6 dårlige vaner i dressuren – og 6 råd til at slippe af med dem

Man kan få rigtig meget ud af at vende blikket indad. Det gælder i alle dele af livet. Som rytter kan det være særligt givende at prøve at rette opmærksomheden mod nogle af de dårlige vaner, du har tilegnet dig, når du sidder i sadlen. Vi har samlet seks dårlige vaner, som er ganske normale, og som heldigvis også er til at vænne sig af med. Undersøgelser viser, at det tager mellem 21 og 29 dage at bryde en vane, så jo før du starter, jo hurtigere når du i mål.

Annonce

Dårlig vane #1: Du kigger ned

Måske er du en af dem, der har en dårlig vane med at kigge ned i stedet for frem mellem hestens ører. Måske gør du det for at holde øje med dine hænders opstilling; måske gør du det for at se, hvordan din hest har placeret sit hoved. Uanset, hvad grunden er, bør du vænne dig af med det. Det er nemlig både rigtig dårligt for din nakke, det gør din ryg mindre fleksibel og din balance får det også sværere.

Et godt tip er hele tiden at have et fokuspunkt at ride efter. Øv dig i at mærke, hvordan din hest går, hvordan dine hænder er og så videre i stedet for at kigge ned på dem.

Dårlig vane #2: Fokus på telefonen

Du kender det måske lidt for godt: Imens du skridter varm eller af, kan du lige tjekke Instagram, svare på et par beskeder eller tale i telefon. Men det er altså en rigtig dårlig idé at have dit fokus et andet sted, når du er omkring heste. Vi har fuld forståelse for, at nogle har deres telefon med i stalden af sikkerhedsmæssige årsager, men sæt den i stedet på en forstyr ikke-funktion, så du kan være nærværende med din hest og undgå ulykker.

Læs også: Test: Er det go eller no-go at ride med musik i ørerne

Dårlig vane #3: Du har en foroverbøjet holdning

Er du en af dem, der tit har fået at vide at du skal rette dig op? Så er du langt fra alene. At have en foroverbøjet opstilling er nemlig en af de mest almindelige dårlige vaner. Derfor bør du dog stadig arbejde på det. Ved at læne dig frem øger du nemlig vægten på hestens forpart, hvilket ikke er ønskeligt. Samtidig gør du det sværere for både dig selv og din hest at holde balancen. Et godt tip er at huske at rette dig op, hver gang du kommer til et bogstav på ridebanen, og langsomt bliver dette til din nye gode vane. Så kan du ofte også bedre nyde turen.

Annonce

Dårlig vane #4: Du har stive og låste albuer

Det er godt at have fokus på ikke at have en for hård hånd. Men husker du også at have bløde og eftergivende albuer? Det er der desværre mange af os, som glemmer. Det giver nemlig ikke så meget mening at have en blød hånd, hvis du i stedet rider rundt med låste albuer. De låste albuer kan opstå, fordi du rider med for udstrakte arme, men også hvis du har løftet hænderne for højt og næsten har en 90 graders vinkel i dine albueled. Du kan prøve at forestille dig dine albueled som elastikker, der skal følge hestens bevægelser, men altid kunne finde tilbage til en stilling med et let bøj.

Læs også: EM-holdet bliver ren girlpower

Dårlig vane #5: Du glemmer at trække vejret

“Husk at trække vejret!” Det har du helt sikkert hørt din træner sige, hvis det rent faktisk er et problem, du kæmper med. Også selvom du måske ikke tænker over, at problemet er der, før du bliver gjort opmærksom på det. Uanset hvad, så er det en rigtig dårlig vane at glemme at trække vejret ordentligt, når man rider. Naturligvis fordi det er rigtig ubehageligt for dig som rytter, men det gør dig også anspændt, og dette vil smitte af på din hest.

Et godt sted at begynde er at finde ud af, hvorfor du ikke trækker vejret. Er det, fordi du er nervøs, eller er det, når du er koncentreret? Hvis det er på grund af nervøsitet, så kan det være, at du skal gå et par skridt tilbage i din ridning og langsomt bygge selvtilliden op igen. Uanset hvad, så kan det hjælpe at få en rytme i din vejrtrækning, eventuelt i takt med din hests trin. Det kan også hjælpe at nynne en lille melodi.

Annonce

Dårlig vane #6: Du holder dine hænder vandret

Udtrykket klaverhænder er dig nok ikke helt ukendt, hvis du har det med at holde dine hænder vandret. På den måde ligner det nemlig mere, at du spiller klaver, end at du rider på en hest. Selvom det kan føles uendelig svært at rette op på den dårlige vane og det kan føles helt unaturligt for dig pludselig at skulle holde hænderne på højkant, så kan vi fortælle dig, at det er besværet værd. Når du har hænderne på højtkant, kan du nemlig bruge din ringefingre langt mere fintfølende, end hvis du holder dem vandret. Så glem klaveret og tænk i stedet på, at du bør holde en lille kylling i hver hånd, som for det første skal have hovedet opad, og som for det andet ikke må blive klemt af din hånd.

Læs også: Den smukkeste trend: Brug rytmeperler til at forbedre din ridning

Kilder

Netdoktor: Sådan bryder du usunde vaner

Artiklen er oprindelig bragt i april 2020.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce