DV Herning: Torsdagens triumfer

Torsdagen under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning bød på anden del af unghestechampionatet, hvor Andreas Helgstrand vandt, og vi fik dansk sejr i både dressur og spring. Dagen blev perfekt afsluttet med det helt store dressurevent, nemlig Cathrine Dufours clinic.

Helgstrand og Wendy bedst i championatet
På andendagen for Blue Hors Unghestechampionat for de dressurbetonede heste steg stemningen i Jyske Bank Boxen, MCH Messecenter Herning, hvor publikum deltog i Dansk Varmblods 40-års jubilæum og spændt fulgte med i dressurchampionatet over hele eftermiddagen.

Vinderen af anden del af dressurchampionatet var Queenspark Wendy e. Sezuan/Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), som blev vist med Andreas Helgstrand i sadlen, der red med selvtillid og et stort overblik, der i sidste ende var ensbetydende med, at Queenspark Wendy kunne fokusere på at vise sit gigantiske potentiale udi dressursporten.

“Jeg er super tilfreds med Queenpark Wendys præstation inde i Boxen, selvom hun var tændt på opvarmningen på grund af blæsevejret”, siger Andreas Helgstrand.

Efter programmet var redet færdigt, udbrød publikum spontant i en klapsalve, hvad der da også hurtigt blev fulgt op af dommer Isobel Wessels, som sagde ”Wow, hvor er det vildt, at så ung en hest har så meget skub og mekanik.”

Dommerne var enige om, at det var lige før, at Queenspark Wendy overperformede på banen, men det blev fulgt op med et, ”men hun ser glad ud, når hun gør det,” fra Isobel Wessels.

Hoppen fik 9.5 for sin trav, 8.5 for sin skridt og et flot 10-tal for sin galop. Dommerne beskrev Queenpark Wendys evne til at gå frem og komme tilbage i galoppen som utrolig god, hvad karakteren 10 da også demonstrerede. Der faldt dog også en bemærkning fra dommerne om, at de godt kunne have tænkt sig, hvis hoppen havde været lidt mere afspændt i skridt.

Queenspark Wendy, som er ejet af Helgstrand Dressage, er uden tvivl en ægte showhest, man næsten ikke kan få øjnene fra. Ikke mindst fordi hun med sin gnistrende sorte pels ser super godt ud på dressurbanen.

Andreas Helgstrand var da også godt tilfreds med hoppens præstation, og beskriver hende som en hest, der har det hele.

Nanna Merrald og Quater Boy vinder Prix St. Georg
Der var ni ekvipager til start i SKIBBY HC CDI4* Prix St. George-klassen, som blev afviklet i KRAFFT Arena foran det morgenfriske publikum. Flere af hestene var lidt overvældede af de flotte omgivelser i arenaen, og der sneg sig derfor også fejl ind hos flere af rytterne.

Alle ryttere leverede samtidig flotte takter i forsøget på at vinde den første internationale dressurklasse ved Dansk Varmblods Hingstekåring, og det blev danske Nanna Skodborg Merrald og Gørklintgaards Quater Boy e. Quaterback/Blue Hors Don Schufro, der vandt en overlegen sejr med en flot score på 73.324%.

Andenpladsen var også dansk – her blev det Lisbet Seierskilde på Jonstrupgaardens Cocio e. Desperados/Camelot (opdr. Fam. Seierskilde Pedersen), som red med flotte 70.471%.

Tredjepladsen gik til belgiske Brecht D Hoore på hesten Favian WH e. Zizi Top/Roman Nature. Parret red med en score på 69.029%.

Christian Jansen og Madea sejrer i CSI* Medium Tour
Hele 84 ekvipager var til start i Danish Computer Group Arena, hvor CSI2* Medium Tour blev afviklet på en bane, med forhindringer i højden 135 cm. Der var fart over feltet – top 5 endte ud med at bestå af ryttere fra fem forskellige nationer og under ét sekund adskilte ekvipagerne.

Danske Christian Jansen blev den hurtigste rytter på hesten Madea e. Heartbeat/Racot (opdr. Herluf Christensen) i tiden 54.23 sekunder. Andenpladsen gik til tyske Thomas Brandt og Quintana 75 e. Quality 9/Adeptus i tiden 54.45 sekunder, mens tredjepladsen blev gårsdagens vinder Louise Saywell og hesten Sharp Image e. Calvados Z/Damoiseau d’OR, som red i tiden 54.81 sekunder.

Fjerdepladsen gik til svenske Cora Hirn og Ma Kleine e. Marwin/Chess i tiden 54.82 sekunder, mens femtepladsen blev den hollandske rytter Emiel Richter på Sundance e. Padinus/Ekstein i tiden 54.90 sekunder.

Læs også: Hovedsponsor tager to år mere med hingstekåring

Cathrine Dufour Clinic
Krafft Arena M dannede rammen om en helt særlig aften i selskab med den dobbelte EM-bronzevinder Cathrine Dufour – Cathrine øste ud af sine erfaringer med træning af hest og rytter på vejen mod Grand Prix i en clinic præsenteret af Skagen Fondene.

“Når alt kommer til alt, så er jeg bondepige med beskidte støvler fra Roskilde, indledte Cathrine Dufour”, som løftede sløret for, at hun vil sætte fokus på grundprincipperne i sin træning.

Cathrine har gennem hele sin karriere været sulten efter at få at vide, hvordan de bedste ryttere træner – hvad er deres træningsfif, hvordan ser de på træningen? Nu er hun selv en af verdens bedste dressurryttere, og hun har bestemt ikke glemt sit ønske om at vide mere om dem, som er på toppen. Derfor sagde hun ja til at holde clinic i Herning, og det var populært, for der var helt fulde huse med 3200 tilskuere, som hørte Cathrine speedsnakke og forklare, hvordan hun træner, og hun gav gode fif til at forberede og forbedre øvelserne.

Den første rytter i hallen var en rytter, som Cathrine ikke underviser, nemlig den 16-årige EM-ponyrytter Kristian Würtz Green og Bøgegårdens Santiago e. Soliman de Hus, en tidligere avlshingst, som nu er kastreret og Kristians partner i juniorrækken. Han trænes af sin mor Mette og af Hasse Hoffmann.

Cathrine indledte med at fortælle, at hun har lært af landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein at ride med en læderstop foran på sadlen. Den bruger hun, hvis hesten bliver lidt for frisk, hvis hun har behov for at støtte hesten uden at trække i den, eller hvis hun har brug for hjælp til lige at komme godt ned i sadlen og ned omkring hesten, som hun også viste det med den anden rytter Sanne Svendsen og Hannah Montana W e. Blue Hors Doolittle/Sidney og en rytter, som Cathrine har undervist de seneste 7 år.

Parret debuterede sidste år i Grand Prix, og med den viste hun også, hvordan hun får ro, kontrol og fokus fra de vågne heste, som hun har så mange af hjemme i stalden. De viste flere changementer på andet spor på langsiden, hvor Cathrine understregede, at man skal tænke på at ride ind i en tunnel, når man laver et changement – forstået således, at hesten ikke må springe til den ene eller anden side. Og det kan man også bruge stroppen til at støtte hesten i. Og samtidig opfordrede hun Sanne til at tænke lige frem, og hele tiden have hesten foran sig, på bagparten.

Cathrine var åben i forhold til at fortælle om problemer og udfordringer i træningen, og hvordan hun arbejder med det. Som hun understregede: “Det gør ikke noget, at man laver fejl i træningen.”

Læs også:
DV Herning: Onsdagen har sat gang i Boxen
DV Herning: En festlig fredag

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce