Historien om Sofus: Det kan lade sig gøre at slanke en lille, rund pony

Mange hesteejere kæmper med de nøjsomme heste og ponyer. Især om foråret og sommeren, hvor græsset vokser og sukkerindholdet stiger, kan det være svært at holde vægten og mindske risikoen for forfangenhed. Men der er også heste, som kæmper med overvægt om vinteren. Malgré Tout har mødt de to søskende Sofie og Cecilie og deres selskabspony Sofus, som er beviset på, at det godt kan lade sig gøre at slanke sin pony.

Læs mere om hvordan du forebygger overvægt hos heste her

Annonce

Kampen mod kiloene

Siden familien købte Sofus fra den lokale rideskole i 2013, har de kæmpet med hans vægt. Da han var rideskolepony, kom han på græs på lige fod med de andre heste og fik wrap. Han var derfor svært overvægtig. Efter han blev forfangen i 2015, blev de to søskende enige om, at han var nødt til at tabe sig, hvis de skulle kunne give ham en god og tryg alderdom.

Læs også | annoncørbetalt: Test: Sådan måler du, om din hest er overvægtig

Slankekur over hele året

Brun hest i trækvogn
Foto: Sofie Andersen

Hemmeligheden bag hans vægttab har været et tæt samarbejde i hele familien, hvor de forskellige årstider tænkes ind i slankekuren. Først og fremmest via vægttab over vinteren ved at give hø i slowfeeder og fjerne stivelse og sukker fra foderet. Forår og sommer består i at undgå vægtøgning så meget som muligt ved at begrænse hans græsindtag med en mundkurv. Til efterår og vinter starter processen forfra igen. De to søskende fortæller, at det har været en lang proces at få ham slank, og at det ikke er noget, de har opnået på én sæson. Familien har også suppleret med kosttilskud godkendt af dyrlægen, som kan holde Sofus’ blodsukkerniveau stabilt.

Læs også | annoncørbetalt: Hvad vejer din hest? – 3 målemetoder

Mental og fysisk træning

Selvom Sofus efterhånden er 22 år og pensioneret, har familien også sat ind på at øge hans fysiske og mentale aktivitetsniveau. Blandt andet har de to søskende gået en del ture med Sofus og holdt ham mentalt aktiveret. Familien kan tydeligt mærke forskel på Sofus’ energiniveau efter hans vægttab. Sofus er nemlig i dag fuld af krudt og elsker at drille sine foldkammerater.

Annonce

Oplever du, at din hest er for rund, selvom du motionerer den og tænker over, hvad du putter i den, så bør du altid kontakte din dyrlæge.

Artiklen er oprindelig bragt i maj 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce