Portræt: Europamester og OL-medalist Pieter Devos

Pieter Devos er en belgisk springrytter og en fremtrædende figur inden for hesteopdrætning fællesskabet. Devos er født i Diest, Belgien, og kommer fra en familie af hesteentusiaster og styre Devos Stables BVBA frugtfarm med sin bror. Hans passion for at ride startede i en ung alder og blev opmuntret af hans forældre, der var amatørspringryttere.

Tidlige år og gennembrud

Devos startede med at ride i femårsalderen og blev trænet af belgisk springrytterolympier Dirk Demeersman. Han vandt det nationale mesterskab i pony-divisionen i 2002 og ungdomsdivisionen i 2007, hvilket skød hans professionelle karriere i gang. Gennem sin karriere har Devos modtaget mange anerkendelser, herunder Talent of the Year-prisen fra det flamske Rideforbund i 2008. Han har redet flere succesrige heste, inklusiv Dream of India Greenfield, Couscous van Orti, Dylano og hans nok mest berømte hest Candy, som hjalp ham med at vinde springstævnet Spruce Meadows Masters.

Læs også: Indendørs springning bliver ikke bedre end det her!

Succes med Belgien

Devos har repræsenteret Belgien ved flere internationale arrangementer, inklusiv 2014 World Equestrian Games i Normandiet og 2014 FEI Nations Cup Final i Barcelona, begge på Dylano. Han var en del af det belgiske hold ved Nations Cup Final og European Championships, hvor holdet vandt bronze i 2017 og guld i 2018. I 2019 var Devos en fremtrædende performer, der førte den samlede rangering af Global Champions Tour og vandt guld ved de europæiske mesterskaber.

Et stærkt comeback

I 2020 led Devos et tilbageslag, da han brækkede hånden ved Longines Global Champions Tour of Doha, men han kom hurtigt tilbage til sin form. Ved maj 2020 opnåede han sin hidtil højeste verdensrangering som nummer 4. Han var en del af det belgiske springhold, som ved 2020 Tokyo Olympics bragte en bronze medalje hjem. Han leverede en flot præstation sammen med Jérôme Guery og Gregory Wathelet, hvor han selv kun optjente 4 strafpoint, og derved hjalp med at sikre bronzemedaljen.

Læs også: Kom til clinic med Daniel Bachmann Andersen: “Drøm stort og arbejd for det”

Foto: Malgré Tout Media Archive, Global Champions Tour Prague 2022

Devos Stables

Ud over hans sportslige præstationer er Devos også en vellykket iværksætter, der har omdannet sin families frugtforretning til en af ​​Belgiens største eksportører af æbler og pærer. Trods sin travle tidsplan formår han at balancere sin ridekarriere, blomstrende forretning og familieliv. Devos Stables er hjemsted for et respekteret opdrætningsprogram, der er bygget op over års viden, hårdt arbejde, dedikation og passion. Hvert år fødes omkring 20-25 føl med prefikset DV i deres navne, og de er alle en del af Devos Stables-familien.

Martine og Stefaan, Devos’ forældre, står i spidsen for DV-opdrætningsprogrammet. Med mange års erfaring og forståelse af hvad det kræver at producere et sundt, glad og potentielt Grand Prix-vindende føl, lægger de deres passion, viden og kærlighed i programmet.

Mares of Macha

I 2018 startede Devos og opdrætteren Klaas de Coster “Mares of Macha” opdrætningsprojektet, der har til formål at opdrætte toppræsterende springheste. Efter omfattende forskning blev tre markører identificeret som almindelige blandt de bedste præstationer: individuel sportslig ydelse, talentoverførsel til afkom og familiehistorik med præstationer. Devos købte unge hopper fra stærke familier og samlingen voksede med hopper fra hans families sportshopper og andre kilder. Projektet omfatter nu over 36 hopper, hver af dem opfylder de tre markører, med nogle endda scorer maksimalt på alle tre. Projektet blev navngivet efter Macha, en gammel irsk gudinde forbundet med frugtbarhed, der ofte afbildes med et føl, der symboliserer hoppernes vigtige rolle i opdrætning.

Devos har en medfølende tilgang til at ride, idet han mener, at “hesten skal have følelsen af, at den er glad for at gøre det for dig”. Hans præstationer i springning demonstrerer hans dedikation, talent og passion for sporten, hvilket gør ham til en sand mester og inspirationskilde for ryttere over hele verden.

Devos er en rytter, der viser styrke i hårdt arbejde og beslutsomhed. Han har sat sit præg på sporten med sit talent og passion for sporten, og har også præsteret en vellykket overgang til erhvervslivet. Han har dedikeret sig til at producere top-performere inden for spring i årene fremover og arbejder for en lysere fremtid for både heste og ryttere. Hans forpligtelse til fremragende præstationer, både på og uden for banen, har sikret hans navn som en af de store figurer i sporten.

Læs også: Den olympiske mester Steve Guerdat går efter guldet

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce