I den kommende weekend, den 4.-5. september afholdes der DM i Alrid. Her vil der være fart over feltet og masser af flotte islandske heste, der konkurrerer i den alsidige disciplin.
Hvis du ikke helt er klar over hvad Alrid går ud på, kan du her blive klogere på selve disciplinen, forklaret af Dansk Islandshesteforening.
Læs også: Den islandske hest: Den alsidige og venlige ridehest
Alrid – den alsidige disciplin
Naturen, som den islandske hesterace har levet i gennem århundreder på Island, har gjort racen sund og hårdfør, og islændingenes krav til et alsidigt transportdyr i et uvejsomt terræn har skabt en usædvanlig pålidelig, stærk og behagelig ridehest, der er utrolig sikker på benene og med både gejst og løbevilje.
Formålet med Alrid er at vise i hvor høj grad den enkelte islandske hest er pålidelig, villig, samarbejdsvillig, modig, stærk, udholdende og robust, behersker mindst 4 gangarter, hvoraf den ene skal være tølt.
Ved DM skal ekvipagerne konkurrere i Alrids fem discipliner:
- Udholdenhed – distanceridt
- Terrænlydighed – forcering af forhindringer i naturen
- Lydighed – et dressurprogram på ridebane
- Gangarter – islandshestens gangarter vises på ovalbane
- Hurtighed – tilbagelæggelse af en strækning på 200-350 m så hurtigt som muligt.
Det betyder action og spænding ved terrænudfordringerne og ynde på dressurbanen, for alle discipliner skal i et vist omfang være til stede, for at hesten kan siges at have bestået og dermed kaldes alsidig.
DM i Alrid gennemføres mest muligt i natur og terræn, og skal fremme hensynsfuld, behersket og sikker ridning, hvor der tages hensyn til hestens fysiske og psykiske træningsniveau samt dens naturlige egenskaber og begrænsninger.
Der udnævnes en Danmarksmester i Senior (22 år og ældre) og Ungdom (til og med 21 år).
Dansk Islandshesteforening
DM i Alrid 2021
I år afholdes DM omkring Stutteri Langtved i Jerslev, fra lørdag den 4. til søndag den 5. september. Tilskuere er velkommne til at komme og se med, når ekvipagerne endelig får lov at give den max gas!
Hvis du er interreseret, kan du finde mere information, program, starttider også videre på Dansk Islandshesteforenings hjemmeside.
Læs også: Islændere og springning: Et sjovt afbræk fra den daglige træning