Bronze til Stinna Tange ved EM

Stinna Tange Kaastrup og Horsebo Smarties vandt bronze i mandagens individuelle test (grad II) ved EM i paradressur i Göteborg. Tobias Thorning Jørgensen sluttede på en 5. plads i grad III, mens Susanne Jensby Sunesen og Annika Lykke Dalskov Risum blev henholdsvis nr. 5 og 6 i grad IV.

Stinna Tange Kaastrup, der i 2016 fik et stort internationalt gennembrud ved de Paralympiske Lege i Rio, fortsætter med at hente medaljer til Danmark. På førstedagen af EM i paradressur leverede hun en overbevisende præstation til 72,029 % i den individuelle test, og det var nok til at sikre Danmarks første medalje i Göteborg.

”Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en rigtig god start på EM for mig. Det var et super travprogram, hvor vi fik vist noget af vores bedste, men desværre lavede vi lidt for mange fejl i skridtprogrammet”, siger Stinna Tange Kaastrup.

Godkendt dansk start
Resten af det danske landshold kom også fint fra start, uden at præstationerne dog rakte til medaljer i dag. Mesterskabsdebutanten Tobias Thorning Jørgensen og Bruunholms Caribian i grad III havde et godt ridt til 70,294 % – kun 0,089% fra en medalje.
”Det var fedt at ride ind på banen og komme i gang med stævnet, og jeg er ok tilfreds med min præstation, selvom der var lidt for mange små fejl”, siger Tobias Thorning Jørgensen, der med sine 17 år er feltets yngste deltager.

Der var også lovende danske takter i grad IV, hvor det blev det til en 5. plads til Susanne Jensby Sunesen og CKS’s Que Faire med 69.975 % bare hundrededele foran Annika Lykke Dalskov Risum på Aros A Fenris, der red til 69.926 %.

Tilfreds landstræner
Parasport Danmarks nye landstræner i dressur, Astrid Gemal, er tilfreds med den danske start.
”Jeg synes, at alle rytterne var top klar og leverede nogle flotte ridt. Det var en super flot præstation af Stinna og en velfortjent bronzemedalje. Hos de andre var der nogle små fejl undervejs, og det koster selvfølgelig dyrt. Men overordnet set er jeg meget tilfreds og ser frem til i morgen”, siger hun.

Tirsdag skal de danske EM-ryttere ride holdtest.

Følg med her
Resultater fra EM
Parasport Danmarks eliteatleter på Facebook
Livestreaming (med abonnement)

Pressemeddelelse Dansk Ride Forbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce