Den næste generations dressurtalent – mød Victoria Vallentin

Ridesporten er fuld af unge talenter. Unge mennesker, der er gjort af noget helt særligt og som ved, hvad der skal til for at nå toppen. Derfor har Malgré Tout sat fokus på fremtidens profiler i dansk ridesport. Det har vi gjort for at finde ud af, hvordan det føles, når man fra den ene dag til den anden pludselig bliver til et internationalt navn og dermed kommer i alle mediers søgelys. For de unge talenter handler det om at dyrke talentet ved hjælp af benhårdt arbejde og at kunne mestre forventningens pres – uden at det koster på den personlige konto.

Tidligere har vi talt med springrytter Emil Hallundbæk. Nu skal vi have en snak med den unge, dygtige Victoria Vallentin, som på ganske kort tid er blevet udnævnt til Danmarks nye dressurstjerne. 

Den næste generations dressurtalent 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen blev vilde med Victoria, da hun og Ludwig Der Sonnenkoenig II dansede sig ind i vores hjerter ved DM på Broholm i 2018, hvor parret red sig ind på en flot fjerdeplads blandt seniorerne. Men årsagen til vores fascination af det unge og sympatiske skal også findes i noget dybere.  

Victoria er nemlig, trods sin unge alder, en særdeles erfaren ung dame. Allerede i tiden som ponyrytter viste hun sig som en af Danmarks største dressurtalenter. Med både nationale- og internationale titler, som indebærer fem gange guldvinder til Danmarksmesterskaberne, to gange EM-bronzemedaljer for hold, en individuel bronzemedalje og hele seks guldmedaljer ved De Nordiske Mesterskaber, har Victoria allerede mange meritter med i bagagen.

Og så skal det jo også lige nævnes, at hun har været ansat hos Helgstrand Dressage, hvor hun fik fornøjelsen af at ride den smukke røde vallak Ludwig Der Sonnenkoenig II. Og det var med ham, hun blandt andet fik fornøjelsen af at konkurrere mod Isabell Werth. Noget, som Victoria især husker, var, at hun gik fra at være totalt ukendt til centrum for medier og andre rytteres opmærksomhed. Det var en mærkelig følelse, synes hun. Alligevel er det noget, hun efterhånden har vænnet sig til.  

“Når jeg kigger et år tilbage, så er der sket rigtig meget. Jeg kunne godt mærke, at der ikke var nogen, der lagde mærke til mig de første par gange, jeg red i seniorrækkerne. Men da jeg var i Aachen og ride mod de store stjerner som Isabell Werth, og det endte med en placering, ville folk pludselig gerne snakke med mig.”

LÆS OGSÅ
En anden ung, dressurrytter er Sanne Svendsen. På få år er hun gået fra MA-niveau til Grand Prix med sin Hest Hannah Montana.

Uddannelse er lige så vigtigt 

Selvom Victoria allerede har opnået det, de fleste kun drømmer om, er hun trods sin unge alder, alligevel et fornuftigt og modent menneske. Det mærker man tydeligt, når man taler med hende. Victoria kommer ud af en vaskeægte hestefamilie. Hendes far, Søren Vallentin, der i sin tid uddannede Andreas Helgstrand, blev sammen med Victoria ansat hos Helgstrand Dressage i 2017. Men i 2019 valgte Victoria at gå sine egne veje og sagde stillingen op for at genoptage sin uddannelse. I dag læser hun til markedsøkonom på Erhvervsakademiet i Aarhus. Noget hun ved skal komme hende til gode senere i livet.  

Da hun stoppede oppe hos Andreas Helgstrand, var hun meget i tvivl om hun kunne finde et sted at ride, hvor det også var muligt at gå i skole samtidigt. Men heldigvis fik hun muligheden hos Fisker Dressage Academy på Kristineholm, hvor ponylandstræner Dennis Fisker holder til. 

“Jeg rider dagligt 5 heste, når jeg har fri fra skole kl. 16. Det er selvfølgelig nogle lange dage, men sådan er det jo, når man gerne vil begge dele.” 

Selvom beslutningen om at gå egne veje og indlede et samarbejde med Dennis Fisker var den rigtige, betyder det ikke, at den ikke var hård for Victoria. Og særligt det tætte bånd til Ludwig var – og er – svært at erstatte.  

“Det var naturligt, at jeg stoppede med at ride Ludwig, da jeg stoppede oppe hos Andreas (Helgstrand, red.). Sådan er gamet. Jeg synes, jeg har været heldig at få så mange vilde oplevelser med den hest.  Han er one of a kind og sådan en, jeg håber, der kommer flere af. “ 

Selvom Victoria savner den smukke røde vallak, der er solgt til Japan, er der mange spændende ungheste i stalden for tiden, som hun spår en stor fremtid. Og så kommer vi heller ikke udenom Placido Domingo, som hun allerede har opnået flere placeringer på i lilletur på. Victoria kalder ham sin up-and-coming grand-prix-hest, som hun håber at kunne ride U25 Danmarksmesterskab på. 

Drømmene om OL 

Victoria Vallentin har selvfølgelig også drømme om at deltage i De Olympiske Lege, ligesom mange andre unge talenter har. Men det virker til, at Victoria trods sine unge alder, formår at balancere i omgivelsernes – og ikke mindst hendes egne forventninger til sit talent. Men Victoria har fundet sin helt egen måde at deale med forventningerne på – hun bruger nemlig dem nemlig som springbræt til at blive endnu bedre. Og måske er det noget, vi ældre ryttere kan lære noget af.

“Jo mere pres, jo bedre fungerer jeg, og desto bedre rider jeg egentlig. Så er der noget på spil, noget at kæmpe for – og med.”  

LÆS OGSÅ
Det smukke billede af Victoria Vallentin på hesten Ludwig der Sonnekönig II er taget af Cathrine Dufours groom, Catarina Hall. Se flere af Catarinas billeder i magasin nr. 30.
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce