Rejseguide: 6 vilde rejseoplevelser med heste

“At rejse er at leve,” sagde H.C. Andersen så smukt. Men hvad nu, hvis vi kobler de kære heste på det udsagn og i stedet siger: “At rejse og få oplevelser med heste er at leve”? Så bliver det da ikke meget bedre. Vi har derfor samlet inspiration til seks forskellige rejseoplevelser, der involverer de fantastiske heste. 

Læs også: Frivilligt arbejde med heste – i Danmark og i udlandet

Annonce

Slap af med en fortryllende kanetur i Lapland

Selvom vi nu endelig er i de dejlig varme sommermåneder, så starter vi med at drømme os til et helt andet klima og en drømme vinterdestination – nemlig i Lapland. I Lapland kan du opleve et helt fantastisk snelandskab, og det kan du endda gøre fra en kanetur. Forestil dig at sidde i en smuk kane med heste foran, alt imens du bliver trukket forbi det magiske, snedækkede landskab. Det bliver da ikke mere idyllisk. Vi kan kun forestille os, at det også er en utrolig god måde at komme i ekstra jule- eller vinterstemning til den tid.

Find rejsen her

Foto: Canva Pro

Læs også: Top 10: Verdens mest imponerende spots til din rideferie

Tab kæben med safari på hesteryg

Du kan også gå i en helt anden retning og tage på en vild safari – imens du sidder på en hest! Mange mennesker drømmer om en safaritur, eksempelvis til Tanzania i Afrika. Men forestil dig, at i stedet for at sidde i en bil, så sidder du på en hest. Du skridter gennem det vilde landskab, og kan se nogle helt unikke dyr. Du kan opleve både giraffer, zebraer, bøfler og elefanter. Det må være en helt fantastisk og unik oplevelse, man aldrig glemmer. Du kan prøve at se videoen her, som i hvert fald giver os lyst til at tage afsted med det samme!

Find rejsen her

Oplev smuk natur gennem hestens ører

Der findes rigtig mange forskellige steder, hvor du kan tage på en ridetur eller endda en rideferie. En tur på hesteryg kan tage dig mange forskellige steder hen, så det er op til dig at beslutte, hvor i verden det skal være. Måske vil du gerne sidde på ryggen af en islandsk hest, imens du rider gennem det barske landskab med vulkanen Hekla i horisonten? Eller måske vil du gerne ride en skøn galop i vandkanten på en af de mange tropiske øer i Bahamas? Eller måske du hellere vil være på hesteryg gennem Banff Nationalpark i Canada, hvor du er omringet af mangfoldig, frodig natur, der strækker sig så langt øjet rækker?

Find rejsen her

Læs også: Hold ferie med din hest uden al besværet

Nyd livet på en ranch

Drømmer du om at prøve, hvordan livet er på en ægte ranch? Så er den drøm ikke nødvendigvis så langt væk. Du kan nemlig komme på ranchophold, hvor du kan afprøve ranchlivet. Du vil formodentlig komme på naturskønne rideture i de omkringliggende områder, måske lære at drive kvæg fra hesteryg samt prøve kræfter med at kaste lasso. Så er det bare om at beslutte, hvor i verden du vil hen. Du kan nemlig både bo på en ranch forskellige steder i Australien, USA og Argentina.

Find rejsen her

Foto: Canva Pro

Bliv blæst bagover til verdensberømte hestebegivenheder

Du kan også vælge at rejse efter det hesteshow, du allerhelst vil opleve. Der findes rigtig mange begivenheder og shows med heste verden over, og det er om at finde lige præcis det, du gerne selv vil se. Nogle af de allermest berømte er The Kentucky Derby, som er et hestevædeløb, der hvert år afholdes i Kentucky, USA. Det er her, man ofte ser folk med store, yndige hatte. Derudover er der Den Spanske Rideskole, som du også kan vælge at tage forbi. Den Spanske Rideskole ligger i Wien og er verdensberømt for deres shows med smukke lipizzanerheste. Og i år kan du selvfølgelig også nøjes med at blive i Danmark for at få en stor oplevelse, når VM i år bliver afholdt i Herning!

Find rejsen her

Foto: Canva Pro

Kom på sporet af vilde heste

En sidste rejseoplevelse med heste er at tage ud for at finde (næsten) vilde heste. Der findes ikke ægte vildheste længere, men der er flere steder i verden, hvor store flokke af heste lever som vilde heste. Hvis du ikke vil langt væk, er der en flok heste på Langeland, som du kan tage ud at lede efter. Hvis du derimod ønsker at komme længere væk, kan du for eksempel lede efter vilde heste i Outer Banks i USA, på Sable Island i Canada eller på øen Tahuata, som er en del af Marquesaøerne. Så er det bare med at finde kikkerten frem og beslutte, hvilke heste du helst vil finde.

Find rejsen her

Foto: Canva Pro

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce