Håndplukket team hos Figielsminde sikrer din hest helhedsorienteret fokus

Annoncørbetalt artikel

Midt i den nordsjællandske natur ligger Figielsminde, som har eksisteret siden 2019. Det er her du kan sende din hest hen, hvis den er skadet og skal genoptrænes, eller hvis den skal tilrides under ordnede, professionelle forhold. Hos Figielsminde har man nemlig håndplukket og samlet sit eget team af fagpersoner, som tilsammen kan sikre den allerbedste løsning for din hest.

Når man kører op mod gården er noget det første som fanger øjnene fra bilen de store paddocks, som ligger foran stalden. Efter at have parkeret bilen er det til gengæld stilheden og roen, som overvælder en. Det sidste er ikke tilfældigt. Stedet er nemlig skræddersyet til ryttere, som prioriterer hestevelfærd og rolige omgivelser højt.

Stedet favner også heste med særlige behov, eksempelvis mavesårsheste, allergiheste eller heste, som skal komme sig efter en operation.

Baggrund for forretningen

Ideen omkring Figielsminde er opstået på baggrund af ønsket om et aktivt samarbejde mellem et genoptræningssted og dyrlægerne. I nærområdet omkring Fiegelsminde har der manglet et sted, hvor dyrlægerne kunne henvise til. Der har ikke været et sted, hvor dyrlægerne kan følge med i og være en aktiv del af genoptræningen, hvis genoptræningen skal bestå af mere end et vandbånd. Teamet bag Figielsminde er derfor nøje udvalgt til at kunne tage hånd om hele hesten i en genoptræningsfase.

Figielsminde er primært tænkt som et sted for heste med længerevarende ophold på minimum en måned, men der er også plads til få almindelige opstaldningsheste. Stedet rummer to staldafsnit med et ridehus i midten, en udendørs ridebane, rotunde, rummelige folde – og så er der mulighed for at ride i skoven via en lille lukket vej.

Ro og hestevelfærd er i højsædet hos Figielsminde. Foto: Figielsminde.

Plads til alle typer heste

”Det er vigtigt for os, at vi kan rumme alle typer heste, og at der er ro, så her er rart for både heste og mennesker,” siger Erika Figiel-Kibsgaard, som ejer Figielsminde.

Som en del af strategien om ro er hopper placeret på i stalden på den ene side af ridehuset, mens vallakker og hingste huserer i modsatte side.

”Man kan ikke mærke, at vi har hingste i stalden, fordi vi holder kønnene opdelte,” siger Erika.

Læs også: Kropsbevidsthed – vejen til korrekt opstilling og indvirkning.

Ridehuset har ny lækker bund, som sikrer optimale træningsvilkår. Foto: Arkiv.

Håndplukket team sikrer høj kvalitet

For Erika er det vigtigt, at man på Figielsminde kan tilbyde et helhedsorienteret ophold, så hesten kan tilgodeses og hjælpes bedst muligt.

”Vi skræddersyer hvert ophold efter den individuelle hest. Der er jo forskel på, hvad den enkelte hest har brug for,” siger Erika.

For at kunne tilbyde et helhedsorienteret ophold har man hos Figielsminde indgået et samarbejde med hestefysioterapeut Marta Kulikowska fra Equi-Physiq omkring fysisk terapi og genoptræning og Caroline Bering, som står for tilridning, klargøring til kåringer og videreuddannelse af heste.

Fokus på hestevelfærd

Erika har siden overtagelsen af gården prioriteret renovering og optimering af forholdene for hestene. Det betyder blandt andet, at hesteboksene er blevet gjort dobbelt så store og at stort set alle bokse har direkte udgang til egen paddock. Det gør, at hestene selv kan vælge om de vil være ude eller inde.

Herudover får hestene så meget foldtid som muligt på det store kuperede folde, som omgiver gården.

Også ridehuset er blevet optimeret med ny bund og tag samt en grunding rengøring af væggene, som betyder, at ridehuset nu står som nyt.

Læs også: God dressur starter med DIN fysiske form.

Næsten alle bokse har direkte udgang til en rummelig paddock. Foto: Arkiv.

Spaområde på vej

Næste etape af udviklingen vil blive at etablere et genoptræningscenter med vandbånd og vandspa. Noget, som Erika glæder sig til.

”Vandtræning er yderst effektivt ved genoptræning af skader og generel opbygning af kroppen, og det er derfor et helt naturligt næste skridt for vores virksomhed,” siger Erika.

Marta Kulikowska står blandt andet for fysisk terapi og træning af skadede heste hos Figielsminde. Foto: Arkiv.

Planer om videns- og uddannelsescenter

Hos Figielsminde har man ambitiøse planer for fremtiden. Blandt andet har Erika og Marta planer om at udbygge forretningen med et kursus- og uddannelsescenter. Her vil de blandt andet tilbyde kurser til hesteejere og fagpersoner samt afholde workshops og foredrag om relevante hesterelaterede emner.

“Vi ønsker at skabe et sted, hvor folk vil udveksle viden og erfaring og lære af hinanden,” siger Marta Kulikowska.

“Vi vil lære hestens anatomi, biomekanik og fysiologi for at optimere trænings- og rehabiliteringsplanen. Vores første kursus starter allerede i slutning af maj, og vi inviterer underviser, massører, hesteterapeuter hjerteligt til at deltage i det.”

Du kan finde mere information om det kommende kursus nedenfor og læse mere om Figielsminde her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce