Vinter: Hold varmen med uldundertøj, når du er i stalden

Annoncørbetalt artikel
Catago logo

Nu må vi sige, at vinteren er kommet til Danmark. De sidste dage har stået på frostvejr, kulde og vind, der bider i kinderne. Det er ganske vidst meget smukt at stå op til en flot, farverig solopgang med frost på græsset. Men det er altså samtidigt temmeligt koldt at skulle bevæge sig ud i stalden for at morgenfodre og lukke hestene ud. Derfor skal man pakke sig godt ind, når man skal i stalden – og her kan uldundertøj være din redning.

Læs også: Det skal du huske inden vinteren sætter ind

Vinteren i Danmark
Vinteren i Danmark har unægteligt ændret sig de seneste år, og DMI spår i år, at vintervejret vil minde meget om, det vi har oplevet de sidste par år. Dermed kan vi forvente en gennemsnitlig temperatur på omkring 1-2 grader og en hel del nedbør.

Hold dig varm i stalden

Du skal altså til at overveje, hvordan du bedst muligt holder kroppen varm, når du tager i stalden. For der er næsten intet værre end iskolde fingre, når du skal stramme gjorden eller tæer, der føles som is, når du skal hoppe af hesten efter rideturen. Vi tør næsten vædde med, at de fleste ryttere kender disse følelser, og vil gøre meget for at undgå dem.

Hvis du, som de fleste mennesker, helst vil holde varmen, når du ordner stalden eller er hopper i sadlen, kan du med fordel overveje uldundertøj. Catago har nemlig lanceret en kollektion ved navn Baselayer, som er en kollektion af uldundertøj. Kollektionen er skabt til at have indenunder sit ridetøj og holde en dejligt varm.

Kollektionen fås i størrelserne XS til XL og kommer i forskellige typer af tøj, som for eksempel T-shirts, langærmede trøjer og leggings. Så du kan for eksempel have et par leggings og en langærmet trøje indenunder dine normale ridebukser og ridejakke. Tøjet er nemlig lavet af merinould, som er perfekt til at holde kroppen varm.

Catago Baselayer uldundertøj

På den måde behøver du heller ikke at proppe en masse store sweatre ind under jakken. De fleste hestemennesker har sikkert prøvet at have alt for mange tykke trøjer på i forsøget på at holde varmen. Problemet er bare, at man mister noget bevægelsesfrihed, og det kan nogle gange gøre det lidt mere besværligt, når man skal klare simple opgaver som for eksempel at rense hove. Uldundertøjet kan derimod give dig varmen – uden at det fylder særlig meget under jakken og uden at mindske din bevægelighed, når du skal lave staldarbejde eller ride.

Når man er i stalden om vinteren og har pakket sig godt ind, kan man også, nogle gange, få det lidt for varmt. For når man skal muge ud, fylde hønet, køre med trillebør og så videre, kan man altså godt få varmen. Nogle gange endda så varmt, at man sveder lidt – også selvom det er iskoldt udenfor. Her er der en stor fordel ved Catagos uldundertøj. Det superbløde merinould har nemlig både varmende og svedtransporterende egenskaber. Det betyder altså at al den overskydende varme (og dermed også fugt) bliver transporteret væk fra din krop. På denne måde forbliver din krop både tør og varm.

Læs også: InstaTips: Vinterens must haves

Fordele ved uld
 • Merinould er noget af det fineste uld og er utroligt blødt. Derfor er det ideelt til at have som sit inderste lag.
 • Det er åndbart. Ulden optager fugtpartikler og fjerner dem fra dig.
 • Det er vandafvisende.
 • Det får ikke folder, så snart du lægger det sammen.
 • Det kan regulere din kropstemperatur efter vejret. Hvis det er koldt, holder ulden dig varm, og hvis det er varmt, holder ulden dig kølig.
 • Det er holdbart, og det meste kan vaskes med koldt vand.

Bæredygtig uld

Catago har lavet deres Baselayerkollektion i samarbejde med den italienske virksomhed Nativa, som sætter stort fokus på bæredygtighed, gennemsigtighed og dyrevelfærd. De producerer deres uld på certificerede gårde for eksempel i Australien, New Zealand, Sydafrika og Argentina, og de sætter store krav til, hvordan gårdene skal fungere.

To af deres primære mærkesager er, at der skal være god dyrevelfærd og, at produktionen skal være bæredygtig. De sikrer den gode dyrevelfærd ved at sørge for, at fårene har gode forhold og, at gårdene skal leve op til specifikke standarder for foderplan, avlsplan, dyrenes adfærd, måden dyrene bliver håndteret på og deres overordnede sundhed.

Kvinde i Catago Baselayer uldundertøj

Derudover går de meget op i, at produktionen skal være så bæredygtig og miljøvenlig som muligt, og derfor skal gårdene have fokus på at passe på miljøet. Dette har de fokus på gennem produktionen, da produktionen af ulden skal have en lav eller (helst) ingen miljømæssig påvirkning. Dette går også hånd i hånd med, at uld er en mere bæredygtig resurse:

 • Det er 100% naturlige fibre.
 • Det er biologisk nedbrydeligt.
 • Det efterlader ikke rester af micro-plast.
 • Produktionen kræver ikke meget vand.
 • Det er ideelt til at genbruge.

Læs også: Vil du være en mere bæredygtig rytter? Bæredygtige tips til stalden

Hvis du er interesseret i, hvordan dit tøj er produceret, kan du endda scanne en QR-kode, som du finder på dit Baselayertøj, hvor du kan se præcis, hvilken gård dit uldundertøj kommer fra samt læse mere om produktionen bag.

Så hvis du også har brug for et blødt og varmt ekstra lag, så kan du se hele kollektionen og blive klar til vinteren, ved at trykke på nedenstående knap:

Læs også: Test af vinterens must haves i stalden: Instant kaffe

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce