Dansk medaljeregn ved VM: Blandt verdens bedste ridesportsnationer

Nu er VM i ridesport veloverstået og det kan konkluderes, at det er gået utroligt godt for Danmark. Faktisk helt utroligt godt. Derfor er Danmark virkelig kommet på tavlen over lande med dygtige ryttere, og Danmark ses nu som en af verdens allerbedste ridesportsnationer.

Læs også: Historisk dansk sejr ved VM i dressur: Billeder og kommentarer fra rytterne

Annonce

De danske medaljer

De danske ryttere sikrede en hel del medaljer til Danmark, hvilket resulterede i, at Danmark faktisk ligger på 1. pladsen over de samlede medaljer hos hver nation. De danske ryttere sikrede nemlig Danmark intet mindre en 10 medaljer: 5 guldmedaljer, 4 sølvmedaljer og 1 bronzemedalje. Herunder kan du se, hvilke medaljer, der kunne tages med hjem søndag aften.

De danske medaljer

Guld

  • Holdkonkurrencen i dressur: Nanna Skodborg Rasmussen, Daniel Bachmann Andersen, Carina Cassøe Krüdt og Cathrine Laudrup-Dufour
  • Paradressur, Grad II: Katrine Kristensen
  • Paradressur, Grad III: Tobias Thorning Jørgensen
  • Paradressur, Grad II: Katrine Kristensen
  • Paradressur, Grad III: Tobias Thorning Jørgensen

Sølv

  • Grand Prix Special: Cathrine Laudrup-Dufour
  • Grand Prix Freestyle: Cathrine Laudrup-Dufour
  • Voltigering Nations Team
  • Holdkonkurrence i paradressur: Katrine Kristensen, Karla Dyhr-Junnge, Tobias Thorning Jørgensen og Nicole Johnsen

Bronze

  • Voltigering: Sheena Bendixen
Tobias Thorning Jørgensen ved VM
Tobias Thorning Jørgensen efter at have vundet Grade III Freestyle i Herning. Foto: FEI
Kathrine Kristensen ved VM
Kathrine Kristensen med sin guldmedalje efter at have vundet Grade II ved VM I Herning. Foto: FEI

Læs også: VIDEOER: Power drama og elegance

Opmærksomhed verden over

De dygtige danske ryttere har skabt en del opmærksomhed. Flere danske medier har dækket nogle af de flotte resultater, hvilket giver et større fokus på dansk ridesport, som mange danske hestemennesker tager glædeligt i mod. Derudover har rytterne også formået at skabe fokus på Danmark som en ridesportsnation med stor succes. Flere internationale hestemedier har sat fokus på, hvordan det er gået rytterne på hjemmebane.

Rytterne har altså været med til at brande Danmark som en af de allerbedste ridesportsnationer i verden, og fremover vil der blive holdt godt øje med de danske ryttere, når de træder ind på banerne verden over.

Bjarne Nielsen er særdeles begejstret

En af de danske medier, som har været gode til at sætte fokus på VM i ridesport er DR, der blandt andet har været gode til at opdatere på de danske resultater. Derudover var det også på DR’s kanaler, at vi var så heldige at kunne følge med hjemme fra stuerne. I den forbindelse har DR snakket med dressurkommentator Bjarne Nielsen på bagkant af VM, hvor Bjarne udtalte sig med stor begejstring og sagde, at Danmark nu ligger som nogle af de allerbedste:

Annonce

“Jeg vil ikke sige, at det gået over al forventning, for vi vidste godt, at Danmark var på dette niveau. Men at det lykkes, når det virkelig gælder, er svært, og derfor har indsatsen været enormt god.”

Læs også: Bjarne Nielsen: “I mange år har jeg kæmpet for den gode skridt”

Sheena Bendixen VM
Sheena Bendixen på hesten Klintholms Ramstein. Foto: FEI/Richard Juilliart

DIF

Det danske idrætsforbund DIF er også meget begejstrede over det veloverståede VM. I en pressemeddelelse, hvor DIF beskriver VM i ridesport som en gigantisk succes, udtaler fomanden for DIF, Hans Natorp, følgende:

”Det har været et fantastisk verdensmesterskab på alle parametre, og først og fremmest hæfter jeg mig naturligvis over det tårnhøje sportslige niveau, som Danmark har leveret. De danske ryttere har bevist, at vi hører til blandt verdens bedste ridesportsnationer, og jeg glæder mig enormt over, at de første OL- og PL-pladser nu også er på plads,”

Det kommende OL

På baggrund af de flotte resultater ved VM i ridesport, er Danmark dermed også sikret pladser til det kommende OL i 2024, som skal afholdes i Paris. Her er de allerførste danske OL- og PL-kvotepladser i dressur til De Olympiske og Paralympiske Lege nemlig sikret. Til dette kommende OL, har Bjarne Nielsen også høje forventninger til de danske ryttere:

“Det ville være mærkeligt ikke at regne med medaljer, for selvfølgelig kan Danmark vinde noget efter denne præstation ved VM. Vi er allerede kvalificeret til OL, og vi er så gode, at der skal være høje forventninger,” siger han til DR.

Læs også Voltigering ved VM: Hård konkurrence men mulighed for danske medaljer

Læs også: Det danske dressurhold kommer ikke på Rådhusespladsen alligevel

Kilder

FEI: ECCO FEI World Championships

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce