Givskud Zoo med bøn i økonomisk krisetid: Doner din hest til vores løver

Ventelisten til at kunne donere sin hest til zoologiske haver har i mange år været rigtig, rigtig lang. Det er den imidlertid ikke længere hos Givskud Zoo, der nu beder hesteejere direkte om hjælp til at få doneret hele dyr som foder til løverne. Parkens venteliste er nemlig ved at være meget kort.

Læs også: Hvor skal din hest hen på sin sidste rejse?

Annonce

En doneret hest er en udgift mindre

På grund af corona-tidens lange nedlukninger har rigtig mange zoologiske haver en blødende omsætning, som kun gør det sværere, når de selv skal ud at købe foder til dyrene. Ved at donere sin hest, som måske alligevel står til at skulle aflives, sparer man derfor parken for at gå ud at købe et dyr selv. I stedet for at donere kroner og ører kan man altså hjælpe en zoologisk have økonomisk ved at donere sin hest.

Det er selvfølgelig alvorligt, fordi vi vil gerne give vores dyr det allerbedste, og noget der styrker deres naturlige adfærd. Det gør det, når vi fodrer med hele, aflivede dyr. Så har du en hest, der skal aflives i den nærmeste fremtid, så beder vi dig betænke os

Givskud Zoos dyrlæge, Ditte-Mari Sandgreen
Løve slikker sig om munden
Når din hest doneres til løverne, indgår den som en del af naturens kredsløb og kan tilmed hjælpe en virksomhed med en udfordret økonomi. Foto: Arkiv.

Sikret en værdig afsked

Dyrlægen hos Givskud Zoo, Ditte-Mari Sandgreen, forsikrer hesteejere om, at de heste, der doneres til Givskud Zoo kommer herfra på værdig vis og uden at lide nød. Var det ikke sådan, havde parken bestemt ikke gjort brug af sådanne donationer, understreger hun. Dyrevelfærd – og hestevelfærd – fremfor alt.

Læs også: 13 små overvejelser, når din hest skal aflives

Annonce
Krav for donation

Hvis du ønsker at donere din hest til Givskud Zoo, skal dyret blandt andet opfylde disse krav:

  • Hesten må ikke være syg.
  • Hesten må ikke have modtaget medicin.
  • Hesten skal have hestepas.

Når et dyr aflives med det formål at blive anvendt som foder, står Givskud Zoo selv for aflivningen.

Læs også: DRF: Slut med at få dommerens kritik på papir – det skal du vide

Kilder

Givskud Zoo: Zootopia mangler heste til foder

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce