Fantastisk hattrick af Dufour

Pressemeddelse

Der er ingen over eller ved siden af dressurens dronning, Cathrine Dufour, men konkurrenter begynder at puste hende i nakken.

Selvom der måske ikke har været spænding om resultatet ved DM i dressur for seniorer på Broholm Gods i denne weekend, så har det alligevel ikke været en walk-over for den 26-årige dressurrytter Cathrine Dufour og hesten Atterupgaards Cassidy. For en ung kombination fra Randbøl ved Vejle er begyndt at ride højere og højere procenter hjem og toppede i søndagens finale.

Men Cathrine er ikke nummer fire i verden for ingenting, så med et sikkert ridt, hvor Cassidy ikke satte en hov forkert, red hun dem direkte op på guldskamlen.

Det var virkelig vildt og meget rørende at stå derinde i dag. Han gør det bare så godt hver gang, så jeg føler mig bare mega heldig, at jeg får lov til at ride på sådan en hest. Det er meget, meget stort”, sagde en jublende lykkelig Cathrine Dufour, der til dagligt driver sit eget sted lidt uden for Roskilde.

Det har været en rigtig sjov konkurrence, for jeg var lidt spændt på, hvor tæt Daniel ville komme på os de første par dage. Og så er det jo altid sjovt at komme som forsvarende mester og mase lidt på, så det har været en super fed weekend”.

Lykkelig og stolt Bachmann
Den Daniel, Cathrine taler om, er berider Daniel Bachmann Andersen fra Randbøl ved Vejle, som til dagligt arbejder for stutteri Blue Hors ejet af Keld Kirk Kristiansen. Daniels mål var at vinde sølv, så han var lykkelig over, at målsætningen holdt.

Jeg er bare så glad og stolt over at ha’ en hest som Zack. Hvor er det bare fedt at ha’ en hest, der er så god. Det er bare så vildt! Jeg er lykkelig – SÅ glad!”, sagde en storsmilende Daniel Bachmann Andersen, der virkelig har redet sig ind i publikums bevidsthed i denne weekend. Også hos Daniels træner Lars Petersen, der er tidligere EM-, VM- og OL-rytter for Danmark, var der glæde over det flotte resultat.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack
Foto: Thomas Bisgaard

Jeg er meget stolt over, hvor godt det er gået. Jeg har været med med Zack, siden den var helt ung, så det er virkelig dejligt og sjovt, at det går så godt. Og det kan godt ske, at jeg hjælper Daniel med at træne, men han er også en kanon rytter, så det gør jo mit job meget nemmere”, sagde en stolt træner efter præmieoverrækkelsen.

Hesten med ja-hatten
Bronzemedaljen gik til den kun 24-årige Anna Zibrandtsen fra Birkerød, der var med til at ride EM-holdsølv hjem til Danmark sidste år i Göteborg.

Det er helt vildt. Vi er jo stadig unge og uerfarne. Det er kun min 12. Grand Prix, så jeg er meget glad for, at jeg overhovedet har kunnet være med i medaljekampen”, sagde hun og var super tilfreds med sin hest, hingsten Arlando. “Vi har haft tre meget stabile ture, og det har jeg været rigtig glad for. Jeg ville gerne vise, at vi er tilbage i form og satser på landsholdet frem mod VM. Arlando er bare en hest, der har ja-hatten på, så uanset, hvad det bliver til, så er det bare en fornøjelse at ride ham hver eneste dag, og det er det vigtigste for mig. Men kan vi oven i det få et VM, så ville jeg være dybt taknemmelig, for det ku’ virkelig være sjovt”.

Anna Zibrandtsen
Foto: Thomas Bisgaard

Alle tre ryttere er udtaget til bruttotruppen, hvori landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein skal finde de fire, der til september skal repræsentere Danmark ved VM i Tryon, USA. Dagens 4. plads gik til det unge håb, kun 20-årige Victoria Vallentin, som i den grad red sig ind på landstrænerens radar, og er en seriøs spiller til at komme med til VM.

Se klassen resultat her

Læs også: Solkongen og unge Victoria stjal publikums hjerter

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce