Annonce

4 danske hestefagfolk har taget induktionsterapien til sig

Annoncørbetalt artikel
Equitron Pro logo

Equitron Pro er en banebrydende maskine til behandling af spændinger, skader og ømheder hos heste og ryttere. Den bygger på en videnskabeligt testet metode, der sender magnetisk induktionsenergi ind i vævet og heler det op til 650% gange hurtigere. Man kan sige, at terapiformen sætter gang i kroppens egen helingsproces. Det gælder, hvad enten du selv er eller står med en hest, der er skadet, har sår, ømme muskler, slidte led eller måske en seneskade. Maskinen kan bruges af behandlere såvel som af ryttere selv og er altså både gavnlig i længere behandlingsforløb og som forebyggende behandling før og efter træning. Derudover kan maskinen også hjælpe dig med at finde ud af hvor i vævet, den har problemer. Så du ved, hvor behandlingen skal sætte ind.

Læs mere om maskinens funktioner her og om den lidt mindre og billigere maskine Equitron Pro Mobile her. Du kan også høre en hestefysioterapeuts erfaringer med terapiformen her.

Tre hestemenneskers erfaringer med Equitron

Malgré Tout har talt med tre forskellige hestemennesker, der på hver sin måde har med de firbenede at gøre til hverdag. Her er, hvad de fortæller om Equitron.

Avler og staldejer: Gør det lettere at behandle sin hest

Birgith Hjorth er staldejer og avler, og så behandler hun indimellem selv sine heste, da hun er uddannet kropsterapeut med efteruddannelse i heste. Hun holder til i Stald Leere i Nordjylland, og fik interesse for at afprøve Equitron på grund af sin store interesse for at undgå spændinger og derved problemer i hestens krop.

“Da jeg fik kendskab til Equitrons mulighed for at løsne op for spændingerne og desuden fremme heling af sår, sener og muskelinflammationer, måtte jeg eje denne maskine og i gang med behandlingerne”, fortæller hun.

Birgith bruger først og fremmest Equitron til at finde ud af, hvor hendes heste har spændinger, hvis de ikke virker helt tilpasse. Derefter bruger hun den til at behandle, og det er uanset, om der er tale om en muskel-, sår-, led- eller seneskade.

“Hvis hesten har en diagnose fra en dyrlæge på en seneskade, bruger jeg Equitron til at fremme helingsprocessen. Er det synligt, at hesten har et sår, bruger jeg Equitron til at fremme helingsprocessen, og er det synligt, at hesten har begyndende spat i f.eks. hasens glideled på bagbenet, bruger jeg Equitron til at fremme blodcirkulationen. Derved hjælper jeg hesten med at få bugt med inflammationen”, fortæller hun og uddyber:

“Jeg købte maskinen i håb om, at den kunne klare de fysisk hårde opgaver for mig, for brug af kropsterapi er særdeles hårdt for min egen fysik. Det har vist sig, at det kan den og tilmed særdeles effektivt. Ikke at der skal bruges stor kraft på hestene, men det kan være hårdt for behandleren at stå og trykke fysisk ned i en muskel eller gennemmassere en muskel.”

Birgith Winther Hjorth, avler, staldejer og behandler.
Equitron-behandling af hest på staldgang
Birgith behandler en hest hjemme i stalden. Foto: Stald Leere.
Equitron-behandling af hest med sår på benet.
Birgith behandler en sårskade hos en af sine heste. Foto: Stald Leere.

Berider: Holder hestene fitte og godt tilpas

Eksamineret berider Kim Kjærgaard og tidligere ponylandstræner i springning kom til at kende Equitron, da han var på besøg hos en international toprytter i Tyskland. “De var så begejstrede for det arbejde maskinen kan gøre, at det gjorde mig nysgerrig”, fortæller han.

Kim arbejder på Fyn og underviser rigtig meget. Han har haft med heste at gøre altid – både redet grand prix og uddannet de helt unge. Han er endnu ved at prøve Equitron af, men er ind til videre positivt stemt.
“Jeg kan allerede nu efter vi har behandlet få heste få gange, se et enormt velvære og nydelse hos de heste vi behandler og rytteren mærker ofte en tydelig forskel efterfølgende”, fastslår han.

Han ser en stor fordel i, at maskinen også kan bruges til at scanne hesten og dermed identificere, hvor skader og ømheder sidder, så man retter behandlingen mod det helt rette sted på hestens krop.

“Jeg tror, at vi ved at behandle vores heste med Equitron, kan holde vores heste fitte og godt til pas og dermed komme mange ting i forkøbet. Ved den scanning, man foretager før behandling, kan man også registrere ømheder hos hestene, som kan fortælle meget om hestens tilstand.”

Kim Kjærgaard, eksamineret berider.

Han tilføjer: “Og endeligt er det jo sådan, at hvis uheldet er ude og en hest får en skade konstateret, så kan Equitron fremskynde helingen og også forbedre den heling, hvilket for alle er en kæmpe fordel. Lige nu samler vi erfaring med Equitron på vores egne heste, og vi er så langt at vi kan behandle andres heste også.  Så folk er velkomne til at kontakte os.”

Læs også: Undersøgelse: Sådan er du, om din hest har det godt

Fysioterapeut: Kan forkorte genoptræningsperioden

Louise Tjell Lambertsen, der driver sin virksomhed Equifysioterapi, er autoriseret fysioterapeut. Hun har sin daglige gang i Nordjylland, hvor hun både hjemme og ude behandler heste og ryttere med problemer i bevægelsesapparatet. Hun bruger en version af Equitron, der både kan bruges til mennesker og heste. Den hedder Omnitron og virker præcis ligesom Equitron-maskinen, men er blot også godkendt til at behandle mennesker.

“Jeg anvender Omnitron til både screening og behandling i mit daglige virke som fysioterapeut til både heste og ryttere. Jeg bruger Omnitron til en lang række muskuloskeletale problemstillinger. Dette kan være alt fra muskulære spændinger, til seneskader, gaffelbåndsskader (både i det akutte og i genoptræningsforløbet), frakturer samt til forebyggende behandlinger, hvor jeg særligt finder screeningsfunktionen værdifuld. Jeg anvender også Omnitron til de heste, der skal præstere på højere niveau, hvor de får behandling for at fremme restitution mellem krævende træninger og stævner.”

Louise forklarer, at hun ser en stor styrke i at bruge behandlingsmetoden ved akutte skader, hvor man tidligere blot har anbefalet ro til hesten, så den kunne komme sig:

“Jeg anvender terapiformen med stor succes for at smertelindre, øge cellehelingen og mindske inflammation i det beskadigede væv. Det bevirker, at risikoen for følgeskader minimeres, og genoptræningsperioden kan potentielt forkortes.”

Louise Tjell Lambertsen, fysioterapeut til heste og ryttere.

Derudover understreger hun, at maskinen er god til behandling, er sensible heste, der ikke bryder sig om for meget berøring. “Her er Omnitron oftest særdeles effektiv, da hestene kan slappe af og give sig hen til behandling”, fastslår hun.

Hest bliver behandlet med Equitron Pro
Som du kan se, nyder hestene at blive behandlet med induktionsenergi fra Equitron/Omnitron. Foto: Equifysioterapi v/Louise Tjell Lambertsen.

Akupunktør: Et supplement til laserterapi

Også Vibeke Lønskov, der er specialist i at behandle heste med bevægelsesproblemer, tror på induktionsterapiens fremtid:

“Jeg har de sidste 22 år arbejdet med behandling af heste. Først som massør senere med akupunktur med laser, og de sidste 11-12 år med hestens korsled/SI-led og bevægelsesproblemer. I den forbindelse har jeg arbejdet med laser til afspænding og inflammationsbehandling, og har nu også investeret i en Equitron Pro.”

Vibeke er særligt kendt for at behandle heste med skader og skævheder, og nu kan du altså også begynde at se frem til, at hun kan behandle din hest med Equitrons magnetiske induktionsterapi.

Særligt er der én grund til, at Vibeke ser frem til at få sin Equitron hjem:

“Det glæder jeg mig mest til er, at den giver information om, hvor der findes inflammationer og spændinger. Mine fingre er selvfølgelig trænede over de sidste 22 år, men heste har en meget dyb muskulatur, hvor det kun er muligt at mærke i overfladen.”

Vibeke Lønskov, hesteakupunktør og -massør.

I modsætning til Vibekes egne fingre, kan Equitron altså nå dybere ind i hestens væv, og det giver hende nye behandlingsmuligheder. “Jeg oplever også, at heste med korsledsudfordringer har dybe spændinger. Her kan Equitronen også hjælpe, fordi den går 20 cm ned i vævet”, afslutter hun.

Læs også: Sådan er du, om din hest har ondt

Vil du vide mere om Equitron?

Er du interesseret i at høre mere om Equitron-terapiformen, kan du besøge Equitron-Pro.com eller ringe til den danske forhandler, Philip Vossen, på tlf. 50915818.

Som du kan se på billederne, findes Equitron først og fremmest som en stor maskine med mange indstillingsmuligheder. Den hedder Equitron Pro.

Derudover fås den i en mindre og mere handy version, der hedder Equitron Pro Mobile. Effekten er den samme som hos den store maskine, men indstillingsmulighederne er færre.

Under Hillerød Horse Show, som vil blive afholdt så snart reglerne tillader det og arrangøren finder det ansvarligt i løbet af 2021, kan du prøve, hvordan en behandling med Equitron føles på din egen krop.

Equitron Pro-maskine
Equitron Pro Mobile-maskine
Annonce

1 KOMMENTAR

1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest Stemte på
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
trackback

[…] Læs mere på Malgre Tout her:4 danske hestefagfolk har taget induktionsterapien til sig (malgretout.dk) […]

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce