Dressurreglement 2022: Kandar er ikke længere et krav

Nu når vi nærmer os slutningen af 2021, har Dansk Ride Forbund nu udgivet deres nye og opdaterede reglement for de forskellige ridediscipliner. Vi har set nærmere på det nye dressurreglement, som træder i kraft d. 1. januar 2022. En af de mest omtalte ændringer her, omhandler brugen af kandar ved stævner.

Læs også: NYT: Vidste du dette om 2021’s nye dressurreglement?

Annonce

Kandar er nu valgfrit

Den (nok) mest banebrydende og mest omtalte ændring i dressurreglementet er, at det ikke længere er et krav at ride med kandar fra sværhedsgrad 3 og opefter. Nu er dette nemlig blevet valgfrit.

I dressurreglementet står der nu:

Kandar er tilladt (men valgfrit) fra sværhedsgrad 3 og op.

Spørgsmålet om, hvorfor det var et krav at bruge kandar til visse stævner har længe skabt debat i hesteverdenen og nogle ryttere har været kraftigt imod, at det var et krav at ride med kandar. Men fra den 1. januar 2022 er det hermed op til rytteren selv at vælge, om man vil benytte sig af kandar eller ej.

Hvad er ellers nyt?

I det nye dressurreglement, kan man også læse, at det nu er tilladt at give sin hest ørepropper i ved præmieoverrækkelse, men fortsat ikke under ridningen.

Derudover er der også blevet ændret i rytterens påklædning, da det ikke længere er et krav at bære slips eller plastron. Nu står der derimod blot: “Skjorte, rideskjorte, bluse med høj hals samt plastron eller slips tilladt“.

Annonce

Der er naturligvis mange nuancer i det nye dressurrelement, og derfor kan det være en god idé at læse den hele. Det kan du gøre ved at trykke på nedenstående knap.

Nyt reglement to gange om året

DRF kommer med nye reglementer for ridedisciplinerne to gange om året – hvor regler bliver revideret og opdateret. Derfor er det altid en god idé at læse reglementerne for de discipliner, der er relevante for en selv. På den måde kan man nemlig sikre sig, at der ikke er nogen ændringer, man ikke er klar over.

I det sidste stykke tid er der kommet et større fokus på, at det nogle gange er en god idé at tage nogle skridt tilbage og tænke over, hvordan vi bruger vores heste i ridesporten. Hestevelfærd er blevet debateret og der er flere og flere, som bliver opmærksomme på, om der eventuelt skal ske ændringer. Derfor er det klart en fordel at holde sig opdateret med nye regler – da der kan være brug for at revidere og opdatere en gang i mellem.

Læs også: Bekræftet: Ridning bliver fjernet fra moderne femkamp efter OL-episode

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce