At være en del af noget større

I weekenden blev der sat gang i de første konkurrencer ved Falsterbo Horse Show, og en dem var Krafft the Tour of Amateurs. En tur der giver amatørerne mulighed for at ride sammen med stjernerne under de bedst mulige forhold. Danske Millie Jahmiilla Dennoires var en af de heldige ryttere, der var til start sammen med Sveriges absolut bedste amatører. Med bare 36 starter i bagagen sammen med hendes kammerat Del Piero – bedre kendt som Guffe – tog de i fredags afsted.

Krafft the Tour of Amateurs er en tur, der giver amatører mulighed for at være en del af så stort et stævne som Falsterbo Horse Show. Alle har mulighed for at kvalificere sig ved at registrere deres point. Fra marts kan man registrere sine points, som man opnår ved at få placeringer eller ride fejlfrit i LA og MB. For hver måned går dem med flest point videre. Cirka 200 havde registreret deres point i år, og kun 60 ekvipager kom igennem nåleøjet og fik lov til at ride ved Falsterbo Horse Show. Det var dog ikke sådan Jahmiilla og Guffe kom med:

Jeg havde været så heldigt at få et wildcard af stævneleder og President for Falsterbo Horse Show Jan Olof Wannius. Hvert år gives der fire wildcards til udenlandske ryttere. Jeg var meget taknemmelig for mit wildcard. At få chancen for at ride ved så stort et stævne blandt Sveriges absolut bedste amatører – det var en ære. Jeg har simpelthen trænet frem mod det her stævne lige siden i vinters.”

Afsted til Sverige
Krafft the Tour of Amateurs skulle afvikles lørdag og søndag, mens finalen går om onsdagen. 8-årige Guffe og Jahmiilla på 31 år kørte mod Sverige fredag, og turen startede med en trafikprop.

Det stod ned i lårtykke stråler, og jeg prøvede at planlægge vores rejse efter at jeg kunne nå en ridetur på banen fredag aften i tørvejr for at fornemme stemningen og min hest. Vi kom desværre en time for sent af sted, ramte en trafik kø og fik en utålmodig hest i traileren. Men vi kom ud og ride en tur på opvarmningsbanen, og vi var begge meget optaget af omgivelserne. Guffe var her sidst som fem og seks år, hvor han gik championater for unge heste. Det var meget sjovt for flere af de svenske ryttere kunne kende ham,” fortæller Jahmiilla.

En del af noget større
Lørdag går det løs med første runde – en 120 cm høj bane. Stemningen er helt i top hos de svenske tilskuere, der har en helt anden tradition for ridebanespringning.

Der var en super fed atmosfære. Alt var så smukt og pyntet. Folk hujede og heppede – det hele var så overvældende. Man følte virkelig, at man var en del af noget større. Da jeg varmede op følte jeg at vi var klar, og at vi var samme om det – min hest og jeg var på samme bølgelængde. Min mand Rasmus Bagger var en super støtte, og han holdt mig fokuseret på opgaven. Hen mod slusen giver han mit lår et klem, og siger at jeg skal gøre mit bedste, ride målbevidst og konsekvent og huske at nyde det. Jeg tog en dyb indånding og red ind på banen.”

Jeg kunne mærke mit hjerte i halsen og Guffes gennem sadelklapperne, men jeg kunne ikke få en bedre fornemmelse i kroppen, end den jeg havde, da jeg red ind på banen. Vi red fejlfrit og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre tur – nok den bedste vi har redet til dato. Guffe var min klippe derinde, og jeg er helt vildt stolt af både ham og mig selv efter den tur. Kun 19 ud af 62 var fejlfrie,” fortæller Jahmiilla.

På andendagen skulle Jahmiilla og Guffe stå den virkelige prøve. Parret skulle debutere i 125 cm. Da hun gik banen blev hun overvældet af lykke, nervøsitet og fokus på en gang.

Det var en kæmpe bane og jeg tænkte ”shit er vi virkelig her”- glad og stolt for at være nået dertil. Det var en følelse af ekstrem lykke blandet med nervøsitet over den høje bane, men jeg holdte fokus og tænkte, ”nu giver vi den hele armen”,” fortæller Jahmiilla.

Krafft the Tour of Amateurs afvikles over tre dage i højderne 120, 125 og 125 cm. Sidste dag onsdag er finaledag, hvor kun de 20 bedste. Jahmiilla blev ikke en af de 20, men hun tager hjem en masse erfaringer rigere:

Jeg har erfaret, at det kun er dig selv og dine egne tanker, der sætter dine begrænsninger – du kan hvad du vil. Derudover må jeg sige, at man ikke skal undervurdere den sværhedsgrad der stiger i takt med at man sætter springene op. Jeg blev bestemt udfordret både psykisk og teknisk, da kravene blev større. Det var en stor oplevelse, og jeg synes at Krafft turen er et super godt initiativ, der kunne udbredes til Danmark. Jeg håber at andre danske ryttere også vil få øjnene op for den mulighed det er,” siger Jahmiilla og slutter af med at fremhæve et citat fra en bog:

Your horse is only as brave as you are.”

Læs mere om Krafft the Tour of Amateurs.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce