Nyt: Nu skal du registrere dit hestehold og dine heste

Alle steder, der holder heste, skal nu registrere sig i Centrale Husdyrbrugsregister (CHR). Det har Fødevarestyrelsen besluttet, og det er en del af EUs nye dyresundhedslov, skriver SEGES.

Læs også: Britisk dyrlæge hylder den danske måde at give ormekur på: “Det er fremtiden”

Annonce

Derfor skal du registrere hestehold

Denne beslutning om registrering af hestehold blev allerede offentliggjort i slutningen af 2021, og nu er det altså et krav. På Facebook, skriver SEGES blandt andet:

“Det er den ansvarlige for hesteholdet, der skal foretage registreringen af hestene og ikke de enkelte hesteejere på et opstaldningssted. Registreringen skal være foretaget senest den 31. marts 2023.”

Ligeledes forklarer Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside følgende:

“Registrering af heste og hestehold er et vigtigt værktøj i arbejdet med at opspore og inddæmme sygdomme hos heste. Derfor gælder kravet om registrering for alle hestehold, uanset om der er en enkelt hest eller flere hundrede på ejendommen.”  

Sådan registrerer du et hestehold

Al registrering foregår digitalt. Registreringen skal foretages af den ansvarlige for hesteholdet. Det skal ske her eller i Fødevarestyrelsens app CHR, der kan hentes i App Store og Google Play.

Hvis du holder heste og allerede har et CHR-nummer på din ejendom, skal det pågældende hestehold og heste tilknyttes nummeret. Det gøres også her.

Hestehold vinter
Hestene på din ejendom skal registreres uanset, om du har to eller 50 heste. Foto: Canva Pro.

Liste over hestehold

Som ansvarshavende skal du også føre en liste over dit hestehold, som skal kunne fremvises ved kontrol. Denne liste skal være opdateret og kunne fremvises ved et eventuelt sygdomsudbrud. Listen skal bestå af en række punkter:

  • Hestens chipnummer og UELN.
  • Dato for hestens ankomst til stedet og besætningsnummeret på det sted, hesten kommer fra.
  • Dato for flytningen fra det sted, hesten kommer fra og besætningsnummer på det sted, hesten flyttes til.

Her fra 2023 vil der desuden blive opkrævet et årligt gebyr for et hestehold noteret i CHR (forventet 180 kr./år pr. hestehold).

Annonce

Vi anbefaler, at du læser mere om at registrere hestehold i CHR og om Dyresundhedsloven hos Fødevarestyrelsen. Her finder du også en videoguide, som gør det endnu nemmere.

Læs også: Indtil den 28. januar 2022 kan du selv udelukke din hest fra konsum

Kilder

SEGES Heste på Facebook

Fødevarestyrelsen: Registrering af heste og hestehold i CHR

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce