Hest ramt af vådeskud med døden til følge

Nina Rosén, ejer af Søgård islandsheste i den nordvestjyske by Sevel, fandt tirsdag sin kun 3-årige hoppe Spíra med et skudsår i maven.

Den unge hoppe stod ikke til at redde, trods en massiv indsats fra både dyrlæger og venner af hesteejeren Nina Rosén. Den tragiske hændelse finder sted lige akkurat som bukkejagten er gået ind i Danmark, og derfor menes det også, at der højst sandsynligt er tale om en jæger, som ikke har haft styr på sit skud, og som dermed er skyld i ulykken. Dette er naturligvis meget frustrerende for ejeren af den nu afdøde hest, som dog fastholder, at hun ikke bærer nag overfor nogen, da hun er sikker på, at der tale om en ulykke. Nina Rosén mener dog stadig, at jægersamfundet skal tage ved lære af denne ulykkelige hændelse. Det er altid en jæger, som har det fulde ansvar for hvor et skud ender, og derfor må en ulykke som denne ikke ske.

Fakta omkring jagt:

  • Jagt må kun finde sted i tiden mellem solopgang og solnedgang. Ænder og gæs må dog jages i tiden fra 1½ time før solopgang til 1½ time efter solnedgang.
  • Alle jægere skal have et gyldigt jagttegn.
  • Medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning, straffes den, der overtræder, med en bøde.
  • Straffen kan i nogen tilfælde stige til fængsel i indtil 2 år, hvis overtrædelsen er begået forsætligt eller ved grov uagtsomhed.
  • Bukkejagten starter den 16. maj og slutter den 15. juli

Hesteejer Nina Rosén udtrykker, at hun selvfølgelig er ulykkelig over tabet af den unge hoppe men forklarer også samtidig, at hun også priser sig lykkelig for, at det ikke var et menneske, der stod i vejen for det, der må formodes at være en vildfarende kugle.

Formand for dansk jægerforbund Claus Lind Christensen udtaler om hændelsen, at den selvfølgelig er dyb tragisk, og at det ikke må ske. Han har dog ikke yderligere kommentarer til hændelsen, før der kommer flere konkrete oplysninger i sagen. Han fortæller dog, at dansk jægerforbund, som følge af sagen, lige har uploadet en video omkring sikkerhed med rifler på deres hjemmeside, for dermed at øge fokusset på sikkerhed under jagt.

I skrivende stund er der stadig ikke nogen, som har taget ansvaret for ulykken, men ved en obduktion af hesten er den dødbringende kugle blevet fundet. Desuden er tidspunktet for hændelsen fastslået til mellem kl. 5.00 og 9.00 tirsdag morgen den 16. maj.

Video af Spira hos dyrlægen >> KLIK HER

Kilder: Tv2, Dansk jægerforbund

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce