Ungrytterne i omspringning om medaljer

Vejrguderne har bestemt ikke været med ungrytterne i Agria DRF-mesterskabet U21 Jyske Bank ved stævnet hos Absolute Horses på Tågerup ved Kolding.

Deres første runde torsdag blev redet i regn og tusmørke, og da de red finale lørdag regnede det igen under opvarmningen til begge runder, men holdt næsten tørt, mens rytterne var på banen.

Kun 12 stillede op i første runde af finalen, og heraf var syv fejlfri. Tre af dem havde nul med fra første runde. Benedikte Rie Truelsen på Cassia, Jessica Toelstang på Bjerglunds Campari og Clara Hallundbæk på Dakar kunne gå videre til sidste runde med dobbelt nul.

I sidste finalerunde var syv af de 11 deltagere fejlfrie. Benedikte Rie Truelsen og Jessica Toelstang præsterede deres tredje fejlfrie runde, mens Clara Hallundbæk fik fire fejl. Josephine Bøgh på Laurenz havde fire fejl med fra anden runde, men var fejlfri i sidste.

Det betød omspringning om alle tre medaljer. Først var det bronze-medaljen, og her var begge fejlfri, men Josephine Bøgh – som vandt U21 i fjor –  var hurtigst i tiden 33.49, så Clara Hallundbæk – der vandt U18 i fjor – fik fjerdepladsen i tiden 35.60. I kampen om guld og sølv var begge også fejlfrie, men Jessica Toelstang, der red sidst, vandt i tiden 32.74, mens Benedikte Rie Truelsen red i 35.20 og fik sølv.

Glade vindere
Det var glade vindere, der modtog lykønskning og også uddelte lykønskningsknus til hinanden.

Jeg er glad og også lidt stolt,” lød det fra guld-vinderen Jessica Toelstang, der rider på sit sidste år som ungrytter. Hun har tidligere vundet både som pony- og Children-rytter.

“Det har været fine baner, men det har været en skam med regnen – og ikke mindst med mørket i første runde,” tilføjede hun.

Også sølvmedaljevinderen Benedikte Rie Truelsen var tilfreds.

Jeg er meget, meget glad,” sagde hun. “Cassina var der bare 100 procent og sprang så godt.”

Selv om guldmedaljen fra i fjor var skiftet ud med bronze i år, var Josephine Bøgh også glad.

Jeg er lykkelig og også stolt, sagde hun. Jeg har haft Laurenz i lang tid, men kan kan sige, at der ikke er mange, der har troet på den hest.” Hendes vinderhest fra i fjor, Van Deijk, står skadet.

Læs også: Danskerne til OL i spring i 2024

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce