Frivilligt arbejde med heste – i Danmark og i udlandet

Går du og drømmer om at lave frivilligt arbejde med heste? Så kan du starte med at læse med her, når vi ser lidt nærmere på dine muligheder for det. Frivilligt arbejde kan have mange fordele, og overvej så, at du faktisk også kan kombinere det med din kærlighed til heste. Det er da fantastisk. Så hvis du går med en drøm i maven om frivilligt arbejde, så kan du begynde jagten på den drøm ved at læse med i denne artikel.

Læs også: Kunne du finde på at adoptere eller være plejefamilie for en hest?

Annonce

Dine muligheder

Hvis du ønsker at lave noget frivilligt arbejde med heste, er der selvfølgelig forskellige muligheder, og det afhænger naturligvis af din egen situation. Nogle søger frivilligt arbejde til at pynte på deres CV, for eksempel hvis de gerne vil læse til dyrlæge, andre holder sabbatår og vil gerne kombinere deres passion for heste og rejse, mens nogle måske er førtidspensioneret og ikke har et arbejde, men stadig gerne vil lave lidt (gerne med heste). I alle disse tilfælde, kan frivilligt arbejde være guld værd.

Inden du vælger et sted at være frivillig skal du selvfølgelig huske at lave grundig research og sætte dig godt ind i, hvad der forventes af dig.

Fordele ved frivilligt arbejde

Det er efterhånden relativt populært at lave frivilligt arbejde, og det er der god grund til. Der er nemlig mange fordele ved frivilligt arbejde. Her nævner vi blot nogle af de fordele, der er:

  • Det pynter på dit CV – især hvis du gerne vil arbejde indenfor hestebrancen.
  • En god måde at prøve noget nyt, så man kan blive klogere på, om feltet er noget for en.
  • Møde mennesker med de samme interesser og gøre dit netværk bredere.
  • Meget givende for sjælen, da du får mulighed for at gøre en forskel og følge med i denne ændring.

Lav frivilligt arbejde med heste i Danmark

Hvis du har et brændende ønske om at hjælpe heste gennem frivilligt arbejde, behøver du ikke nødvendigvis at tage væk fra Danmark. I vores lille land har du nemlig også mulighed for at give en hånd med og hjælpe nogle heste. Det kan du for eksempel på hesteinternater. I Danmark har vi for eksempel nyt Hesteliv som er en organisation, der kæmper for bedre hestevelfærd og har et internat, hvor de tager heste fra dyreværnssager ind. Det er på internater som disse, at din hjælp kan bruges. Hos nyt Hesteliv kan du for eksempel hjælpe med den daglige pasning af hestene og andet praktisk, der skal ordnes.

Hvis du er meget hestekyndig og har lyst til at bruge din tid på lokale hesteværnssager, så er der også mulighed for at blive frivillig lægmand for eksempel hos Hestens Værn. Hestens Værn er ligeledes en organisation, der kæmper for bedre hestevelfærd, og de søger frivillige, som kan være lægmænd og tage rundt og undersøge lokale hesteværnssager. Dette frivillige job kræver ret meget, så hvis det lyder interessant for dig, kan du læse mere om det hos Hestens Værn.

Hvis ikke du vil arbejde frivilligt på denne fysiske måde, er der også muligheder for at kunne hjælpe større og mindre organisationer med andre ting, som ikke direkte har noget med hestene at gøre. Du kan for eksempel slå til, når der skal være indsamlinger af materialer eller lignende. På denne måde har du muligheden for at gøre lidt, selvom du ikke er klar på at binde dig til det helt store.

Så hvis du ikke vil udenfor Danmarks grænser, kan det altså godt lade sig gøre at lave frivilligt arbejde med heste alligevel.

Lav frivilligt arbejde med heste i udlandet

Ud over i Danmark er der selvfølgelig også masser af muligheder for at lave frivilligt arbejde med heste i udlandet. Når man nævner frivilligt arbejde, tænker de fleste mennesker nok også, at det er i udlandet. Det er også det mest typiske. Der er især mange unge, som holder sabbatår, der tager til udlandet for at lave frivilligt arbejde.

Der er naturligvis mange forskellige måder at gøre det på. Måske kender du en med nogle kontakter eller erfaringer, eller også kan du lede på nettet. Du kan for eksempel vælge selv at tage fat i en organisation, hvis du ved, at de er interesserede i at få en hjælpende hånd. Dette er ofte mindre organisationer, som du måske kan finde gennem Facebook. For eksempel tager det dansk-drevne hesteinternatet A better life 4 horses – Spain glædeligt i mod folk, der kan give en hjælpende hånd på internatet tæt ved Malaga, hvor de tager mishandlede heste ind.

Her ses hesten Tifanny da hun blev hentet (til venstre) og 3 måneder efter ankomst på internatet A better life 4 horses – Spain (til højre). Foto: A better life 4 horses – Spain.

En anden mulighed er, at du kan besøge nogle af de hjemmesider, der samler og tilbyder frivilligt arbejde, hvor du kan søge i hele verden og finde lige præcis det frivillige arbejde med heste, du gerne vil lave.

Du kan for eksempel gøre dette gennem siderne Volunteer World eller Alott som begge tilbyder mange forskellige muligheder for at lave frivilligt arbejde – blandt andet med heste.

Læs også: Signe redder heste i Spanien: “Min drøm er, at der slet ikke er brug for os”

Forskellige typer

Hvis du vil lave frivilligt arbejde i udlandet er der lidt forskellige områder, du kan være inde for. Også er det bare at vælge, hvad der passer bedst til dig og dine interesser.

Hesteinternat

Du kan for eksempel være frivillig på et internat, hvor der kan komme mange forskellige slags heste ind, som måske ikke har haft det nemmeste liv. Her kan du få muligheden for at hjælpe dem videre, blive trygge og få det bedre.

Vilde heste

Du kan også være frivillig og hjælpe til med research af de vilde Przewalski’s heste i Mongoliet. Her har man ikke lige så meget hands-on arbejde, da det er vilde heste, men det er i stedet fokuseret mere omkring researchen af hestene.

Læs også: Opråb: Pas nu på de frivillige

Det er ikke sjovt hver dag

Hvis du har et ønske om, at være frivillig med heste, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvordan livet som frivillig er. Mange er frivillige på hesteinternater, men her skal man huske på, at altså sagtens kan komme sårede, skadede, mishandlede og syge heste ind. Derfor skal man også være klar på at holde hovedet koldt, og ikke være bange for at hjælpe til, når det måske bliver lidt ekstra svært og hårdt. Så det er vigtigt at huske, at det også er hårdt arbejde – både fysisk og psykisk. Livet på et hesteinternat er ikke altid kun bløde muler og nus med søde heste.

Dyrlæge

Måske du er igang med (eller er lige blevet færdig med) din uddannelse til dyrlæge. Og her kan det – igen – være godt med noget frivilligt arbejde, for eksempel med heste, hvis det er det, du gerne vil specialisere dig indenfor. Der findes mange organisationer, som tilbyder frivilligt arbejde specielt til kommende eller uddandede dyrlæger, hvor man blandt andet kan komme til at arbejde med heste, men selvfølgelig også med mange andre spændende dyr.

Ranchophold

De fleste tænker nok ikke på et ranchophold, når de tænker frivilligt arbejde med heste. Men det kan altså godt lade sig gøre. Ved at tage på et ranchophold for eksempel i Canada, hjælper du til med de daglige gøremål på ranchen, og du får masser af tid med hestene – også på ryggen af dem. Det er en noget anderledes måde at lave frivilligt arbejde i forhold til de andre, vi har nævnt, men det er stadig en god mulighed, hvis det er dette, der trækker i en.

Kombination af heste + andre dyr

Slutvis er der også mulighed for at kombinere passionen for heste sammen med kærlighed til andre dyr, og for ekempel være frivillig et sted, hvor man også rider ud og observerer andre dyr. Dette kan for eksempel være på en afrikansk savanne, hvor man skal observere næsehorn.

Uanset hvor din interesse ligger, håber vi, at du har nydt artiklen, og at den forhåbentlig har gjort dig en smule klogere på dine muligheder for at lave frivilligt arbejde med heste – i Danamark og udlandet.

Læs også: Donér dit brugte udstyr og hjælp dansk hesteinternat i Spanien

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce