For første gang i Danmark: Fri fransk dressur 

Tre smukke heste – og så en lille, men overraskende veldresseret, pony viser fri fransk dressur på Store Hestedag. Det er første gang Clément (25 år) og Alicia Dosogne (23 år) sætter ben og otte par hove på dansk jord. Men det er langt fra første gang de optræder med deres flotte show og imponerende heste. Parret har optrådt til mange store heste-events rundt omkring i Europa.

To spanske heste – en Lusitiano og ponyen Chocolate – kommer med til Danmark og slippes fri i den store ring, hvor de bliver en flot del af Det Store Hesteshow.

Vi viser dressur og “tricks” både fra ryggen og i frihed. Og vi er lidt spændte på, hvordan vores heste vil reagere på at der er græs i ringen – måske bliver de fristede og glemmer at vi er på”, fortæller Alicia, der trods udfordringen glæder sig til at komme til Danmark.

Tid til at være hest

Alicia og Clément træner deres heste med respekt for deres personlighed. ”Vi elsker at arbejde med de spanske heste. De er ofte meget kloge, føjelige, samarbejdsvillige og har naturligt talent for øvelserne. Men jeg oplever at heste generelt er som mennesker. Nogle dage vil de gerne træne og nogle dage vil de helst være i fred. Vi prøver at tilpasse os deres humør og variere træningen så de ikke kommer til at kede sig. Og så giver vi dem tid til at have deres heste-liv ude på folden,” fortæller Alicia, der ser noget godt i alle sine heste:

Man kan ikke sige at én hest har en særlig god personlighed i forhold til at træne og lave shows. De har alle noget, der gør dem gode til særlige ting, men mindre gode til andet. Det ideelle er at de ikke er bange, har et godt temperament og kan lide at være tæt på mennesker. Når jeg kigger på en ny hest, så stoler jeg på kærlighed ved første blik. Sådan har jeg valgt alle mine heste”.

Læs hele artiklen >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce