ARGH, en vandpyt! HJÆLP, en hestespisende plastikpose! Eller er din hest også helt sikker på, at der står en trold ude i ridehusets hjørne, som er ude på at slå den ihjel? Så er du ikke alene, og så kan det være at din hest er en dramaqueen. Rigtig mange af os derude har en hest, der er en vaskeægte bangebuks, og som med jævne mellemrum bliver bange for sin egen skygge. Vi taler om typen af hest, der kan skabe drama omkring sig uanset hvor i er henne. Om det er på ridebanen, på skovturen eller stævnet. Hvor mange af nedenstående punkter, kan du svare ja til?
1: Mislykkede stævner er dit mellemnavn
Du har mere end én gang oplevet at have din hest med i byen til stævne – og mere end én gang oplevet, at den hoppede ud af banen, nægtede at gå ud i hjørnerne eller på anden måde skabte ballade omkring sig selv. Du scorer en solid bundkarakter på 45 % og fornemmer tydeligt de medfølende blikke fra dommertårnet, idet i rider ud fra banen (True story fra redaktionen).
Måske dommeren ligefrem har skrevet følgende på din kritik:
Hun kunne jo lige så godt have skrevet:
Ture med livet som indsats
Din dramaqueen-hest er lidt af et vanedyr. Hvis der ligger noget på dens vej, som ikke plejede at ligge der, hopper den gerne 10 meter op i luften. Sten, plastikposer, ponyer, køer, får, skilte, træer, vind, ja sågar luft kan forskrække din hest.
Men alt dette er kun et problem på vej ud. Lige så snart i vender næsen hjemad, er der selvfølgelig ingenting, der kan forskrække den, vel?
At være dramaqueen kan ikke trænes væk
Hvor mange tusindvis af kroner har du ikke brugt på dyr undervisning? Din underviser får det til at lyde så let, når vedkommende siger, at du hele tiden skal være et skridt foran din hest, sådan mentalt. Men nu er din hest bare så hamrende klog, at det nogle gange kan være svært at være på forkant ikke? Der er jo altid et eller andet, den kan blive bange for.
Læs også: 10 ting i hesteverdenen, der er sværere end de ser ud til.
Alternativ behandling: been there, done that!
Har du kastet dig over naturmedicinen endnu? Og hvad med de beroligende tilskud? Har du haft en healer ude? – Been there done that, og de sagde allesammen at hesten var glad og tilfreds. Men det er da også klart, når den står fuldstændig afslappet med store nuttede øjne og leger charmerende hundehvalp overfor fremmede.
Din dramaqueen-hest formår altid at give alle andre indtryk af, at det er verdens sødeste og rareste hest, der aldrig kunne finde på at gøre en flue fortræd. Den opfører sig altid som rideskolens ældste og mest stabile handicaphest, når du har gæster med i stalden. Men lad ikke skindet bedrage! Så snart i er alene, vender den tilbage til sit sande udspekulerede jeg med horn i panden og rødglødende øjne.
Det er ikke dig, det er mig
Måske har du ved flere lejligheder tænkt; Hvad er der galt med mig? Hvorfor er min hest sådan? Og det er selvfølgelig altid en god ide at kigge indad, for problemet kan i mange tilfælde placeres hos rytteren og ikke hos hesten.
Alligevel skal du huske dig selv på, at du er god nok. Du har valgt en lynende intelligent hest – måske endda en hest, som mange andre forlængst havde opgivet eller solgt videre. Det er ikke alle, der kan spille lige op mod en dramaqueen. Det kræver tålmodighed, viljestyrke og lederskab. Og så kræver det at kunne rejse sig fra nederlag gang på gang – både i mental og bogstavelig forstand.
Læs også: Ridehusrytteren vs. udendørselskeren: hvad er bedst?