Derfor er og bliver hesten bare en tidsrøver

Af en eller anden grund går tiden bare hurtigere, når vi er i stalden. Af nøjagtig samme grund går den en del langsommere, når vi sidder i skolen, på arbejdet eller i gang med at vaske tøj. Det er som om, at selvom vi ”bare lige hurtigt skal i stalden”, så går tiden altid lynhurtigt, når hesten skal ordnes og rides. Du har måske lidt for ofte modtaget en besked fra venner, familie eller kæresten med ordlyden: ”hvor bliver du af?” Især nu hvor det er blevet forår, og det er lyst i længere tid, kan det være rigtig svært at fornemme, hvor lang tid man har brugt hos sin bedste ven.

Hvorfor forsvinder tiden egentlig fra os? 

Hvad er det der gør at tre timer oftest føles som fem minutter? Vi har samlet otte forklaringer og grunde, så du måske kan blive klogere på, hvad det egentlig er der tager din tid. Og så er der muligvis også en undskyldning eller to iblandt, som du kan bruge, næste gang du kommer for sent!  

Læs også: Så lang tid bruger du på hesten i løbet af dit liv

Annonce

1. Hesten vil ikke ind fra marken 

Hvis der noget din hest helt sikkert synes er fedt, så er det sommergræs. Hvis din hest er en af dem der går på døgnfold, skulle man faktisk tro man ville spare tid ved at have dem gående ude hele tiden, for så er der ikke lige så meget at muge – men nej. Vi har vist alle sammen prøvet at gå HELE vejen ned til den anden ende af marken, for at lokke vores hest ind med en godbid, for at den herefter stikker i fuld galop ned mod lågen. Kort efter må du traske den lange vej tilbage igen.  

2. Din hvide hest er pludselig ikke så hvid længere 

Det her må være en tidssluger for de fleste med hvide heste. Din hest har været på fold og når du henter den ind, har din bedste ven faktisk forvandlet sig til en Pinto. Hvid med … grønne pletter? Fem minutter senere er du i gang med kartoffelmel, sæbe, vand, shine og alverdens andre remedier, alt imens at tiden flyver afsted.

3. Snak, snak og mere snak  

Det er i stalden hvor vi kobler af fra hverdagens stress og jag. Det er også her vi mødes med nogle af vores bedste venner, som har de samme interesser som os. Her er der ingen, der bliver trætte af, at vi for 17. gang fortæller om en sjov ting vores hest gjorde i går, og der bliver rent faktisk jublet med, når vi opdager en ny fantastisk showshine. Men vi snakker ikke kun om heste, når vi er i stalden. ALT skal vendes – og så tager gøremålene altså lige lidt ekstra tid.  

Annonce

4. ”Jeg skal bare lige…”  

I dag tager det ikke så lang tid i stalden. Jeg skal bare lige sørge for at ”Musse” og ”Mulle” har vand på folden,” skriver du måske til far, mor, kæreste eller veninde. Og det er også planen! Men ude i stalden møder du Jette, som du ikke har set evigheder. Jette har en historie at fortælle og pludselig støder du også på Gitte, som også har nyheder. Før du ved af det, så sidder I ude foran ridebanen og nyder sommervarmen med hver jeres sodavandsis og vender vind og vejr. Så gik der lige to timer alligevel.  

5. Sko og grimer forsvinder 

Hestene nyder at lege med hinanden på marken – hvilket i langt de fleste tilfælde er dejligt – men det kan også være til besvær indimellem. Legene indebærer nemlig ofte at hestene forsøger at hive grimerne af hinanden, og lidt for ofte lykkedes det. Derfor er der ikke andet for, end at gå i gang med at lede – og det kan altså snildt tage tid på en stor sommermark. Når du så har fundet grimen, så opdager du at ”Bølle” også har smidt skoen. I gang igen!  

6. Vi skal lige prøve lige én gang mere  

I dag skulle bare være en hurtig ridetur, men der er lige den der ene øvelse der driller. Vi prøver igen og igen, og pludselig løber tiden fra os. Det samme sker når vi bare lige skal ud på en kort skridttur – det varme sommervejr byder op til en galop på marken, eller en lidt længere tur end normalt. Det er jo så hyggeligt! 

Læs også: 10 skinbarlige facts om hestemennesker

Annonce

7. Stalden skal jo også fejes  

Du er færdig for i dag, og – overraskende nok – til den tid du havde planlagt. Du er klar til at lukke og slukke, men får kastet et blik på staldgangen. Den trænger altså til at blive ordnet! Frem med kosten og i gang med at gøre fint. Herefter opdager du at redskaberne står lidt rodet, så dem sætter du også pænt og systematiserer. Når du nu alligevel er i gang, så kan du også lige rydde op i foderrummet, og gøre pænt i dit skab. Endnu engang kommer du først ud i stalden efter butikkernes lukketid, og aftensmaden bliver endnu en gang de klassiske kopnudler.  

8. Nu skal jeg altså hjem  

Er du en af dem der flere gange i løbet af tiden i stalden siger: ”Nu skal jeg altså hjem!”? Du er langt fra den eneste. ALLE hestemennesker har prøvet at have en aftale klokken syv, men tiden løber fra dig af de ovenstående grunde. Men NU skal du altså hjem! 

Artiklen er oprindelig bragt i maj 2020.  

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce