7 hurtige, der får dig til at sætte pris på at have hest om efteråret

Der er ikke længe til, at efterårsmånederne sådan rigtigt er over os, og det indebærer mange ting, og mange danskere er måske lidt øv over, at sommeren nu er ved at gå på hæld. Men er det nu så slemt? Tænker vi lidt over det, er der faktisk mange ting ved efteråret, vi som ryttere kan sætte stor pris på. Hvad synes du, er det bedste ved at have hest om efteråret? Her er vores syv bud.

Læs også: “Vi har så få steder at ride i naturen – så vi skal passe på dem”

Annonce

1. Slut med insekter

Vi har bandet over dem hele sommeren, men nu er tiden snart forbi. Til efteråret er insekterne væk, og det må være én af de allerstørste glæder – som hest og som rytter. Det er slut med, at hesten får øjenbetændelse på grund af fluer og slut med, at både to- og firbenede får sviende og kløende myggestik fra top til tå. Ikke mindst er tiden overstået, hvor vi skal punge ud for diverse insektprodukter.

2. Lavere temperaturer

Efteråret betyder også lavere og mere ridevenlige temperaturer til glæde for hele ekvipagen. Det betyder ikke alene mere behagelige rideture, men også at tiden med svedige handsker og en snasket svedkant i ridehjelmen er forbi. Henover sommeren kan det være varmt at ride, men om et par måneder bliver det koldt – så husk endelig at nyde de behagelige temperaturer, når vi har dem.

3. Smukke farver

Vi kommer ikke udenom, at efterårets gyldne farver er et helt særligt syn. Der går dog kun få uger, før både bladene og farverne er væk, så det er bare om at komme ud at nyde det. En tur i skoven om efteråret er ren balsam for ryttersjælen. Hvis du ikke har en skov i nærheden, så er der måske en anden natur – måske bare nogle træer langs vejen – hvis smukke efterårsfarver du kan nyde synet af fra hesteryg.

Annonce

4. Dækkentid

Selvom efteråret – for nogle – indleder den lidt bøvlede dækkensæson (som dog også kan være aktuelt for nogle om sommeren, hvor eksempelvis insektdækkener nødvendige), kan vi ikke komme udenom, hvor fantastisk det er at kunne tage sin beskidte hest ind fra fold og blot trylle den ren ved at tage dækkenet af. Dét har vi glædet os til! Så når du bander over efterårets mudder på foldene, så trøst dig med, at du hurtigere kan få den ren nu, end når det har regnet og hesten har rullet sig uden dækken på om sommeren. Medmindre hesten ikke har dækken på, så kan du glæde dig over de ekstra armkræfter, du får når du strigler indtørret mudder af.

Foto: Canva Pro

5. Ingen støv

Hvis sommeren har været tør, bliver de fleste ridebaner indimellem støvede at ride rundt på. Med efterårsvejret slipper vi for at ride rundt i en støvsky og være nødt til at tørre både hest, udstyr og os selv af, når vi er færdige med at ride. Når det regner, og banen er våd, må vi huske på, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

6. En nyklippet hest

Hvis du klipper din hest, så genkender du nok følelsen og synet af en nyklippet, silkeblød hest. Hestens muskler fremstår elegant under udstyret, og den slipper for at blive gennemblødt af sved under ridning. Bedst af alt skal vi ikke bruge lang tid på at tørre den, og vi skal ikke forholde os til de mange løse hår, som efterårets pelsskifte fører med sig.

Læs også: Guide: Sådan vælger du det rigtige dækken i forhold til vejret

Annonce

7. Sig godnat i stalden

Uanset om din hest står i stald eller ude er det skønt at kunne sige godnat, når mørket falder på. Mange af de heste, der har stået på døgnfold i løbet af sommeren, kommer snart ind for at overnatte i stalden. Selvom det er skønt at kunne gå ud på folden for at sige godnat til sin hest på en lun sommeraften, så har det bestemt også sin charme at kunne lukke døren til stalden om aftenen og få følelsen af at ’putte’ hestene, når man siger godnat.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce