. Yderdækkenet er lavet i 1680D nylon med en åndbarhed på 5000 mvp, som gør dækkenet meget slidstærkt og åndbart.

Dækkenet leveres med et yderdækken med 100g fyld og et inderdækken med 100g fyld. Begge dækkener har polyester inderfor, som holder hesten blank i pelsen. Et tykkere inderdækken og hals kan tilkøbes.

Læggene ved hestens skuldre sørger for at give hesten maksimal komfort og bevægelsesfrihed under dækkenet. Vandsøjletryk: 5000 mm. Flotte røde detaljer og reflekspibe giver dækkenet et sporty look.

Dual Pro til islændere

CATAGO Dual Pro dækkenet er et nyt innovativt 2-lagsdækken udviklet specielt til islændere. Dual Pro islænder dækkenet er ikke nær så dybt som andre dækkener, og sidder derfor bedre på islænderen.

Dual Pro findes i en version specielt til islændere. Foto: Catago

Yderdækkenet er lavet i 1680D nylon med en åndbarhed på 5000 mvp, som gør dækkenet meget slidstærkt og åndbart. Den halvhøje hals giver ekstra beskyttelse til hestens man samt en rigtig god pasform for islændere.

Inderdækkenets yderside er 420D polyester, og det har en velcro frontlukning og en gjord under maven, hvilket gør at dækkenet kan bruges separat som stalddækken. Dækkenet leveres med et regndækken og et inderdækken med 100g fyld. Begge dækkener har polyester inderfor, som holder hesten blank i pelsen. Et 300g inderdækken kan tilkøbes. Vandsøjletrykket er 5000 mm.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce