Historisk dansk sejr ved VM i dressur: Billeder og kommentarer fra rytterne

I weekenden er VM i ridesport kommet rigtig godt i gang, og de danske ryttere er kommet utroligt godt fra start. Danmark sikrede sig en guldmedalje i holdkonkurrencen i dressur, og i dag står den på den individuelle konkurrence, hvor alle fire danske ekvipager igen skal deltage. Du kan se deres starttider længere nede i artiklen.

Læs også: 5 flotte verdensrekorder i dressur

Annonce

Historisk guldmedalje til dressurholdet

For det første skal det nævnes, hvor stort det er, at VM i ridesport bliver afholdt her i Danmark, og mange danskere har glædet sig utroligt meget til det. Ud over det så klarer de danske ryttere sig også utroligt godt. I går aftes vandt det danske hold i dressur ved VM nemlig det eftertragtede guldmedalje efter fire virkelig smukke ridt. Det er første gang, at Danmark har vundet guld i holdkonkurrencen.

Dansk elite-dressur har leveret utrolig mange flotte resultater gennem årene, blandt andet individuelt guld til Anne-Grethe Törnblad ved VM i 1986 og OL-bronze til dressurholdet i 2008, men det er første gang, et dansk dressurhold har taget VM-guld, og dermed er der tale om en historisk sejr. Derudover betyder medaljen, at Danmark har sikret sig en holdbillet til OL i Paris i 2024.

Medaljeoverrækkelse ved VM I dressur – Danmark vandt guld, Storbritanien fik sølv, og Tyskland fik bronze. Foto: FEI/Leanjo de Koster
Det var nogle meget glade danske ryttere, der tog i mod deres medaljer. Foto: Kunddahl Graphic & Photography

Publikummet på hjemmebane var fantastisk

Der er ingen tvivl om, at de danske ryttere nød at ride på hjemmebane og nød at have det danske publikums store støtte. Der har været rigtig godt gang i publikummet under de første konkurrencer i dressur ved VM, og især når de danske ekvipager har været på banen.

Dog var Cathrine Laudrup-Dufour virkelig taknemmelig for, at publikum tog den lidt med ro, da hende og Vamos Amigos var på banen. Vamos er nemlig ikke super glad for de larmende klapsalver, så Cathrine havde bedt om forståelse for, at publikum godt måtte vente lidt med at larme for meget – og det var der fuld forståelse for fra publikums side.

Hvad sker der i dag?

I dag skal alle de danske dressurryttere endnu engang på banen, når der skal konkurreres individuelt. Det skal de, da de alle kom i top 30, og dermed er gået videre til dagens konkurrence. De danske ryttere red sig individuelt til nummer 1 (Cathrine Laudrup-Dufour), nummer 7 (Carina Cassøe Krüth), nummer 8 (Nanna Merrald Rasmussen) og nummer 10 (Daniel Bachmann Andersen) i holdkonkurrencen.

Dette bliver også vist på DR2, hvor du kan følge med i dagens konkurrence.

Læs også: DR viser de VM-klasser, hvor danske ekvipager deltager

Carina Cassoe Kruth og Heiline’s Danciera efter deres flotte ridt til 76.836%. Foto: FEI/Leanjo de Koster
Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Zack Blue, som red til det flotte resultat på 76.724%. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Læs også: Starttiderne for de danske dressurryttere i holdkonkurrencen er på plads

Tiderne for de danske ryttere er:

  • 18:00 – Daniel Bachmann Andersen / Marshall Bell
  • 18:40 – Carina Cassøe Krüth / Heiline’s Danciera
  • 18:50 – Nanna Merrald Rasmussen / Blue Hors Zack
  • 19:20 – Cathrine Laudrup-Dufour / Vamos Amigos

Efter konkurrencen i dag, skal Cathrine på banen igen – dog ikke med Vamos og heller ikke i en konkurrence. I stedet laver hun en opvisning med hesten Cassidy, som skal pensioneres fra topsporten. Derfor bliver dette den populære ekvipages sidste dans. På denne måde får både Cassidy, Cathrine og deres fans mulighed for at sige farvel til Cassidy som hest i topsporten. Vi er sikre på, at det bliver en meget smuk opvisning, og at der bliver nogle ret våde øjne rundt omkring!

Reaktioner fra de danske ryttere

Vi kan kun forestille os, hvor mange forskellige følelser, de danske ryttere har måtte føle i går aftes, da de fandt ud af, at de havde vundet guld. I tiden efter resultatets offentliggørelse blev de fejret, hyldet og fik medaljer. De gav også nogle korte kommentarer, som du kan læse her.

Læs også: Dufour fortæller: Hvad skal Cassidy nu og følelser op til den sidste opvisning

Nanna Merrald Rasmussen

“Vi har ikke rigtig forstået, at vi har vundet endnu. Det er stadig utroligt, og jeg rystede som et blad, da Cathrine red. Det er fantastisk at vi endelig har marginalerne på vores side og rent faktisk vinder.”

Carina Cassøe Krüth

“Jeg er gift med en af arrangørerne, så jeg har haft dette mesterskab under huden i de sidste tre år, og jeg ville selvfølgelig gerne selv deltage.”

Cathrine Laudrup-Dufour var lykkelig efter hendes ridt med Vamos Amigos, som de opnåede flotte 81.864% for. Foto: FEI/Leanjo de Koster
Daniel Bachmann Andersen og Marshall Bell slog deres egen personlige rekord i Grand Prix og opnåede 76.584%. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Daniel Bachmann-Andersen

“Mine to holdkammerater banede vejen foran mig på en fantastisk måde, og min hest gjorde sit allerbedste, og det er virkelig fedt at lave en personlig rekord med ham her i dag. Jeg er så stolt af vores hold og det, vi har opnået.”

Cathrine Laudrup-Dufour

“Jeg hørte Lottie Frys score i opvarmningen, så jeg vidste, at jeg var under pres, men jeg trives faktisk godt under pres og elsker at præstere under sådanne forhold.”

Læs også: Dufour om sin bedste ven Cassidy: “At han gør det igen – det er helt vildt”

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce