Mød Amélie Gotfredsen til talkshow – og få her 3 af hendes springøvelser

Annoncørbetalt artikel
Logo Hillerød Horse Show

At springe handler om meget mere end blot at få din hest til at hoppe over et spring. Din hest skal både være lydig, smidig og samarbejdsvillig; den skal kunne sin “springdressur”. Her får du tre øvelser fra springrytter og instagrammer Amélie J. Gotfredsen, der kan gøre din hest endnu mere dresseret på en springbane. Øvelserne er en blanding af bomøvelser og springøvelser, som kan tilpasses jeres niveau, og som alle kan hjælpe jer, hvor end I er i jeres træning.

Mød desuden Amélie til talkshow under Hillerød Horse Show den 12.-14. november 2021, hvor hun lægger vejen forbi Nordsjælland for at dele ud af og diskutere sine tanker med to andre ryttere, der er kendt fra sociale medier. Find yderligere informationer længere nede i artiklen.

Daniel Bachmann banner

Øvelse 1: Zigzag-ottetal

Denne øvelse er god til at træne springdressur rundt på hele banen – men du skal holde tungen lige i munden. Øvelsen er også god, hvis du vil træne de små, hurtige vendinger efter springene. Derudover kan du også lege med at få din hest til at lande i den rigtige galop efter springene.

Sådan gør du
1. Opstil en bane med seks spring – bomme eller små lodrette – som danner en zigzagget V-formation.
2. Herefter rider du rundt i små ottetaller, så du kommer hen over alle forhindringerne og skifter galoppen efter hver.
3. Rid på den første forhindring fra venstre volte, så du skifter til højre volte, når du er kommet over. Derefter rider du hele vejen rundt om formationen og tager forhindring nummer to, skifter volte, rider hele vejen rundt igen og på den næste forhindring. Fortsæt så fremdeles til du mangler det sjette spring, hvor du skal lave en ret skarp vending til højre for at komme på.
Spring_øvelse_zigzag-ottetal_amelie_gotfredsen

Øvelsen er med til at styrke din hests balance og grundtempo, og derudover kan I øve jer i at komme lige på springene.

Læs også: 3 bomøvelser, der hæver din dressur til et nyt niveau

Cathrine Dufour clinic banner

Øvelse 2: Dobbelt L

Denne øvelse bør kun udføres med bomme eller meget små spring. Den kan både trænes i skridt, trav og i en god, samlet galop – så laver du bare volterne større. Øvelsen er med til at træne din hests lydighed og smidighed og er dermed ideel, når du træner springdressur.

Sådan gør du
1. Placer fire bomme i to L-formationer i forlængelse af hinanden.
2. Læg ud med at ride over én af de yderste forhindringer, lav en volte til venstre og fortsæt over forhindring nummer to.
2. Derefter laver du en volte til højre og så fremdeles, således at volten skiftes, hver gang du er kommet over en forhindring.
Spring_øvelse_dobbelt_l_amelie_Gotfredsen

Vil du træne lidt ekstra, kan du lave øvelsen udelukkende for dine ben og dit sæde – og altså mere eller mindre slippe kontakten til bidet.

Læs også: 3 kreative bomøvelser, der kan gavne enhver ekvipage

Rasmus Bagger Mega Event banner

Øvelse 3: Lodret, bom, oxer

Når din hest formår at bruge sin krop korrekt hen over en forhindring, bliver det oftere en bedre oplevelse for jer begge. I denne øvelse skal du derfor prøve at indvirke så lidt som muligt på din hest, så den selv får mulighed for at bruge kroppen på bedst mulig vis hen over forhindringerne. Hvordan øvelsen går er en ret god indikator for, om din hests springdressur er i orden.

Sådan gør du
1. Opstil en bane med et lodret spring, en bom og en oxer. Der skal være 3,0-3,5 meter mellem de tre forhindringer, hvis du rider på hest. På en pony bør der være 2,5-3,0 meter.
2. Herefter skal du med så lille en indvirkning som muligt hjælpe hesten over de opstillede forhindringer. I skal starte ved det lodrette spring.
3. Din hest skal som udgangspunkt selv arbejde og løse opgaven, og derfor er det din opgave som rytter at påvirker hesten minimalt. Dette kan du gøre ved at stå i let sæde, have vægten i bøjlerne og ride mod forhindringerne i et roligt og kontrolleret tempo.
Spring_øvelse_Lodret_bom_oxer_amelie_gotfredsen

Læs også: 5 tips til at ringe en springafstand lige i øjet

Følg Amélie Gotfredsen for at få flere gode tips og tricks til din springning og hent inspiration til variation i træningen.

Talkshow: Rytteren på sociale medier

Hvordan inspirerer man andre, og hvordan er man et godt forbillede, når man som rytter begiver sig rundt på sociale medier og giver ud af sin hverdag? Få gode tips og tricks af nogen, der virkelig ved, hvad det drejer sig om, når vi taler med tre vidt forskellige profiler fra Facebook og Instagram. Det sker fredag den 12. november 2021 kl. 15.30 på scenen til Hillerød Horse Show.

Deltagere

Læs også: Malgré Tout Talkshow: 3 vigtige emner – 9 interessante personligheder

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce