Studerende og hesteejer frem mod 2022: “Jeg kæmper for at få alle ender til at hænge sammen”

Det er januar, det er mørkt, og det er koldt, og for mange hesteejere kan det måske knibe lidt med motivationen. Sådan behøves det heldigvis ikke være – og slet ikke i 2022! Et nyt år er nemlig gået i gang, og det er en oplagt mulighed for både at kigge lidt tilbage og lidt frem. Derfor har vi på Malgré Tout spurgt en række forskellige ryttere og trænere om, hvad de drømmer om i 2022, og hvad 2021 bød på af gode såvel som mindre gode oplevelser med deres heste. Måske du kan blive inspireret til din egen træning?

Julie Herskind fortæller om 2021 og planerne for 2022

I denne januarkalender kan du møde Julie Herskind, som gør en dyd ud af at fortælle om hverdagen som studerende, hvor der også skal findes tid til hesten Axel og studiejob. For det hele kan lade sig gøre, men det handler om benhård prioritering – og derfor fortsætter Axel med at være en stor del af Julies hverdag i 2022, hvor hun kigger ind i sidst lange sommerferie som studerende.

Læs også: Få enderne til at nå sammen med hest og arbejde eller studie

Annonce

Hvad er din bedste oplevelse med din(e) hest(e) i 2021? 

“Min bedste oplevelse med Axel i 2021, var at følge hans enorme udvikling i hans genoptræning. Axel blev nemlig opereret to gange i efteråret 2020, som tog enormt hårdt på ham og hans ellers store og stærke krop. Det var hårdt at se min hest tabe alle muskler og gløden i øjnene. Jeg vægter det rigtig højt at have en hest, der er glad for at arbejde og har gnisten i øjnene og måske endda bliver lidt ”fredags-kæk”. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at mit højdepunkt for 2021 var, at få Axel fuldstændigt fit-for-fight igen og tilbage på sporet med glæden og lysten til arbejde.”

Hvad er din værste oplevelse med din(e) hest(e) i 2021? 

“Med bekymringerne i baghovedet fra hans operationer har det været svært at slippe frygten for et tilbagefald helt. Jeg husker helt sikkert starten af året som det sværeste for mig, fordi det stadig var så tæt på.”

“Også nedlukningen bragte en masse bekymringer i forhold til min økonomi. Det er ingen hemmelighed, at jeg må arbejde en del ved siden af studie for at have råd til at have hest på samme tid. Og med et arbejde i nattelivet blev vi hurtigt berørt af nedlukningen. Ingen arbejde, ingen penge. Overvejelserne om nyt arbejde ramte mig mange gange, men jeg kunne heldigvis klare mig i noget tid med den opsparing, jeg havde fået lavet. Alt dette var naturligvis en stressfaktor, og nogle dage kunne det påvirke mig mere end andre.”

Axel
Julie Herskind drømmer om at prøve kræfter med en LA4 og LA5 sammen med Axel i løbet af 2022, men det bliver kun til lokale stævner, da Julie fortsat er studerende i 2022. Foto: Hartwigsen Photography – Fotograf Lea Theodora Hartwigsen.

“Jeg kæmper for at få alle ender til at hænge sammen, hele tiden. Så da min indtægtskilde lige pludselig var sat på pause, indtil vi måtte åbne baren igen, blev jeg ret stresset. Heldigvis åbnede vi igen, før end kontoen sagde stop, og jeg har stadig min skønne og dejlige hest tæt på.”

Hvad er dit/dine hestemål for 2022? 

“Både Axel og jeg har holdt en velfortjent, lang juleferie. Jeg har haft en del at se til med studiet, både med en masse spændende undervisning og en prøve i december. Derfor er vi startet lidt stille og roligt op igen, nu hvor vores dressurbane ikke er frossen længere. Og vi rykker! Axel er en kammerat, hvad det angår. Han yder altid 110%, når vi træner, og det har givet mig blod på tanden igen. Jeg drømmer om at komme til at ride stævner igen. Det bliver kun lokale stævner, så længe jeg er studerende. Men jeg drømmer om at komme ud og prøve kræfter med LA4 og LA5.”

Læs også: Springrytter om 2022: “Det værste var, da jeg blev trampet ned til stævne”

“Samtidigt drømmer jeg om at blive fuldstændigt fortrolig med springning igen. Jeg har – efter et voldsomt styrt for flere år tilbage – oplevet angst og katastrofetanker, hver gang jeg har skulle springe. Men jeg har i 2021 modtaget en del coaching, som har givet mig rigtig mange værktøjer til at arbejde med disse tanker og angst herom. Også her kan jeg mærke en kæmpe forskel på Axel og mig. Det er som om, at han også har opbygget en større tillid til mig på springbanen. Vi tror begge på det igen!”

Hvad ser du frem til ved 2022 i forhold til din(e) hest(e)?

“Det er min sidste lange sommerferie som studerende. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at sommeren bliver helt fantastisk og i særdeleshed i hestens tegn. Vi skal på lange ture, udforske endnu mere natur, være sammen med dem, vi holder allermest af, og så skal vi gøre lige præcis det, der gør os glade og giver os god energi både i hverdagen og i træningen.”

Læs også: Hestetræner om 2022: “Vær åben for, hvad hesten faktisk prøver at kommunikere”

Er der noget, du lader ligge i 2021?

“Jeg vil lade frygten for tilbagefald af hans sygdom blive i 2021. Axel har (7-9-13) ikke vist tegn på tilbagefald eller virket påvirket af sygdommen overhovedet. Jeg vil hellere se fremad og nyde den gode tid, jeg har med ham. Jeg synes i stedet for, at det er vigtigt at slippe fortiden, leve i nuet og glæde sig til fremtiden.”

Hvad er det bedste ved at have hest i januar?

“At have hest i januar forbinder jeg med kolde dage i stalden og de helt store, tykke vinterjakker. Men det bedste, jeg ved er, at stikke mine kolde hænder ind under et dejligt varmt dækken, imens Axel spiser en lun portion mash. Når man nærmest kan se, hvordan det damper let – og så er der bare et eller andet over at være helt tæt på Axel og bare lytte til gumlen, velbehag og hans rolige åndedræt.”

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce