Dansk beslagsmed består verdens mest anerkendte uddannelse

Der findes kun én beslagsmed i Europa udenfor England med verdens mest anerkendte uddannelse inden for faget, FWCF. Han er dansker, hedder Henrik Berger og driver Berger’s Smedie i Nr. Aaby på Fyn. Den 1. december modtog han i London sit eksamensbevis samt guldmedalje for meget veludført eksamen og hans afhandling bliver nu trykt i en lærebog for beslagsmede.

2017 har været et begivenhedsrigt år for Henrik Berger. Tidligere på året blev han som den første dansker nogensinde optaget i den prestigefyldte International Horseshoeing Hall of Fame ved en ceremoni i USA, og nu har beslagsmeden fra Berger’s Smedie i Nr. Aaby på Fyn bestået den mest anerkendte uddannelse inden for sit fag, den engelske FWCF. Den 1. december fik han overrakt sit eksamensbevis i London. Henrik Berger blev dermed den første europæer uden for England, der har bestået uddannelsen, som kun ca. 40 nulevende beslagsmede i verden har.

“Det er selvfølgelig en stor anerkendelse, som jeg har arbejdet hårdt og målrettet på at opnå,” siger Henrik Berger, der både har skullet gennemføre et omfattende studie og aflevere en afhandling, som han skulle forsvare ved en eksamen. Henrik Bergers afhandling er et studie i at få hesten i balance i hoven og illustrerer, hvordan smedene finder frem til netop det beslag, der kan hjælpe hesten i hverdagen. Afhandlingen bliver nu trykt i en lærebog for beslagsmede.

Bedre for hestene – nemmere for beslagsmedene

Afhandlingen og FWCF-uddannelsen er den foreløbige kulmination på en karriere, der allerede har indbragt Henrik Berger et utal af både danske og internationale mesterskaber og priser og altså også optagelsen i beslagsmedenes internationale Hall of Fame. Og der er et helt klart formål med den livslange indsats for at dygtiggøre sig inden for sit fag, forklarer han:

“Jeg tror fuldt og fast på, at alt, hvad jeg gør, skal gøre livet bedre for hestene og arbejdet lettere og bedre for beslagsmedene. Jeg stræber hver dag efter at hjælpe med at hæve standarden og kvaliteten i vores fantastiske fag,” fortæller Henrik Berger.

Hans viden og kompetencer bruges blandt andet til at rådgive andre beslagsmede, dyrlæger og hesteejere. Han håber at FWCF uddannelsen kan give ham endnu bedre mulighed for at bruge sin ekspertise i den sammenhæng:

“Jeg vil gerne give min viden og erfaring videre til andre professionelle. Hvis hestens fundament ikke er i balance, kan hesteejere bruge rigtig mange penge på sadler, kiropraktorer, massører og undervisning, uden at det i virkeligheden hjælper hesten,” mener Henrik Berger.

Udvikler også sko og specialværktøj

Udover arbejdet som beslagsmed driver Henrik Berger en stor grossistvirksomhed og forsyner dermed mange af sine kolleger med både sko og tilbehør. Berger’s Smedie rådgiver også andre beslagsmede og arrangerer kurser og foredrag for kollegerne i branchen

“Hos Berger’s Smedie sætter vi en ære i at indkøbe, udvikle og sælge det bedste inden for hestesko, værktøj og tilbehør til vores kolleger i branchen, og i at hjælpe dem med at få det optimale ud af det,” fortæller Henrik Berger.

Hans passion for faget har betydet, at han også udvikler og sælger specialværktøj og hestesko i eget design til beslagsmede. Det markedsføres under navnet VFT Denmark og er hurtigt blevet populært i store dele af verden, hvor Henrik Berger også er anerkendt for sin høje faglige viden og passion for faget.

Henrik Berger grundlagde Berger’s Smedie i 2002 og har videreuddannet sig sideløbende med udviklingen af virksomheden.

Pressemeddelelse fra www.bergers-smedie.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce