3 gode grunde til at bruge rotunde i sin træning

For nogle kan rotunder være nyttige, når man arbejder med heste fra jorden eller til de helt unge heste. I dette mindre og mere trygge rum, kan det være lettere at etablere en god kontakt til sin hest. Derfor giver vi dig tre gode grunde til, at regelmæssig træning i rotunde er en god idé for dig og din hest.

1. Hesten bliver mere afslappet

Uden hjørner er din hest fri til at bevæge sig rundt. Hjørner stopper hestens fremdrift og energi helt naturligt. Derfor vil din hest sandsynligvis slappe mere af i en rotunde, fordi dens bevægelser ikke bliver afbrudt eller den er tvunget til at stoppe op i hjørnerne. Et kontinuerligt flow, hvor den er i bevægelse, tilskynder den til at slappe af. Det gør den, når den viser tegn såsom at sænke hovedet, slikke sig om munden eller tygge.

Annonce

Rotunder er også gode til at få dig til at slappe af, fordi du kommunikerer med hesten på mindre plads og ikke er tvunget til panisk at holde fast i longetorvet, fordi hesten er vild eller ser en mulighed for at løbe afsted med dig.

2. Kommunikation på hestens præmisser

I en rotunde er din hest fri, og kommunikationen mellem jer er mere lige. Hesten bestemmer selv, hvornår den ønsker kontakt, og hvornår den er klar på leg. Derfor er rotunder også et godt sted at øve tricks med din hest, såsom spanske skridt, fangeleg eller noget helt tredje. Rotunden er et godt sted at styrke forholdet til din hest og for at opbygge tillid og respekt mellem jer.

Træning i rotunde er en god måde at få din hest til at fokusere på dig og dine kropssignaler. Den lærer at respektere dit personlige rum, så den bliver nemmere at håndtere i dagligdagen.

3. Et godt sted at tjekke sin hest

Når du har hesten løs i en rotunde, har du gode forudsætninger for at vurdere din hests bevægelsesmønster. Det kan være nyttigt, når du skal købe ny hest eller tjekke, om den er halt eller stiv til den ene side.

Annonce

Som ethvert andet træningsværktøj kan træningen i en rotunde også over- og misbruges. Det er vigtigt, at hesten trænes varieret og på varieret underlag, og at du udvikler gode teknikker og forstår, hvordan du bruger de få kvadratmetre i rotunden korrekt. Så skal du – og hesten – nok få glæde af den.

Læs også: Sådan longerer du en god trav ind i din hest

Artiklen er oprindeligt bragt i marts 2020 og er efterfølgende blevet revideret og opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce