Britisk hestesport bliver undersøgt for påstået korruption, mobning og elitisme

En undersøgelse af påstået korruption, mobning og elitisme i toppen af britisk hestesport er begyndt efter lanceringen af en uafhængig gennemgang af sporten. Det britiske rideforbund (British Equestrian Federation – BEF), der modtager millioner af pund fra det offentlige, er det seneste styrende organ, som udsættes for en ekstern undersøgelse af sit interne arbejde efter den administrerende direktør Clare Salmon forlader stillingen efter lidt mindre end et år.

I sit opsigelsesbrev oplyste Clare Salmon om, hvad Joanne Shaw, BEF’s formand, beskrev som “væsentlige og alvorlige bekymringer vedrørende kultur, styreformer og samspillet mellem nogle af medlemsorganisationerne”. Joanne Shaw meddelte, at BEF’s bestyrelse ville nedsætte en uafhængig undersøgelse, og den er nu i gang og ledes af John Mehrzad, som er leder af gruppen vedrørende sportslove hos Littleton-advokaterne.

Læs om: Filmskaber bekæmper mobning

Ifølge mandatet skal undersøgelsen dække den “påstået elitisme, selvinteresse, mobning og korruption som er nævnt i opsigelsesskrivelsen fra tidligere CEO Clare Salmon; og ledelsen af ​​BEF “. Mehrzad, som i år deltog i den uafhængige undersøgelse, der fandt en “frygtkultur” i den britiske cykelunion (British Cycling), er også blevet bedt om at tage fat på følgende spørgsmål:

“Er der grundlæggende problemer inden for og mellem de organisationer, der er involveret i den britiske hestesport? Hvis ja, hvad går de ud på? Anbefalinger om, hvordan disse forhold skal behandles for at sikre, at de højeste standarder for etisk adfærd findes inden for og på tværs af hele organisationen.

Konsekvenserne af undersøgelsen for bestyrelsen for BEF og for britisk ridesport mere bredt. Anbefalinger med hensyn til værdier, adfærd, karakter og kultur for BEF fremadrettet.”

Her er tvisterne

Sportsbeslutninger er ansvarlig for at modtage og videregive indlæg til panelet, og enhver med relevant information kan deltage ved at besøge www.sportresolutions.co.uk inden den 3. november. Panelet, der også omfatter to tidligere kriminalkommissærere; Sharon Scotson og Ben Ewart, forventes at afslutte undersøgelsen senest den 1. december.

BEF er en paraplyorganisation, der dækker 15 fulde og tre associerede organisationer inden for britisk ridesport, lige fra British Eventing (military) til Pony Club. BEF’s mandat er blandt andet at fordele midlerne fra UK Sport til det olympiske program. Siden beskæringen efter 2016 er BEF-budgettet for Tokyo 2020 på knap £ 15,5 mio. Det er næsten £ 2,5 mio. lavere end det budget, der var gældende for Rio. Dette har ført til en række tvister med organisationerne, som alle fik budgetterne barberet ned.

Problemerne var forskellige: fra Carl Hester, træneren til Charlotte Dujardin og en førende figur i den britiske dressurverden, der siger, at sponsorerne forlader dressuren, efter at de blev presset til at kompensere for de manglende midler, til dem, der klager over opsigelsen af en række militarytrænere for juniorerne.

En yderligere belastning var BEF’s godkendelse af Sheikh Maktoum som sponsor for UK Endurance Masters (langdistanceløb), der foregik denne sommer i Euston Park, Suffolk. Der var præmiepenge for £ 1.768.900 for heste, der konkurrerer i langdistanceløb på op til 80 km. Sheikh Maktoum var nemlig også involveret i langdistanceløbet i Dubai i januar i år, hvor seks heste døde.

Den britiske forening for langdistanceløb fik mange udmeldinger denne sommer, da det blev offentliggjort, hvem der var sponsor. De anstrengte relationer i sporten blev tydelige, da Nick Skelton, der vandt guld i individuel springning i Rio, udtalte sig om BEF i ”Horse and Hound Magazine”.

“Der ser ud til at være en stigende tendens til, at folk, som ikke kender til heste, leder sporten, og det er en katastrofe,” sagde han om Clare Salmon, hvis baggrund er i business frem for ridning. “Du kan have alle kvalifikationer i hele verden, men sagen er, at personen ved roret skal kende heste udefra og ind.”

Kilde: The Telegraph

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce