Dressurrytter om magnetterapi: “Hestene arbejder muskulært bedre”

Annoncørbetalt artikel

Magnetfeltterapi er ikke bare overtro og fup. Nye studier viser en tydelig effekt ved både forebyggelse og behandling af skader. I hvert fald hvis man benytter sig af det nyeste apparat på markedet, Equitron Pro.

Magneter kan andet og mere end at hænge på køleskabet. Både i Danmark og i resten af verden har magnetfeltterapi længe været brugt til behandling af både mennesker og dyr med ondt i led og muskler.

Allerede for flere tusinde år siden blev magnetiske sten brugt som medicin og lagt på smerteplagede områder på kroppen. I Egypten og Kina var magneter en udbredt form for behandling i oldtiden, og den græske læge Plinius, som levede omkring år 40 e.kr., behandlede blærelidelser og vanskelige sår med magnetiske sten.

Magneter i mange hesteprodukter

I dag bruger vi dækkener og gamacher med magneter til forebyggelse og behandling af skader på vores heste. Og mange mennesker sværger også til halskæder og armbånd med magneter for at komme ømme muskler og begyndende gigt til livs.

Men selvom virkningen af diverse smykker måske nok er begrænset og i hvert fald ikke har videnskabelig evidens, så findes der faktisk et apparat, hvor der er en dokumenteret effekt af behandlingen.

Magnetterapi med dokumenteret effekt

Umiddelbart ligner det en snoet vandslange med en løkke for enden. Men trods det lidt spøjse udseende er der tale om et meget effektivt redskab, der kan hjælpe dig med at holde din hest sund og rask og sikre en hurtigere heling af akutte eller allerede opståede skader.

Philip Vossen er fysioterapeut og har i et års tid forhandlet apparatet Equitron Pro her i Danmark. Han forklarer, at det ikke bare er hokuspokus, når man bruger magneter som behandling.

“Jeg har i mange år arbejdet med magnetfelt – og induktionsterapi, fordi jeg har kunnet se en positiv effekt af det. Jeg skiftede til Equitron-Pro, fordi det har en veldokumenteret effekt. I dag er der høje krav til dokumentation for produktet, og det er blandt andet et krav, at den magnetiske impuls, der sendes ud gennem apparatet, er den samme hver gang. Derfor er der også lavet videnskabelige studier, der bekræfter Equitron Pro´s virkning,” fortæller Philip Vossen.

Læs også: 4 danske hestefagfolk har taget induktionsterapien til sig

Behandler sværger til magnetterapi

En af de behandlere, der er begyndt at bruge Equitron Pro, er Vibeke Lønskov fra Vestsjælland. Hun har ellers i årevis sværget til behandling med laser, og i mere end 20 år har hun hjulpet tusindvis af heste med bevægelsesproblemer ved at rette deres korsled og behandle deres overspændte muskulatur med laser.

Vibeke Lønskov sværger til Equitron Pro. Foto: Privat

Men nu er laseren skiftet ud med et Equitron Pro-apparat. Og det giver virkelig gode resultater, fortæller Vibeke Lønskov.

“Jeg mærker tydeligt, at hestene bliver blødere i muskulaturen og langt nemmere at rette i korsleddet, når jeg først giver dem en behandling med Equitron Pro. Og så har behandlingen også den fordel, at den virker inflammationshæmmende,” forklarer hun.

Hestene nyder behandlingen

Når man oplever Equitron Pro-apparatet i aktion, ser man tydeligt hestens væv bevæge sig i takt til den tikkende lyd, apparatet afgiver. Og man fristes til at tro, at det gør ondt – lidt ligesom at få stød. Men hestene står roligt og nyder behandlingen. Flere af dem begynder sågar at gabe og smaske – et tydeligt tegn på, at der sker noget rart i deres krop.

International dressurrytter imponeret

Og at det virker, det kan dressurrytter Anne Troensegaard skrive under på. Med heste, der rides på internationalt niveau, er det vigtigt for hende ikke at kaste sig ud i alle mulige uduelige og måske endda risikable produkter. De behandlinger, hendes heste får, skal virke. Og det gør Equitron Pro, fortæller hun.

“Jeg blev rimelig overbevist, da jeg var i Jylland, hvor jeg først prøvede det på min egen ryg. Jeg døjer med noget inflammation omkring fjerde og femte lændehvirvel. Lægerne har ikke kunnet hjælpe, og selvom jeg har været tilknyttet fysioterapeuter og alle mulige andre behandlere, har jeg stadig ikke kunnet bukke mig og tage strømper på om morgenen,” siger Anne Troensegaard.

Det var indtil hun fik tilbuddet om at prøve Equitron Pro på egen krop.

“Allerede dagen efter kunne jeg pludselig tage strømper på,” fortæller dressurrytteren.

Siden da har Anne Troensegaard ladet Vibeke Lønskov behandle både hende selv og hendes heste – og selvom det stadig er ret nyt, har de gode resultater allerede vist sig.

Læs også: Terapiform heler hestens væv 650 % gange hurtigere

Ikke samme stivhed

“Rent muskulært arbejder hestene bedre. Der er ikke den samme stivhed, når de skal varmes op, heller ikke selvom vi lige har haft en lang, kold periode. På især den ene hoppe har jeg mærket en langt stærkere ryg og lænd, og på en af de andre heste, er galden forsvundet fra dens bagben. Og så er jeg i øvrigt selv stoppet med at bruge smertestillende til min ryg,” fortæller hun begejstret.

Det kan umiddelbart være lidt svært at forstå, hvordan en omgang magnetiske impulser faktisk kan påvirke vævet i en sådan grad, at inflammation og smerter forsvinder. Men der findes faktisk en videnskabelig forklaring, siger Philip Vossen.

Han henviser til en videnskabelig undersøgelse fra 2019, hvor man har belyst senevæv og den påvirkning, Equitron Pro har på det.

Philip Vossen behandler med Equitron Pro
Philip Vossen er fysioterapeut og har i et års tid forhandlet apparatet Equitron Pro i Danmark. Foto: Malgré Tout

Virker på celleniveau

Apparatet arbejder helt ned på celleniveau og påvirker de proteiner, der er årsagen til smerte.

“Behandlingen kan reducere mængden af proteiner, der fremmer betændelse i vævet. Det reducerer smerter hos mennesker og dyr, og samtidig stimuleres de regenerative processer, som muliggør hurtigere heling,” forklarer Philip Vossen og fortsætter:

“Det her apparat går dybere end mange andre magnetiske produkter, da det arbejder 20-25 cm ned i vævet. Men derfor kan det stadig være godt at bruge magnetdækkener som supplement imellem Equitron-Pro behandlingerne.

Han understreger, at der ikke er nogen bivirkninger ved behandlingen.

Til de skeptikere, der stadig vil hævde, at Equitron Pro-apparatet bare er endnu et forsøg på at vride hårdt tjente penge ud af blåøjede hesteejere, siger behandler Vibeke Lønskov:

“Man er altid velkommen til at prøve det selv, hvis man vil mærke, om det gør en forskel på ens egne skavanker. Og dem har vi ryttere jo ofte mange af. Selv har jeg døjet i årevis med mange smerter i min hofte. Men det her har virkelig hjulpet mig.”

7 facts om Equitron Pro

Indvirker på hestens celler gennem magnetisk induceret elektricitet, som smertelindrer og heler i mild og effektiv form.

Heler væv 650% hurtigere end den naturlige helingsproces.

Mange anvendelsesmuligheder, fordi Equitron-Pro både kan smertelindre, mindske inflammation, regenerere vævet og forebygge nye skader.

Kan anvendes i behandlingen af både sener, led, muskler, hove, knogler og åbne sår.

Virker også igennem tæpper og bandager.

Sikker i brug – du kan ikke gøre skade på hverken dig selv eller din hest.

Equitron-Pro arbejder med en videnskabeligt, kvalitetssikret og patentbeskyttet teknologi, er EMV samt CE-testet og certificeret.

KILDER

Global Responses of Il-1β-Primed 3D Tendon Constructs to Treatment with Pulsed Electromagnetic Fields

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce