Farvel til ubehag, smerter og ubalance: Stil krav til din sports-BH

Annoncørbetalt artikel

Har du tænkt over hvordan dine bryster påvirker din ridning? Måske er det et lidt specielt spørgsmål, men ikke desto mindre er det højst relevant. Når vi rider sætter bevægelserne helt naturligt også gang i brysterne, og det kan resultere i både ubehag og smerter. Samtidig kan det også påvirke din balance på hesten, hvilket på sigt kan udmunde i nogle helt andre udfordringer. Løsningen kan være en god sports-BH.

Mange ryttere er kvinder, og uanset disciplin og niveau har vi samme anatomiske fortrin. Uanset volumen på brysterne er det vigtigt med god støtte, når vi rider. Både fordi det er mere behageligt, men også fordi vi fordi vi kan dyrke vores sport uden at blive påvirket af en øget og uhensigtsmæssig bevægelse i vores overkrop.

Læs også: Opnå de bedste resultater med sports-bh til ridning

Kaster brysterne dig ud af balance?

Uden den rette støtte kan bryster på afveje give udfordringer i forhold til balance. Både din egen, men også på sigt din hests og din sadels.

Hvis der kommer en for stor bevægelse i overkroppen når du rider, vil det uvilkårligt udfordre din balance og mulighed for at sidde roligt på hesten. Det kan hesten mærke, og den vil prøve på at kompensere for din ubalance. Det kan på sigt give udfordringer i hestens krop i form af spændinger og skævheder.

Herudover vil en rytters ubalance helt automatisk på sigt påvirke opstillingen og forplante sig til sadlen. Hvis det står på længe nok, får rytteren en masse spændinger i skuldre, ryg og nakke. Derudover kan sadlen også ende med at blive skæv, enten forud, bagud eller til siden. Og ligesom de andre faktorer påvirker det både ridningen og din og din hests velvære i negativ retning.

Læs også: Musthave til stalden: Termodragten er til alle årstider

Oplev Sports-BH'er designet til ridning under Hillerød Horse Show

Sports-BH’erne fra Q-Linn sportslingerie er designet specielt til ridning og er tilpasset den skandinaviske kvindefacon. Kollektionen er udviklet af ryttere, som selv ved hvordan uroen fortil på grund af brysternes bevægelse kan påvirke ridningen. Du kan se og prøve sports-BH´erne på Jan Guldborgs stand i Arenaen til Hillerød Horse Show den 12.-14. november.

Brystvævet bliver straffet, hvis det ikke støttes

Bryster består af væv, fedt og hud. De holdes blandt andet på plads af ligamenter, der støtter strukturen i brystet. Når vi rider vil den øgede bevægelse sætte stort pres på strukturerne i brystet, og uden den rette støtte kan det resultere i skader på brystvævet.

Det er blandt andet de såkaldte Cooper’s ligamenter, som står for at støtte brystet. Foto: Arkiv

De gode nyheder er, at undersøgelser viser, at en god sports-BH reducerer bevægelsen i brysterne med mere end 70%. Ved at bruge en god sports-BH kan du altså forebygge skader på brysterne.

Støtte ikke kun vigtig for store bryster

Det giver næste sig selv, at store bryster kan kreere større bevægelser end de små. Når det er sagt, kan selv små bryster bevæge sig rigtig meget under high impact sport, som ridning hører under. Af samme grund gælder de samme regler for støtte uanset størrelsen på brysterne, og en god sports-BH er derfor relevant uanset hvad.

High support sports-BH model Barcelona er en ægte bestseller – også til storbarmede kvinder. Foto: Q-Linn

God pasform og optimal støtte er vejen frem

Mange af os rider med en helt almindelig BH. Den er dog ikke udformet til at dyrke sport i, da støtten som oftest ikke er god nok til sportsbrug.

Korrekt BH fitting er vigtigt, når du skal vælge en sports-BH. Du bør tage højde for både bryststørrelse, materiale, udformning og pasform. En god sports-BH skal være behagelig og skal støtte. Den må ikke gnave i skulderen eller trykke barmen helt flad. Det kan nemlig også forstyrre dit velbefindende, din opstilling og dermed også din ridning.

Samtidig er det, der kendetegner rigtige sport BH´er frem for sportstoppe, størrelsesudvalget. Sports-BH-serier findes i mange omkredse og skålstørrelser. Sportstoppe findes typisk i størrelserne XS til XL.  Det betyder, at det kan være svært at vælge en sports-BH i den rigtige størrelse, hvis ikke du får vejledning af én som kender til sportens udfordringer og det givne BH-brand.

Også vigtigt for de unge piger

Støtte er ikke kun vigtigt for voksne kvinder. Der sker meget for piger i teenagealderen. Blandt andet vokser barmen, og mange tager et ryk i højden. Det er også i denne periode, at mange piger skifter fra pony til hest.

Ændringerne i fysikken hos rytteren sammenlagt med hestens bevægelser i forhold til en ponys kan udfordre på flere måder. Blandt andet skal rytteren ofte finde balancen på ny for at kunne sidde afslappet på hesten og give de korrekte signaler. Så støtte af barmen er et vigtigt element, både det kommer til balancen og beskyttelse af brystvævet.

Læs også: Opstalderen: Hvilken type er du?

Sports-BH udviklet specielt til ridning

Sports-BH’erne fra Q-Linn sportslingerie er designet specielt til ridning og er tilpasset den skandinaviske kvindefacon. Kollektionen er udviklet af ryttere, som selv ved hvordan uroen fortil på grund af brysternes bevægelse kan påvirke ridningen. Derfor er der lagt særlig vægt på komfort og støtte i samtlige modeller i kollektionen.

Der er kælet meget for både design og komfort i hele udvalget, som rummer både elegante blonde-, satin- og sporty varianter.  Alle BH´erne har det til fælles, at skulderstropperne er udformet til at aflaste både bryster, skuldre, ryg og nakke uanset rideturens tempo og varighed. Der er op til 55 størrelser indenfor den enkelte sports BH model, og der er sports-BH modeller både med og uden fleksibel BH-bøjle.

I Danmark forhandles Q-Linn BH´erne af Sadelmager Jan Guldborg. Du kan få 1:1 hjælp til at vælge den helt rigtige sports-BH via online-videokald eller i Q-Linn showroom’et på Sydsjælland ved booking af aftale hos Tina Bjerregaard, der er salgsansvarlig for Q-Linn sportslingerie i Danmark.

Se hele Q-Linn kollektionen her og book en 1:1 fittingaftale ved at sende Tina Bjerregaard en mail her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce