10 bud, når du skal imprægnere din hests dækken

For mange hesteejere er vinterhalvåret lig med dækkener. For, at dækkenerne imidlertid giver din hest den nødvendige beskyttelse og bevarer den gode effekt, er det vigtigt at imprægnere dem grundigt. Her kommer de ti vigtigste ting, du bør have styr på, når du skal imprægnere et dækken, så du kan få mest mulig beskyttelse ud af dine dyrt indkøbte dækkener.

Læs også: Guide: Sådan vælger du det rigtige dækken i forhold til vejret

Annonce
To måder at imprægnere på

Du kan vælge at imprægnere din hests dækken med en spray, eller du kan vaske det ind i dækkenet med en imprægneringssæbe. Det vil man oftest få gjort ude, men man kan også gøre det selv. Det vigtigste er, at imprægneringen er af god kvalitet, så den kan være med til at afvise både vand og snavs.

De 10 bud, når du skal imprægnere et dækken

1. Bud

Hvis du vælger at spraye imprægnering på dækkenet, skal du altid huske at gøre det udendørs, så du undgår at ramme både heste og mennesker omkring dig. Desuden skal dækkenet være helt tørt, før du sprayer imprægneringen på.

2. Bud

Hvis du vælger at bruge imprægnering, som skal vaskes ind i dækkenet, bør du altid sikre dig, at der ikke sider sæberester tilbage i det, som kan genere hestens hud. Her kan du med fordel vælge et vaskeprogram med ekstra skylning.

3. Bud

Når du imprægner dit dækken, er det vigtigt, at det er rent, før du påfører imprægneringen.

4. Bud

Brug aldrig skyllemiddel, når du vasker et dækken med imprægnering. Det kan ødelægge åndbarheden og vandtætheden.

Heste med dækken på
De dyrebare dækkener skal kunne holde til lidt af hvert, og derfor kan det være en god idé at imprægnere dem. Foto: Canva Pro

Læs også: Sådan vasker du dine vinterdækkener selv – do’s & dont’s

5. Bud

Uanset hvilken type af imprægnering, du vælger, er det vigtigt, at du fjerne spænder, gjorde, stropper og remme på dit dækken i det omfang, det er muligt, før du går i gang.

6. Bud

Vælg en type imprægnering uden tungmetaller, parfume og andre giftstoffer, så du ikke udsætter hverken din hest eller dig selv for disse.

7. Bud

Lad helst dækkenet tørre grundigt efter imprægnering, før du udsætter det for regn.

8. Bud

Hvor ofte din hests dækken bør imprægneres afhænger af kvaliteten og af, hvor meget det bruges. En tommelfingerregel kan være, at hvis dækkenet begynder at blive fugtigt indvendigt, så er en imprægnering tiltrængt.

9. Bud

Hvis du bruger imprægneringsspray er det vigtigt, at du kun imprægnerer dækkenet på ydersiden, da du ellers fjerner åndbarheden, hvilket kan gøre hesten våd af kondens.

Annonce

10. Bud

Nogle dækkener kan blive mørkere efter imprægnering. Husk blot på det, før du kaster dig ud i imprægnering af dit yndlingsdækken.

Læs også: Læsernes erfaringer: Jagten på det perfekte dækken

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce