Hvad siger videnskaben om telepati?

Dyretelepatør Mathilde Denning møder rigtig mange, der er skeptiske overfor telepati. De fleste skeptikere forklarer Mathilde, at de ikke tror på telepati, da der ikke findes beviser for telepati, og at videnskaben ikke kan støtte op omkring det. Men kender du til den research der findes omkring eksistensen af telepati? Læs med her i artiklen, hvor Mathilde redegør for noget af videnskaben bag.

Mathilde Denning

Mathilde Denning arbejder med telepati, healing af dyr og dyrecoaching i sit firma Animal Listening. Herudover tilbyder hun også uddannelser inden for telepati og healing.

 
Hvor det hele starter

Jeg tror en del af grunden til, at folk har svært ved at tro på telepati er, at de ikke ved hvad det indebærer. De tror det er at læse en andens tanker, og det kan jeg godt forstå, lyder lidt mærkeligt.  Grundet Albert Einsteins arbejde er det nu normalt accepteret i videnskaben at alt, fysisk og ikke fysisk, er skabt af den samme energi (elektriske ladninger).

Energi kan ikke ødelægges eller forsvinde, det kan kun skifte form. Det betyder, at alting – fysisk og ikke-fysisk – er lavet af energi, med en unik ’frekvens’, der gør, at denne energi tager enten en fysisk form (som en stol eller din krop), eller ikke-fysisk (som en tanke eller en følelse).

Læs Også: Hestetelepati skaber røre i folkekirken

Som telepatører specialiserer vi os i at samle op på disse energier, når vi eksempelvis kommunikerer med dyr. Men det er det samme, du gør, når du ved, hvem der ringer eller mærker dig tiltrukket af eller afskrækket af et menneske, du ikke engang kender. Vi kan fornemme disse energier, uanset om de tager form som fysisk ubehag i kroppen, følelser eller tanker.

Annonce

Intuitionen og dens rolle

I telepati har intuitionen den rolle, at den hjælper med at oversætte de ’beskeder’ (altså den energi), vi kommer i kontakt med, til et sprog som vi kan forstå. Så en energi der udtrykker ’glæde’ kan blive til en følelse af glæde i vores krop eller en tanke om glæde. Der er efterhånden masser af beviser for menneskelig intuition, og som bliver defineret som ’at vide noget uden at vide hvor det kommer fra’.

Fra 1880-1940, blev 142 artikler publiceret med mere en 3.6 millioner forsøg med positive resultater med telepati og intuition, der viste statistisk betydning. Det vil sige, der er 95% sikkerhed for at de positive resultater ikke er tilfældige. Det er samme måde, man bedømmer om en ny medicin virker, og derfor er det en meget troværdig måde at bedømme resultaterne på.

Læs også: Dyretelepatør: “Vi må opbygge relationen før vi kan forvente succes”

Der er noget, som tyder på at hjernen kan reagere på situationer, som ikke har fundet sted endnu. Foto: Canva Pro

Hjernen og hjertet kan forudse ukendte events

Der er eksempelvis fundet beviser på, at både hjernen og hjertet (som har sit eget nervesystem, og et elektromagnetisk felt 60x stærkere end hjernens), kan forudsige og reagere på ukendte events i fremtiden. Dette blev testet ved at vise voldsomme billeder og afslappende billeder for testpersoner, som ikke vidste hvad eksperimentet gik ud på. Det var fysiologisk muligt at måle, at hjertet reagerede flere sekunder før de voldsomme billeder, blev vist, trods de blev vist i tilfældig rækkefølge på tilfældige tidspunkter. Dette indikerer, at hjertet og hjernen er med til at modtage og afkode intuitive beskeder hele tiden.


Der er også fundet beviser på at alt information, intuitiv eller opnået igennem sanser, gennemgår samme proces og analyse i hjernen efterfølgende. Dette kan forklare hvorfor det kan være svært at adskille en intuitiv besked fra en almindelig tanke, eller noget vi eksempelvis husker.

Intuition er relativt anerkendt i dag, og der er endda fundet forklaringer på, hvordan intuitionen fungerer i hjernen – hvilke centre, hjernehalvdele med videre, der bruges. Beviserne lige nu peger på, at vores krop har adgang til et energifelt af information, som ikke er begrænset af tid og sted. Dette er baseret på eksperimenter i kvantefysikken. Vi vender altså tilbage til der hvor vi startede, nemlig at vi kan aflæse energi.

Mathilde Denning arbejder blandt andet med dyretelepati. Foto: Mathilde Denning

Hvad så med telepati?

Lad os starte med at kigge på nogle af de eksperimenter, der er lavet på telepati. Ét eksperiment gik ud på at to mennesker, der havde mediteret sammen, blev separeret i to forskellige rum, og som begge fik EEG-målere på hovedet (som måler hjernens elektriske aktivitet).

Da én af personerne blev præsenteret for en stimulus (et lysglimt), som resulterede i en specifik aktivitet i hjernen, kunne samme aktivitet måles i hjernen på den person, som ikke havde set stimuli. Der blev modtaget en ubevidst besked herom, fordi de to personer var mentalt forbundne. Et fysiologisk tegn på at hvad der foregår i én person, kan blive transmitteret til en anden person.

Ved du hvem der ringer?

Den simpleste måde at teste dette på er klassikeren: Ved du hvem der ringer, inden du kigger på telefonen? De fleste har haft en sådan fornemmelse før, men det er nu testet videnskabeligt. Med mennesker, der var fremmede for hinanden, og som ingen træning havde fået. Resultaterne var statistisk troværdige, og dermed konkluderede man, at deltagerne var i stand til at forudsige, hvem der ringede.

Ved dog også nogle gange, hvem der ringer, inden du tager telefonen? Foto: Canva Pro

Det er gentaget via mail og SMS’er med lignende resultater. Det blev konkluderet, at havde man en følelsesmæssig kontakt til den der ringede, blev det lettere at fornemme dem. Det giver en forklaring på, hvorfor mange allerede modtager telepatiske beskeder fra dyrene i deres liv – ofte uden at være klar over det. – faktisk svarede 80% at de adspurgte, at de har prøvet at blive ringet op af én de netop tænkte på (8).

Læs også: Når træningen er gået helt i stå: Sådan kan telepati hjælpe jer videre

Kan dit dyr fornemme, når du er på vej?

Mange dyreejere oplever, og tror på, at deres dyr er intuitive. Et eksempel på dette er hunde, der kan reagere på, hvornår deres ejere kommer hjem. Flere eksperimenter har testet dette, og fundet frem til, at hunde forudsige og reagere på, at deres ejere er på vej hjem. Selv hvis det sker på uventede tidspunkter, eller hvis ejerne kommer i andre køretøjer end de plejer.

Det samme gælder hunde der ved, når deres ejer tænker på at fodre dem eller tage dem på gåture. Et eksperiment havde placeret en flok hunde isoleret fra deres ejer i et separat hus. Ejeren blev bedt om at have intentionen om at tage hundene på en gåtur på uventede tidspunkter, og vente 5 minutter fra hun havde tanken til hun hentede dem. I de 5 minutter stillede hundene sig klar ved døren, selvom ejeren stadig befandt sig på en helt anden lokation. Begge eksperimenter tyder på at dyrene telepatisk kan samle op på ejerens intentioner.

Venter din hund ved døren, når du er på vej hjem? Foto: Canva Pro

For disse eksperimenter blev der fundet positive resultater på at telepati mellem dyr og mennesker findes, og resultaterne havde statistisk betydning (resultaterne opstod med 95% sikkerhed ikke igennem chance).

I disse eksperimenter har man fjernet alt der hedder kropssprog, sanseindtryk, rytmer og rutiner eller andet der kan påvirke dyrene til at være i stand til at aflæse deres ejer. Der er ingen andre foreslåede forklaringer i disse eksperimenter, end at det må være telepati, og dyrenes evne til at aflæse vores intentioner.

Rent evolutionært anskuer man det at være telepatisk som en fordel, der derfor kunne blive videreført fra generation til generation, da det vil give individet med telepatiske evner en fordel. Eksempelvis med dyr der jæger i flok, og som skal koordinere over større distance end sanserne tillader.

I flere af artiklerne er det endda foreslået, at det i fremtiden bliver helt almindeligt anerkendt, at telepati findes, og at vi kan kommunikere på denne måde med dyrene. Hvis vi kigger på videnskaben, så er der beviser for det, som mange dyreejere faktisk mærker og allerede tror på.

KILDER

  1. Sheldrake R. Dogs That Know When Their Owners are Coming Home, and Other Unexplained Powers of Animals. New York: Three Rivers Press, 2000. https://books.google.nl/books?id=xyTKyWY-WokC&printsec=frontcover&hl=da&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
  2. Sheldrake, R., & Morgana, A. (2003). Testing a language-using parrot for telepathy. Journal of Scientific Exploration17(4), 601-616. https://www.sheldrake.org/files/pdfs/papers/Testing-a-Language-Using-Parrot-for-Telepathy.pdf
  3. Erickson, D. L. (2011). Intuition, telepathy, and interspecies communication: a multidisciplinary perspective. NeuroQuantology9(1). https://pdfs.semanticscholar.org/1684/a799d5d5cfd660b439941c630105e705f8df.pdf
  4. McCraty, R., Atkinson, M., & Bradley, R. T. (2004). Electrophysiological evidence of intuition: Part 1. The surprising role of the heart. The Journal of Alternative & Complementary Medicine10(1), 133-143. https://www-liebertpub-com.ezproxy.ub.unimaas.nl/doi/pdf/10.1089/107555304322849057
  5. McCraty, R., Atkinson, M., & Bradley, R. T. (2004). Electrophysiological evidence of intuition: Part 2. A system-wide process?. The Journal of Alternative & Complementary Medicine10(2), 325-336. https://www.heartmathbenelux.com/doc/intuition-part2.pdf
  6. Lisa, K. (2017). Intuition on Demand: A step-by-step guide to powerful intuition you can trust. Simon and Schuster.
  7. Sheldrake R. (2014). Telepathy in Connection with Telephone Calls, Text Messages and Emails. Journal of International Society of Life Information Science 32 No. 1, 7-15
  8. Sheldrake, R. (2011). The evolution of telepathy. Lecture, Cambridge.
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce