Det sker der, når du giver en hest dit hjerte

Ved du, hvad der sker, når du giver en hest dit hjerte? Du får kærligheden mere end dobbelt igen! For hvis der er noget, en hest kan, så er det ubetinget at elske den ejer, som også selv elsker den.

Læs også: Har du husket at hygge om din hest?

Annonce

Når du giver en hest dit hjerte…

… så giver du den ubetinget kærlighed – og får det dobbelt igen
Intet kan gøre en hest så glad som kærligheden fra sin ejer. Så skulle det da lige være æbler og gulerødder. For en hesteejer er hesten et solstrejf på en gråvejrsdag, og hver eneste dag handler om at give den firbenede de bedste betingelser – for ikke at tale om den største mængde kærlighed. Dens kære øjne såvel som dens fjollede særheder er det bedste, du ved. Du elsker den ubetinget! Og når du gør det, så gør den det samme – og måske endda dobbelt så meget. For uden dig, så var den ingenting. Hos dig føler den sig hjemme.

… så giver du den følelsen af ikke at kunne undværes
Hestens mule er bare så blød, at du kunne kysse den dagen lang. Den har en hals, som passer perfekt ind i dine arme til et stort kram. Den har en pels, som er fantastisk at trøste sig i, når du er ked af det. Den er så god til at bare at være der – være der for dig, når du er ked af det. Den kender ikke til at være kritisk og vil aldrig dømme dig for at give ud af dig selv. Den bliver ikke fornærmet, hvis du siger noget dumt eller kommer forbi uden make up. Den bliver ikke sur, hvis du ikke orker at snakke eller ikke kan finde smiley frem. Til gengæld giver du hesten den følelse af virkelig at betyder noget – at den ikke kan undværes.

… så giver du den en sand ven
Når en hest har prøvet lidt af hvert og har været i mange forskellige hænder, så har den oplevet mennesket på både godt og ondt. Men når den mærker din kærlighed – når du strigler den, nusser den, passer og plejer den – så oplever den, hvordan det er at have en sand ven. Du bliver den ven, som gør at hesten ikke bare er en hest – den er din hest.

Annonce

… så giver du den grund til at være glad
Jeg tror på, at en hest kan mærke, når den er havnet i de rette hænder. Den kan mærke, at du er den rigtige. Hvor den førhen måske er blevet overanstrengt under rytter, behandlet dårligt på staldgangen eller ikke blevet fodret tilstrækkeligt, så kan den mærke, at du vil den det bedste. Det giver den grund til at være glad hver eneste dag. For hesten er du ene og alene sat i verden for at gøre den glad. Og mon ikke, at hesten også er sat i verden for at gøre dig glad?

Læs også: Er vores heste emotionelle skraldespande?

… så gør du den lykkelig til sine dages ende
Du ved, at dagen kommer, hvor hesten skal afsted på sin sidste rejse – op mod de evige græsmarker. Du ved også, at du skal være den sidste, som den ser og den sidste, som siger farvel. Siden den dag, du skrev under på købet, har du lovet hesten, at den skal være din resten af sine dage – og med den beslutning har du gjort den lykkelig. For hvad kan man mere ønske sig end at føle tryghed resten af livet? Den følelse gælder vist både hest og ejer.

… så giver du den et liv, som enhver hest fortjener
Når du giver en hest dit hjerte, så giver du den en tilværelse, som alle heste drømmer om. Enhver hest har fortjent et liv fyldt med kærlighed, omsorg, ansvar og respekt – omend langtfra alle er så heldige. Den kærlighed, som binder dig og din hest sammen, er helt sikkert unik – så pas på den og nyd den. Der er mange, som vil misunde din hest for at få så meget af din kærlighed. Og fe eneste, der kan forstå den følelse, I har sammen, er alle de andre hesteelskere derude.

Annonce

Inspireret af og delvist oversat fra theodysseyonline.com.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce