Annonce

Mød Lene Olesen til talkshow: “Jeg gør det samme som alle andre, bare uden udstyr”

Annoncørbetalt artikel
Logo Hillerød Horse Show

Hun er en ganske almindelig rytter. Det siger hun i hvert fald selv. Lene Olesen er blevet ekstrem populær på det sociale medie Instagram og sammen med hesten Irish viser de, hvordan man eksempelvis både kan springe og ride dressur uden brug af udstyr. Senere hen er Lenes nye unghest, Nevada, også kommet til.

Mød Lene til talkshow under Hillerød Horse Show den 12.-14. november 2021, hvor hun er taget hele vejen fra Nordjylland til Nordsjælland for at dele ud af og diskutere sine tanker med to andre ryttere, der er kendt fra sociale medier. Find yderligere informationer længere nede i artiklen.

Daniel Bachmann banner

Irish er det hele og lidt til

Den smukke connemara-hoppe hvis fulde navn er Skærgårdens Irish Love er noget ganske særligt, det er Lene ikke i tvivl om. Hun kan spænde bredt fra det ene øjeblik at være vild til så pludselig at falde ned og være meget rolig.

“Irish har den største personlighed. Hun kan være alt fra vild, skør, temperamentsfuld. Nogle gange er hun helt oppe at køre, og så to minutter senere lægger hun sig ned og bliver kysset og krammet. Hun er bare det hele.”

Lene Olesen på sin pony, Irish
Lene Olesen rider for det meste uden udstyr, og Irish nyder det. Foto: Privat

Irish bliver en del af familien

Det er 2009, at Lenes mor, der også er hesteinteresseret, køber connemaraponyen. Hun kommer ind i en familie, som altid har haft heste og elsker hvert et sekund med de store dyr.

“Da jeg kom hjem fra hospitalet, var de første, jeg skulle hilse på hestene ude i stalden,” siger Lene med et smil. Dengang var de hjemme, men fordi Lenes far desværre er blevet allergisk overfor heste, er de nu en cykeltur væk.

Her cykler Lene hen, altså til stalden, de fleste dage efter skole og træner skønne Irish. Indtil i sommers havde Lene også en lille, hvid pony – nemlig Perle som desværre måtte aflives.

Talkshow: Rytteren på sociale medier

Hvordan inspirerer man andre, og hvordan er man et godt forbillede, når man som rytter begiver sig rundt på sociale medier og giver ud af sin hverdag? Få gode tips og tricks af nogen, der virkelig ved, hvad det drejer sig om, når vi taler med tre vidt forskellige profiler fra Facebook og Instagram. Det sker fredag den 12. november 2021 kl. 15.30 på scenen til Hillerød Horse Show.

Deltagere

Læs også: Malgré Tout Talkshow: 3 vigtige emner – 9 interessante personligheder

Cathrine Dufour clinic banner

At ride uden udstyr

Lene starter egentlig sin ridning som alle andre. En klassisk springrytter, som hun kalder sig selv, men da hendes mor en dag kommer hjem med en cordeo, kan hun ikke lade være med at snuppe den, for at se hvad det nu er for noget.

“Jeg satte mig bare op på Irish med cordeoen uden andre forventninger, end at jeg ikke skulle dø,” griner hun og fortsætter: “Irish lyttede på en fuldstændig anden måde – det var en helt ny form for kommunikation. Irish fangede cordeoen hurtigt. Nu er det stort set det eneste vi laver,” siger hun.

Det blev altså startskuddet til en helt ny ridning for de to. Som tiden går, bliver Irish mere og mere komfortable med at ride uden udstyr, faktisk så meget, at hun ikke længere bryder sig så meget om at have traditionel sadel og hovedtøj på. Lene begynder også så småt at filme deres bedrifter, øger niveauet og også springklasser bliver redet uden udstyr.

Læs også: 10 instagrammere du skal følge

Lene Olesens pony, Irish
Et af de helt populære tricks blandt Lenes følgere er, når hun får Irish til at smile. Foto: Privat

Styrt ændrede træningen

Det eneste tidspunkt Irish stadig accepterer udstyr er ved terrænspringning. De to starter derfor klasser, men en dag går det galt over en vandgrav. Irish slår en kolbøtte og lander på ryg og hals, som betyder, at hun brækker en halshvirvel. Selvom Lene faktisk havner under hesten, sker der mirakuløst nok ikke noget med hende. Tiden med terrænspringning er herefter slut for de to.

Det tager omkring halvandet år for Irish at blive klar igen til ridning, men der skal i dag fortsat være fokus på hende. Hun bliver under sygdomsperioden utrolig trist til mode er slet ikke den samme, sociale og glade hest. Langsomt, som hun bliver friskere, kommer humøret også mere tilbage. Irish og Lene begynder at fokusere på dressur, da det er mere skånsomt for Irish end springning.

Over 95.000 følger med

Det er især dressuren, der fylder meget på makkerparrets profil på Instagram. Dels fordi de selvfølgelig har været nødt til at finde en ny træningsform efter styrtet, og dels fordi Irish faktisk er rigtig dygtig til det.De to er faktisk så meget fremme i skoene, at ikke mindre end 95.000 – næsten 96.000 – følger med i Irish, Nevada og Lenes træning.

“Jeg synes faktisk, det er lidt vildt, at så mange følger med, når jeg rigtig kommer til at tænke over det,” siger hun.

Selvom det må være lidt stressende sådan altid at være på, så er det ikke noget, der generer Lene. Hun nyder bare at vise sin store kærlighed til hestene, og håber at folk får meget glæde af det. Hun tror selv, at det måske også er grunden til, at folk følger så meget med og tilføjer: “Og så tror jeg også, at det er interessant for folk at se, at vi laver så mange forskellige ting inden for flere discipliner. Både dressur, spring, jordarbejde og så selvfølgelig at det meste er uden udstyr,” siger hun.

Rasmus Bagger Mega Event banner

Måske en fremtid med heste

Lene går til dagligt på handelsgymnasiet IBC i Kolding på en international linje. Når hun er færdig, drømmer hun om at læse videre inden for marketing og skabe sig en karriere i den verden.

“Jeg havde egentlig ikke tænkt over, at man kunne arbejde med heste. Men i takt med at jeg også rider heste for andre og elsker arbejdet så højt, så kunne det på sigt være rigtig fedt at bruge arbejdslivet på heste.”

Instagramkontoen fortsætter hun naturligvis med, og håber at den vil vokse endnu mere. Det eneste tidspunkt Lene synes, det kan være lidt svært med Instagram, er hvis forholdene ikke er så gode.

“Hvis jeg står i en eller anden situation, hvor Irish gør noget fantastisk, så kan jeg godt ærgre mig lidt over, at der måske er rigtig dårligt lys, så det ikke giver mening at dele det. Det kræver lidt at lave gode billeder, og jeg synes, kvaliteten skal være ordentlig, når jeg lægger noget op.”

Læs også: Når det hele bare er lidt bedre i gult

Artiklen er oprindelig bragt i november 2020 og er efterfølgende blevet opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce