Hvad andre mener om dig kommer ikke dig ved

Derimod kommer det dig ved, hvad du synes om dig selv

Har du nogensinde spekuleret over, hvad andre folk mener om det, du siger, din påklædning eller din ridning? Det har de fleste. Mentalcoach Rasmus Bagger forklarer, at det er en helt naturlig reaktion på den mest udbredte frygt på jordkloden, nemlig spørgsmålet om hvorvidt man er god nok eller ej. Underforstået er vi simpelthen bange for ikke at blive elsket. Derfor fokuserer man på, hvad mon de sidder og snakker om oppe på tribunen frem for på en selv, sin hest og den opgave, man står overfor.

I ridesporten er der næsten lige så mange meninger om, hvad der er rigtig og forkert, som der er heste og ryttere. Risikoen for at overkomplicere tingene i ridesporten er derfor i den grad til stede. Samarbejdet med et dyr, som man ikke kan tale med, åbner desuden op for, at nogle ryttere kan føle, at de har brug for at vide, hvad andre mener.

De mange holdninger giver derfor debat på staldgangen og i rytterstuen, men hvad er årsagen til, at nogle taler grimt om andre. Ifølge Rasmus Bagger:

Dem med de onde tunger er typisk usikre på sig selv. Ved at fortælle andre om deres negative teorier, prøver de at få bekræftet dem. På den måde opnår de en form for falsk tryghed. Det sker desværre både til stævner og i stalden, at nogen har brug for at få bekræftet deres teorier på andres bekostning.”

Han forklarer også, at når ryttere og mennesker i al almindelighed tænker på, hvad andre siger om dem, så starter det en bekymring, der fjerner fokus.

Ond spiral
Rasmus forklarer, at hvor vores tanker går hen, der går vores energi også hen. Og det er ikke hensigtsmæssigt, når man sidder på en hest, der som byttedyr kan mærke, at man fjerner noget energi. Hesten har brug for, at man er til stede – også mentalt. Den kan ikke ræsonnere, kun stole på sine instinkter og tillærte adfærd, siger Rasmus. Hvis man fjerner sine tanker, er det klart, at man ikke rider sit bedste, og så får de andre først noget at snakke om.

På den måde har en tankeflugt ud på den anden side af barrieren betydning for din ridning, men de negative fortællinger kan også have uheldig indflydelse på, hvordan ens eget selvbillede er.

Nogle mennesker har travlt med at være den person, som andre synes, at de skal være. Indgår man i flere relationer, er der ofte forskel på den fortælling, og man forsøger at lave sin person om, så den passer til alle tider. Din hjerne tegner et selvbillede ud fra de historier, som du selv bekræfter. Fortæller vi selv eller nogen andre en bestemt historie igen og igen, forstærkes netop denne fortælling inde i hjernen, og det kan starte en ond spiral,” forklarer Rasmus, som mener, at der er meget sladder i ridesporten blandt andet på grund af den store andel af kvinder, som netop er dem, der trives bedst med sladder.

Læs hele artiklen her. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce