Hest aflivet efter påkørsel af bil

En bil og en hest var mandag eftermiddag involveret i et trafikuheld i Dybvad, Nordjylland, som endte med at koste hesten livet. En bilist skulle mandag eftermiddag ved 17-tiden passere en hest med rytter på Nymøllevej, og ulykkeligvis påkørte bilisten hesten som tumlede omkuld på stedet.

Rytteren slap chokeret, men fysisk uskadt fra uheldet som dog havde langt alvorligere konsekvenser for den arme hest. Hesten viste sig at have brækket det ene ben ved påkørslen og måtte efterfølgende aflives på stedet.

Vis hensyn til hest på vej
Vis altid hensyn til heste i trafikken. Det er store dyr, som kan blive bange og springe til siden eller sætte i galop, hvis de bliver overrasket af høje, pludselige lyde eller ting, de ikke kender. Fx en bil, der gasser op, en plasticpose, der flagrer i vinden eller en hund, der pludselig gør bag en hæk.

Hvis en hest bliver bange, kan den være svær at styre for rytteren. Det kan føre til farlige situationer i trafikken, og med en vægt på op mod 6-700 kilo er det ikke et dyr man ønsker at få op over motorhjelmen eller ned i taget.

Både rytter og bilist er i stor fare for at komme alvorligt til skade, hvis en hest går i panik.

  • Sæt farten ned og kør forbi i god afstand.
  • Kan du ikke komme forbi, så hold afstand til hesten, indtil du kan passere.
  • Heste bliver ofte bange for uvante lyde og ting, den ikke kender. Hvis du kører med en last, der rasler eller flagrer, skal du være ekstra forsigtig.
  • Holder du stille og lader hesten passere, så vent med at starte og speede op til hesten er et stykke væk.
  • Vær opmærksom på, om rytteren giver tegn til dig, f.eks. om at sænke farten eller stoppe op. Det kan være fordi hesten er bange og svær at styre.
  • Blænd lyset ned, når du møder en hest i mørket.

Kilde: Sikkertrafik.dk og Politirapporten.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce