10 gode grunde til, at det er ok, at din hest bliver ældre

Jeg har altid foragtet tanken om, at min hest bliver ældre for hver dag, der går. Hvor energien før altid var på 100 procent, og hvor vi sagtens kunne ride en times dressur og snuppe en galoptur i skoven bagefter, er situationen i dag anderledes.

I løbet af de sidste par år er det som om, at min hest har forandret sig. Ikke kun på grund af de små hvide hår omkring øjnene og i manen og halen. Men også i hans personlighed er der sket en del forandringer efter han fyldte 18. I dag er han godt på vej ind i sine tyvere.

Når andre taler om deres heste er vilde på tur og bare kan springe bjerge på banen, kigger jeg og min gråmulede ven på hinanden og tænker; det kapitel er længe overstået for vores vedkommende! Men det betyder ikke, at det er glædesløst. Faktisk tvært imod. Der er så mange glæder ved at have en ældre hest.

10 gode grunde

Derfor har jeg samlet min personlige liste med fordele ved at have en hest, der er +18 år gammel, som du måske kan nikke genkendende til. Det gode ved det hele er, at der er så mange fordele, at jeg måtte skære listen ned. 

Grund nr. 1:

Der er en helt anden ro omkring en ældre hest. Den er ikke ung og tosset, men rolig og stabil. Hvis den ter sig tosset, er du sikker på, at den gør det fordi, der er noget galt.

Grund nr. 2:

I har et helt særligt bånd til hinanden, kender hinandens styrker og svagheder og ved, hvornår I har presset hinanden nok.

Grund nr. 3:

Din hest er erfaren og kender sine egne grænser og ved, hvornår den skal sige fra.

Grund nr. 4:

Din hest er verdens bedste støttepædagog på tur i selskab med den unge og uerfarne hest.

Grund nr. 5:

Din hest står ubundet på staldgangen uden at vippe et øre. Den karter ikke rundt eller skal tigge om godbidder hele tiden.

Grund nr. 6:

Din hest trækker sig altid fra ballade på folden. Den orker ikke at lege vild grimeleg og kommer sjældent ind med skrammer og ødelagte dækner.

Grund nr. 7:

Din hest har overstået de værste børnesygdomme og det, der er værre. Havde den kissing, hanetrit eller andre medfødte sygdomme, så var det for længst opdaget.

Grund nr. 8:

Den er god til børn, kæreste eller ægtefolk. Du kan mere eller mindre sætte hvem som helst på ryggen af den.

Grund nr. 9:

Du har indset, at du intet opnår ved at sammenligne din hest med andre. 

Grund nr. 10:

Du ved, at ting tager tid. Og derfor stoler du mere på, at dig og din hest kan løse alverdens udfordringer sammen med en god portion tålmodighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce