De uundværlige hjælpere

Mange af jer har højst sandsynligt allerede hjulpet jeres klub med at bygge bane eller skrive dommerkort og klap jer selv på skulderen for det. Uden frivillige kan jeres klub nemlig slet ikke holde stævner. Den sang gør sig i den grad også gældende for Hillerød Sportsrideklub, der afholder omkring ti klub- og distriktsstævner om året. Vi har talt om de frivillige med Sarah Bisgaard, der sammen med Ulrich Gaarslev er initiativtager og en stor drivkræft ved klubbens ridestævner.

HVILKE POSTER HAR I BRUG FOR HJÆLP TIL VED STÆVNER?

Der er brug for hjælpere både før, under og efter et stævne. Før stævnet skal der blandt andet laves propositioner, søges terminer, hentes tidstagning, blomster med mere samt skaffes officials. På stævnedagene skal der så bygges baner, bemandes dommertårn og cafeteria samt ryddes op og gøres klar til næste dag. Efter stævnet skal banen tømmes, og alle områder skal ryddes op.

HVORDAN FINDER I HJÆLPERE?

Vi gør dybest set ikke nok, og vi stiller heller ingen krav om, at man skal hjælpe som klubmedlem. Vi vil ikke tvinge folk, men vi synes, at det er sjovere at afholde stævnerne sammen med nogen, der gerne vil være der. Helt praktisk laver jeg en oversigt over stævnerne for det næste halve år på mail og Facebook og cirka 14 dage før stævnet, lægger jeg hjælperliste op, som folk kan skrive sig på. Gør man det for tidligt, går det i glemmebogen og folk er alligevel ikke afklarede i forhold til deres planer før perioden lige op til.

Vi døjer ofte med for få hjælpere, og det er altid de samme 15 fantastiske mennesker ud af 350 medlemmer, der kommer hver gang og give den en skalle. Derfor har vi også overvejet at ændre vores regler, men vi er helst fri for at tvinge folk. Dybest set burde alle fra klubben efter min optik lægge et par timer – i det mindste dem som starter fra klubben til stævnet.

HVOR STOR BETYDNING HAR HJÆLPERNE?

De betyder alt. Uden hjælpere kan klubben ikke holder stævner. Det er ikke sjovt at starte op en lørdag morgen med kun en dommer i dommertårnet og ingen på banen. Der er brug for klubånd, og den savner jeg nogle gange. Der er brug for folk der selv kan tage initiativ, og det er fantastisk, når det sker.

GODE RÅDE TIL ANDRE KLUBBER

Vi har flere gange forsøgt os med hjælperfest og middag, men dét er også svært at få opbakning til. Jeg synes dag stadig, at det er en god ide, at man som klub laver det til en festweekend, når man holder stævne. Det at hjælpe ser jeg som en integreret del i det at være medlem af en klub, hvor man også skal fejre og hjælpe hinanden.

Navn: Sarah Bisgaard
Alder: 43 år
Erhverv: Driver og leder til daglig Hillerød Sportsrideklub
Disciplin: Dressurrytter
Rolle under stævner: Passer sekretariat

 Sarah: “Det bedste er, når tidsplanen holder og alle ryttere, officials og hjælpere er glade.”

sarahbisgaard

Hillerød Sportsrideklub holder i den kommende weekend distriktsstævne, hvor en stor indsats fra frivillige har givet klubben rigtig flot opbakning fra sponsorer. Så savner du underholdning, godt selskab og hygge, er der en oplagt mulighed i weekenden.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce