DM rytter har chancen for at lave hattrick

Der er mange tidligere medaljetagere til start ved mesterskabsstævnet hos Absolute Horses på Tågerup. Stævnet kom godt i gang med 216 starter på første dag.

Der er lagt op til nogle rigtig spændende runder, når vinderne i de fire mesterskabsklasser skal findes ved DM-stævnet hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted i nærheden af Kolding.

Stævnet startede onsdag med tre opvarmningsklasser, men de kommende dage bliver det alvor.

18 ekvipager stiller op torsdag til første runde af Schou Agria DRF-mesterskab for U21. Fire har to heste med. Sidste års vinder Maria Barnewitz Schou stiller op igen, og det samme gør Josefine Sandgaard Mørup. Hun vandt U18 i fjor, men rykker nu en aldersklasse op.

Anden gang

Det er kun anden gang, der afvikles Clemens & Springforening Danmarks Agria DRF-mesterskab for U25. Der er 17 ekvipager til start til den indledende runde torsdag – heraf tre ryttere med to heste.

Sidste års vinder Bendikte Rie Truelsen stiller op igen, det samme gør bronzevinderen Sofie Yderstræde Bucka. Clara Hallundbæk og Christine Thirup Christensen er også med i denne aldersgruppe i år.

I Jyske Bank Agria DRF-mesterskab for U18, som rider første runde fredag, er 23 ekvipager til start – hele syv med to heste. Den eneste af sidste års medaljetagere er Clara Roesgaard Kristensen. Hun fik bronze.

Med 218 starter på en dag – 71 i den første klasse – var der trængsel på opvarmningen. Foto: Absolute Horses

Mulighed for hattrick

Når Orifarm DM Senior rider første runde fredag, er der 28 ekvipager til start.  Men seks af rytterne har to heste med – og de må kun starte en hest i finalen.

Lars Nørgaard Pedersen på Bøgegården Gladiola har mulighed for at lave hattrick. Ekvipagen har vundet de to foregående år, så en tredje sejr i træk på samme hest vil være helt specielt.

Andreas Schou – den ene af værterne på Tågerup – starter to heste. Det er ikke OL-hesten Darc de Lux, som han fik sølv på i 2020, men ni-årige I Know og 11-årige Independent. De har lige fået fine resultater i Saint Tropez. Andreas har endnu ikke vundet på hjemmebane, så det er sidste chance.

Også sidste års sølvvinder Tina Lund er meldt til. Blandt deltagerne er også en række tidligere vindere fra Tågerup som Søren Nørgaard Pedersen, Kasper H. Hansen og Rikke Haastrup Kristensen.

Men for alle fire kategorier gælder, at intet af afgjort, efter at finalen, som kører over to runder, er afviklet.

DM-stævnet fik lov at starte i fint tørvejr – lidt blæsende som altid på Tågerup. Cirka 250 heste er med til stævnet. Med 218 starter fordelt på tre klasser blev det en travl dag.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce