Kan du genkende udfordringerne? Disse produkter er must haves lige nu

Annoncørbetalt artikel
logo NAG

Livet med hest er foranderligt, og det er nok en af grundene til, at det kan fastholde vores interesse. Der er hele tiden nye udfordringer og situationer, som vedrører vores kære heste, og som skal tages stilling til. Heldigvis findes der produkter på markedet til stort set alle udfordringer, og ofte kan man endda finde løsningen inden for sit eget hesteynglingsbrand.

Mange hesterelaterede emner har en form for cyklus, så de gentager sig på bestemte tider hvert år. Her er nogle af dem der er særligt relevante lige nu, plus brugbare tips til hvordan du kan håndtere dem.

1: Hesten begynder at tabe sig

Efter en lang sommer med masser af kalorierigt græs er vi nu ved at være ovre i en sæson, hvor der er knap så meget næring i græsset. Da mange heste stadig har lange foldtider, og dermed indtager markant mindre kalorier, taber nogle heste sig lige nu. En af de mulige følger af vægttab er at hesten har mindre energi til arbejdet.

Du kan opleve, at din hest taber sig lige nu. En måde at løse det på er at tilføre ekstra kalorier til kosten. Foto: Malgré Tout

NAG anbefaler:

En måde at løse problematikken er at tilføre ekstra kalorier til kosten. NAG anbefaler Rice Up, Fiber og Fiber Plus til heste, som har svært ved at holde huld.

Produkterne tilfører energi uden at man skal være bange for, at hesten får for meget sukker og stivelse. Energien kommer udelukkende fra fedt og letfordøjelige fibre.  

Huldvurdering

For at kunne vurdere om en hest er i korrekt foderstand, er det vigtigt at vurdere dens fedtlag flere steder på kroppen. Hesten må hverken være for tyk eller for tynd. En hest, der for tyk vil belaste sine sener, led og organer. En hest der er for tynd vil have svært ved at vedligeholde muskelmasse, og kan mangle energi til at præstere i det daglige arbejde.
Kilde: NAG

Læs også: Lovkrav: På dette tidspunkt skal din hest ind fra døgnfold

2: Hesten fælder

De færre antal lyse timer betyder, at mange heste er begyndt at fælde. De gør sig klar til koldere vejr og den tykkere pels. Pelsskiftet kan dog medføre nogle udfordringer.

Når hesten fælder er hestens fordøjelse ofte under ekstra pres, og producerer derfor ikke nok B-vitaminer. Det kan blandt andet gøre, at hesten er mere træt end normalt. Derfor giver det mening at give hesten et tilskud af B-vitamin lige nu.  

Hos NAG kan du få flere typer af B-vitaminer til heste. Foto: Malgré Tout

NAG anbefaler:

Ved pelsskifte kan du støtte din hest ved at give den B-vitamin. NAG forhandler flere typer af B-vitamin produkter i både flydende og pelleteret form fra blandt andet St Hippolyt, Pavo, Brogaarden, Blue Hors, NAF og Nordic Horse.

Læs også: Familien Hjort Petersen siger farvel til Brogaarden efter 130 år

3: Det er stævnetid

Der er for alvor gang i stævnerne igen, og hos NAG giver det sig især til udtryk ved et øget salg af plejeprodukter. Hestene skal stå skarpt ude på stævnepladserne, og der er ikke plads til gule pletter i pelsen eller en filtret hale. Der er heldigvis hjælp at hente i form af plejeprodukter.

Hos NAG kan du få flere typer produkter, der kan få din hest til at shine. Foto: Malgré Tout

NAG anbefaler:

NAG forhandler diverse produkter til både vask, rens og optimering af hestens pels. Udover shampoo, show shine og produkter til at filtre man og hale ud, finder du også et udvalg af børster, strigler og flotte grimer hos NAG.

4: Hovene er under pres

Efter en sommer med sol og tørt vejr er mange hestehove udtørrede. Flere smede anbefaler lige nu, at hovolien skal være vandbaseret, da det er nemmere for hovene at optage.

NAG forhandler hovprodukter med forskelligt fokus. Foto: Malgré Tout

NAG anbefaler:

Det er muligt at købe hovprodukter fra flere forskellige producenter hos NAG. Nogle af dem er til at pleje og beskytte ydersiden af hovene, mens andre støtter hoven indefra. Blandt andet kan du finde produkter fra NAF, Nordic Horse, St Hippolyt, Pavo og Equidan på hylderne.

5: Hestene skal tilbage på boks

Uanset om vi vil det eller ej, begynder dagene at blive kortere. Det betyder for mange heste kortere foldtider, mens andre kommer ind fra døgnfold. Det er en oplagt mulighed for at få gjort bunden i boksen fjedrende og lækker, så din hest kan stå og ligge behageligt i de timer, hvor den er indenfor.

NAG anbefaler:

Det er helt afgørende med en bund, som er både er behagelig, suger godt, støver minimalt og bidrager til et godt staldklima. Hos NAG kan du få forskellige typer strøelse som spåner, halmpiller, hamp og tørv.

Læs også: Hvilket strøelse er det bedste?

Hos NAGs butik i Helsinge kan du blandt andet møde Katja og Line. Foto: Malgré Tout
Alt til hverdagen med hest

NAG er en solid grovvarevirksomhed med fokus på kvalitet og høj grad af service.  Der handles med alle kundegrupper, lige fra den professionelle landmand til den private husejer. NAG tilbyder en bred vifte af produkter til heste så som strøelse, hegnsmateriale og udstyr til stalden til tilskud, foder og plejeprodukter. Kort og godt alt hvad du har brug for til dagligdagen med hest.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce