Dansk Ride Forbund er fortsat Grønt Forbund

Dansk Ride Forbund er igen blevet certificeret som Grønt Forbund (2018-2019) af Danmarks Idræts-Forbund (DIF). For at få tildelt certificeringen kræves det bl.a. at specialforbundet har et miljøkodeks og har skabt incitamenter over for klubber og idrætsudøverne til at handle miljøansvarligt. Grønt Forbund-certificeringen blev indført i 2010, og Dansk Ride Forbund har været certificeret siden 2011.

Fokus på miljø
Dansk Ride Forbund arbejder med miljøaspekter på flere forskellige fronter. I 2013 lancerede miljøcertificeringen, der udbydes som en profilcertificering under certificeringsordningen, og de har udarbejdet en miljøguide, som et hjælpeværktøj til klubberne i forbindelse med miljøcertificeringen. Dansk Ride Forbunds Årsrapporter og Årsberetninger udkommer også elektronisk, så der spares både papir og trykkeproces.

Engagement via Friluftsrådet og Skovbrugerrådet
De er repræsenteret i flere af Friluftsrådets kredsudvalg, og har fået tildelt pladser i enkelte af skovbrugerrådene, men der arbejdes fremadrettet på at få større landsdækkende indflydelse.

Idekatalog til vores medlemmer
Dansk Ride Forbunds Breddeaktivitetsudvalg har udarbejdet et idekatalog, der indeholder forslag til aktiviteter og lege med heste i naturen.  I 2012 lanceredede de TREC, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen. Sammen med idekataloget giver TREC retningslinjer og uddannelse til rytternes færden i trafik og natur, således at der sikres en hensynsfuld og sikkerhedsmæssig forsvarlig færden i naturen. Adgang til naturen er også en af deres strategispor.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce